• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ofanzivan fudbal se isplatio: Belgija ide na Vels!

Autor mondo.rs

Belgijanci idu u četvrtfinale i čekaju Vels. Protiv Mađara su demonstrirali sjajan ofanzivan fudbal, ali su više od sat vremena čekali na drugi gol koji bi im doneo mirnu završnicu. Eden Azar briljirao. Milorad Mažić odradio dobar posao.

Poznati su svi parovi u gornjoj polovini žreba!

Fudbaleri Belgije odigrali su sjajan meč protiv dosadašnjeg iznenađenja prvenstva Mađarske i sa četiri pogotka ih "ispratili" kući i tako sebi dodelili Vels za protivnika (1. jul, Lil). Ali, daleko od toga da je to bio jednostavan meč po njih.

Poveli su već u 10. minutu preko Alderverelda koji je iskoristio sjajan centaršut Kevina de Brujnea, ali su svi napadi Belgije između tog i 78. minuta, a bilo ih je zaista mnogo, završavani bez lopte u mreži Kiraljija.

Međutim, kada je Miši Bačuaji "otvorio" rafal, svim "đavolima" je laknulo. Eden Azar je 94 sekunde kasnije potvrdio svoju sjajnu partiju, da bi u nadoknadi pogodio i Karasko.

Zvuči čudno, ali jedan od najboljih na ovom meču bio je golman Mađarske Gabor Kiralji, iako je primio četiri gola, ali je zato spasio više od deset udaraca koji su išli ka njegovoj mreži. Milorad Mažić i njegovi pomoćnici dobro su sudili i nije im se "potkrala" neka veća greška.

MAĐARSKA - BELGIJA 0:4 (0:1)!

Naši severni susedi su pre nekoliko dana bili "raspucani" protiv Portugala (3:3), ali su oni u meču protiv Belgije bili oni koji su često vadili loptu iz mreže.

Gabor Kiralji je dominirao na meču, ali neke lopte jednostavno nije mogao da zaustavi.

Kevin de Brujne je posle dve-tri šanse "pogodio" Alderverelda u "trepavicu", a on je lako pogodio pošto ga niko nije čuvao. Loša odbrana Mađara dozvolila je nekoliko šansi i za Mertensa, Azara, De Brujnea i Lukakua, ali oni nisu uspeli da postignu drugi gol.

Obično se tada poviče da će rival to iskoristiti, a nisu bili tako daleko Mađari koji su povremeno pretili iz kontri, naročito na početku drugog poluvremena. Na licima Belgijanaca videla se frustriranost i nemoć zbog toga što "ništa neće da uđe", a Mark Vilmots je na petnaest minuta do kraja pogodio izmenu i ubacio Mišija Bačuaija.

Tri minuta kasnije konačno je neko iskoristio pas Edena Azara - i to je bio baš Bačuaji. Mađari su se u tom trenutku predali, a raspoloženi Azar je uspeo da "naniže" trojicu svojim ulaskom u sredinu i da postigne svoj prvi pogodak na prvenstvu. U nadoknadi i Karasko se upisao u strelce.

Belgijancima sada predstoji četvrtfinale 1. jula protiv Velsa.

/sve golove možete pronaći ispod u delu "uživo"/

MAĐARSKA: Kiralji - Juhas (Bede), Lang, Guzmič, Kadar - Nađ, Gera (Elek), Džudžak, Pinter (Nikolić), Lovrenčič - Salaj. Selektor: Bernd Štork.

BELGIJA: Kurtoa - Menije, Aldervereld, Vermalen, Vertongen - Vicel, Najngolan, De Brujne, Mertens (Karasko), Azar (Felaini) - Lukaku (Bačuaji). Selektor: Mark Vilmots.

N A J A V A

Ima li senzacije u Tuluzu?

Fudbaleri Belgije su izraziti favoriti u ovom meču osmine finala, ali su Mađari ti koji su rezultatski ostavili bolji utisak od njih. Bernd Štork je sa prve pozicije ostvario plasman u osminu finala iako je u grupi igrao sa Austrijom, Islandom, i svakako najtežim rivalom, Portugalom.

Belgijanci su loše počeli turnir i poraženi su od Italijana (2:0). Usledio je meč protiv Iraca, a iako su se mučili u prvom delu igre, u nastavku su "đavoli" postigli tri gola i ostvarili važnu pobedu. U odlučujućem meču po Švedsku, imali su mnogo prilika, ali su slavili samo minimalnim rezultatom u meču koji je mogao da ode i na drugu stranu.

Dve reprezentacije su se susrele do sada u tri navrata, a Belgijanci su dobili dva meča, dok je jednom bilo nerešeno. Ranije danas plasman u četvrtfinale ostvarili su Nemci i Francuska.

Oba trenera imaju po jednog povređenog igrača. Fiola odsustvuje kod Mađara, a Dembele kod Belgijanaca. Međutim, to nije bitno uticalo na postave koje su izabrali za ovaj meč. Pred sam meč se povredio Klajnhajsler, pa je mesto u startnoj postavi dobio Pinter.

Meč sudi najbolji srpski sudija Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima Ristićem, Đurđevićem, Đokićem i Grujićem.

TOK MEČA (0:4):

90+1' - Karasko! Kakva kontra! Gol! KRAJ!


83' - Salaj! 

Uf, kakva gužva u pet metara, Salaj je ostao sam, ali Kurtoa brani i ovo. Ništa od utešnog gola.

