• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Vil Grig i zašto Humels želi njegov dres?

Autor mondo.rs

Nije baš svim zaljubljenicima u fudbal poznato ime "Vil Grig". O napadaču Severne Irske, koji nije upisao još nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, bruje svi mediji, a njegov dres želi i Mats Humels.

Neredi navijača i loš fudbal su prve asocijacije na ovogodišnje Evropsko prvenstvo.

Međutim, iako su sukobi navijača gotovo svakodnevni, i menjaju se grupacije koje se "pesniče", ima i onih navijača koji su u pozitivnom svetlu predstavili svoju zemlju. Irci za sada prednjače u tome, ali su i njihove komšije Severni Irci na dobrom putu da ih svi zapamte po dobrom.

Na ovogodišnjem EURU su upisali prvi nastup i prvu pobedu, ali se sa njihovih mečeva ne pamte atraktivni potezi i ofanzivan fudbal, toga jednostavno nema, nego se prate frenetični navijači koji pevaju njihovom napadaču Vilu Grigu.

Ko je Vil Grig, momak koji do sada nije proveo ni minut na terenu?

Vil Grig je napadač Vigana koji je rođen 1991. godine i koji je ove sezone uspeo da spasi ovaj tim ispadanja u treći rang takmičenja engleskog fudbala, a postao je planetarno popularan kada je jedan navijač na YouTube okačio pesmu posvećenu njemu pod imenom: "Will Grig's on fire".

Tu pesmu, koja je obrada hita italijanske pevačice Gala i koja se u originalu zove "Freed from Desire", prihvatili su navijači Severne Irske i na svakoj dosadašnjoj utakmici ona je "dominirala" u odnosu na ostale navijačke pesme, a s obzirom da ima "catchy" ritam nije ni čudo što su je svi zapamtili.

Severnu Irsku u utorak očekuje duel sa Nemačkom koji će odlučiti na kojoj će se poziciji naći debitant, a za sada je sigurno da ne mogu "niže" od trećeg mesta. Koliko je pesma postala popularna govori i to da je njom oduševljen nemački štoper Mats Humels.

"Pokušaću da mu dam dres sutra. Ne želimo da on postigne gol, ali sam već njegov fan", rekao je Humels i dodao da je čuo da su neki navijači zvali vatrogasce i rekli da "Vil Grig gori".

Ako do sada niste čuli...

Vil Grigs2
Izvor: YouTube

Will Grigs1
Izvor: YouTube

Vil Grigs
Izvor: YouTube

Vil Grigs 3
Izvor: YouTube

A, ovako je sve počelo...

Vil Grigs 4
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC