• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovaci lak plen za svetskog šampiona, sledi derbi

Autor mondo.rs

Nemci bez problema stigli do četvrtfinala Evropskog prvenstva.

U grupnoj fazi nisu delovali baš ubedljivo, ali u osmini finala su upalili motore:

Nemačka - Slovačka 3:0 (2:0).

Čini se da su svetski prvaci uhvatili zalet i najavili narednom rivalu, Španiji ili Italiji, da ga čeka izuzetno težak posao. Ko god da prođe od te dve selekcije, nema sumnje da ćemo gledati finale pre finala!

Nemci su od prvog sudijskog zvižduka stavili Slovacima na znanje da su veoma raspoloženi za igru. Poveli su već u 8. minutu, posle sjajnog voleja Džeroma Boatenga. Usledio je zatim penal, ali i promašaj Mesuta Ozila sa bele tačke. Tačnije, Matuš Kozačik je "pročitao" gde će šutirati vezista Arsenala u 14. minutu i uspeo da sačuva svoj gol.

Golman Slovačke je veći deo meča bio na visini zadatka, međutim, u 44. minutu morao je po drugi put da kapitulira. Mario Gomez se sjajno izborio za poziciju u petercu, a onda rutinski poslao loptu u mrežu posle lepog prodora Julijana Drakslera po levoj strani.

Iako su u drugom delu utakmice igrači Joakima Leva malo popustili sa napadima, uspeli su da dođu i do 3:0. Ponovo posle akcije iz kornera, a ovaj put strelac je bio Draksler. U 63. minutu.


"Panceri", ipak, nisu uspeli da dođu do rekordne pobede na evropskim prvenstvima. Jedan gol nedostajao im je da bi nadmašili sunarodnike iz 1972. i 1996, koji su rezultatom 3:0 pobedili SSSR i Rusiju.

To i nije toliko bitno kada se ima u vidu kako je Nemačka odigrala, a možda i najbolji komentar dao je čuveni engleski napadač Gari Lineker, koji je na svom Twitter profilu napisao:

"Mnogi bi se smorili da su Nemci, kada stalno pobeđuju".

Nemačka će u nastavku takmičenja pokušati da dođe do četvrte titule prvaka Evrope (koliko ima i svetskih), a po drugi put će pokušati da postane aktuelni kontinentalni i svetski šampion.

NEMAČKA: Nojer – Himik, Boateng (72. Hevedes), Humels, Hektor – Kedira (76. Švajnštajger), Kros – Miler, Ozil, Draksler (72. Podolski) – Gomez.

SLOVAČKA: Kozačik – Pekarik, Škrtel, Đurica, Đember (84. Salata) – Hrošovski, Škrinjar, Hamšik – Kucka, Vajs (46. Greguš), Đuriš (64. Šestak).

Utakmica je igrana u Lilu, a glavni sudija bio je Simon Marcinijak iz Poljske.

TOK UTAKMICE:

Kraj! - Još pet minuta plus nadoknada do kraja utakmice.

- Ako postignu još jedan pogodak, Nemci će doći do svoje najubedljivije pobede na evropskim prvenstvima. Pre ove utakmice rezultatom 3:0 pobedili su SSSR 1972. i Rusiju 1996.

- GOOOL! Nemačka vodi 3:0 od 63. minutu. Još jedan pogodak posle kornera, ovaj put loptu je u mrežu "zakucao" Julijan Draksler, posle dobrog skoka Matsa Humelsa.




- Izgleda da je drugi gol zadovoljio apetite Nemaca, koji su se u drugom delu utakmice malo povukli i pustili rivala da više ima loptu u svom posedu. U toku je 58. minut...

- Konačno jedan dobro organizovan napad Slovačke. Hamšik je u 49. minutu odložio loptu za Kucku, a on šutirao iz trka sa 17 metara, ali pravo u Manuela Nojera.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Slovačke. Izašao je Vladimir Vajs, a zamenio ga Jan Greguš.

Poluvreme. Kako Nemci igraju, Slovacima je u drugom delu meča potrebno čudo da bi izbegli eliminaciju...

- GOOOL! Nemačka vodi 2:0 od 44. minuta pogotkom Marija Gomeza. Iskusni napadač sjajno se postavio u petercu Slovačke posle solo-prodora Draklsera po levoj strani i rutinski "ćušnuo" loptu u mrežu.



- Prva prilika za Slovake da postignu pogodak i umalo da to učini Kucka u 41. minutu
, ali ga je sprečio fantastični Manuel Nojer. Šutirao je reprezentativac Slovačke ramenom pod prečku posle centaršuta sa desne strane, međutim, golman Nemačke je paradom sačuvao svoj gol.

- Još nešto manje od 10 minuta do odlaska na odmor. Nemci potpuno kontrolišu situaciju...

- Umalo 2:0 posle Ozilovog "drop kik" šuta u 25. minutu, ali je lopta prošla malo pored stative.

- Iako vode, Nemci diktiraju tempo igre. Uporni su u nameri da postignu još jedan pogodak, koji bi im sigurno doneo mirniji nastavak utakmice.

- PENAL za Nemačku u 13. minutu! Martin Škrtel je naivno odgurnuo Marija Gomeza sa leđa i dobio žuti karton... Mesut Ozil je namestio loptu na belu tačku, šutirao u desnu stranu, ali je Matuš Kozačik "pročitao" gde će ići lopta i odbranio svoj gol!



- GOOOL! Nemačka vodi 1:0 od 8. minuta pogotkom Džeroma Boatenga. Sjajno je uhvatio volej na skoro 20 metara od gola, posle centaršuta iz kornera i odbijene lopte glavom.



- Evo prvog uzbuđenja! Sami Kedira je šutirao glavom pod prečku, posle centaršuta iz kornera u 7. minutu, ali je odlično intervenisao Kozačik.

- Nemci imaju apsolutnu inicijativu u uvodnim minutima utakmice, ali još nisu uspeli da zaprete protivničkom golu. Prošlo je pet minuta igra...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC