• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kopa Amerika: Čile se radovao, Mesi tugovao

Autor mondo.rs

Čileanci su trijumfovali u 100. izdanju Kopa Amerike u Nju Džersiju, savladavši u reprizi prošlogodišnjeg finala Argentinu, opet posle penala

Već viđeno! