• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon pametnih telefona stiže pametni bicikl!

Autor mondo.rs

Kineska kompanija nije zainteresovana samo za Android telefone.

Xiaomi, kineska kompanija koju često nazivaju „Kineski Apple“ predstavila je do sad različite pametne uređaje, od osveživača vazduha do aparata za kuvanje pirinča.

Sada, želi da pokaže kakav električni bicikl ume da napravi. Ovaj model je donekle povoljan i dizajniran za korišćenje u gradskim uslovima.

Bicikl će koštati oko 455 dolara, navodi se na Xiaomi QiCycle blogu. Xiaomi ovaj bicikl opisuje kao veoma pametan bicikl sa aplikacijom koja vam u realnom vremenu dostavlja informacije o vožnji. Tu je i GPS kao i brojač kalorija.

Evo i specifikacija koje je proizvođač objavio: dodatna aplikacija prikazuje informacije o statusu bicikla, nudi GPS navigaciju i statistiku u vezi sa vožnjom. Tu je i električni motor – 250W, 36V. Panasonic je obezbedio bateriju  istu kakvu koristi firma Tesla za automobile. Jedno punjenje je dovoljno za 45 kilometara vožnje.

Od ostalih dodataka, tu je Shimano Nexus trobrzinski menjač. Bicikl se vrlo lako može sklopiti, što je velika prednost. Težina iznosi 14.5 kilograma, prenosi Business Insider.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS