Kazna za Hrvatsku - 100.000 evra

Autor:

UEFA je, ipak danas, izrekla kaznu Fudbalskom savezu Hrvatske za nerede na utakmici protiv Češke na Evropskom prvenstvu. Hrvati u poslednjih 10 godina platili gotovo MILION EVRA po raznim osnovama.

0
A- A A+Hrvati su odahnuli!

Bojali su se da bi mogli da budu rigoroznije kažnjeni za divljanje svojih huligana na utakmici protiv reprezentacije Češke (2:2) u Sent Etjenu, ali ipak su dobro prošli.

Hrvatski fudbalski savez je na svom sajtu objavio da je kazna novčana - 100.000 evra.

Postupak je otvoren zbog upotrebe pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, nereda među navijačima, kao i "rasističkog ponašanja", kako to UEFA voli da nazove.

Hrvatski portal Index.hr objavio je ranije zanimljivu grafiku u kojoj su naveden sve kazne koje je Hrvatski fudbalski savez dobio u poslednjih 10-ak godina (grafiku pogledajte OVDE).

Zbirno, reč je o nešto manje OD MILION EVRA, uključujući i poslednje dve kazne - ovu od danas i onu koju je FIFA izrekla neposredno pred početak Evropskog prvenstva zbog ustaških pokliča. Uz to, Hrvati će dve utakmice u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dve utakmice igrati pred praznim tribinama.

Izvor: YouTube
Izvor: YouTube/Tom Grennan


Ostale vijesti