80' - POTOP! AZAR! 0:3!

Predali su se Mađari, a Eden Azar je straaaaaašnu partiju krunisao i golom. Ponovo je napao po levoj strani, a onda ušao u sredinu, prošao trojicu, izbegao duel, i savršeno preciznim udarcem pogodio donji desni ugao gola Kiraljija. Prelepo!


78' - BAČUAJIIIIIIII! GOOOOOL! 0:2!

Toliko dugo se čekalo na ovaj drugi pogodak koji će "olakšati" kraj meča Belgijancima...

Mark Vilmots je pogodio izmenu u pravom trenutku, a Miši Bačuaji mu se odužio golom i tako možda "istisnuo" Romelua Lukakua iz postave za naredni meč. Posle gužve nakon kornera Eden Azar je imao mnogo prostora na desnoj strani i uspeo je da asistira Bačuajiu!


75' - Posle Mažića i pomoćnika, još jedan "naš" na terenu. Nemanja Nikolić umesto Pintera. Na drugoj strani Romelu Lukaku, koji je odigrao očajan meč, izlazi iz igre i menja ga Miši Bačuaji.

68' - Juhas preti! Zaboravljen je na drugoj stativi, imao je vremena da prihvati loptu na grudi i da se namesti na šut, ali lopta ide pored gola. Ovo je bio deseti udarac Mađara koji sve više prete.

67' - Adam Pinter je probao sa distance i bilo je opasno. Pre svega jer je lopta na putu ka Kurtoi zakačila Alderverelda i umalo lobovala visokog golmana. Ali, nije se dao... Vermalen je dobio žuti karton i biće suspendovan za naredni meč.

63' - Zanimljiv "jubilej".

57' - Dinamičnih petnaestak minuta za sada. Vidi se želja kod Mađara da se dođe do izjednačenja, ali kao da sa svakim gubitkom lopta "visi" gol na drugoj strani. Belgijanci su neverovatno raspoloženi, ali čini se već frustrirani jer ne mogu da postignu drugi gol.

47' - Osma, pa deveta! Šta? Odbrana!

Gabor Kiralji prosto briljira na terenu. Nije trebalo trideset sekundi Edenu Azaru da uđe u šansu i da se sa desne strane spusti ka golu Kiraljija, ali je ovaj i ovoga puta sjajno odbranio. Posle kornera još jedan udarac, ali hvata bez problema.

45' - Kraj sjajnog poluvremena!

42' - MERTENS! Kako brani Kiralji...

40' - I Mađari su tu!

Golovima sa distance su uspeli da iznenade Portugalce, a sada prete i Belgijancima koji se muče da postignu drugi gol kojim bi imali mirnu završnicu meča. Prvo je Pinter "zategao" sa trideset metara i pogodio spoljni deo mreže, a onda je Džudžak šutirao sa ivice kaznenog...

35' - ODBRANA I PREČKA!

Uf... Kakav je ovo pokušaj bio Kevina de Brujnea. Milorad Mažić i njegovi pomoćnici su loše reagovali i nisu pokazali da je Dris Mertens bio u ofsajd poziciji, ali jesu dobro kada su videli faul nad ovim igračem.

De Brujne je namestio loptu na 16-17 metara, opalio po lopti, ali je Kiralji vrhovima prstiju zakačio loptu, pa je ona tom prilikom pogodila prečku.


32' - Lukaku jako i neprecizno.

28' - Koliko prostora za Belgiju. Romelu Lukaku je dobio loptu na sredini terena, a Eden Azar je sjajno trčao ka golu Mađarske. Međutim, samo da je sekundu ranije Lukaku uputio loptu u prostor to bi bila šansa za "jedan na jedan", ovako ofsajd.

22' - Nije bilo velikih prilika od pokušaja De Brujnea, ali Belgijanci iz svake pozicije šutiraju ga golu Mađara. Čini se da nije slučajno, nego da je u pitanju dogovor.

15' - De Brujneeee....

Mađari kao da još nisu ušli u ovaj meč. Štoperi se izuzetno sporo kreću, a između njih je ovom prilikom utrčao Kevin de Brujne, istrčao pred Gabora Kiraljija, ali je ovaj sjajno odbranio nogama.

10' - SAVRŠENO! VODI BELGIJA!

I to kakav gol... Od početka meča Belgijanci "dominiraju" sa odličnim centaršutevima, a slobodan udarac iskosa sa desne strane pronašao je čak dvojicu igrača "đavola". Lukaku i Aldervereld, najbolji skakači ove ekipe, ostali su potpuno SAMI na šest-sedam metara od gola, a nakon što je lopta za malo preskočila napadača - defanzivac se sjajno snašao i pogodio.

Koliko puta je ovo uradio u Totenhemu...


6' - OVO JE VEĆ ŠANSA!

Dva napada po krilima i dve prilike za Belgijance. Eden Azar je veoma zaposlen na levoj strani odakle je gađao Lukakua, ali njegov nekadašnji saigrač iz Čelsija nije zahvatio loptu, ali jeste kada je sa druge strane centrirao Kevin de Brujne. Pomučio se Kiralji da ovo odbrani.

4' - Prvi udarac na meču sa ivice kaznenog prostora. "Mesto" Kevina de Brujena, ali je on ovoga puta dosta loše šutirao i prebacio gol Kiraljija.

1' - Utakmica je počela!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC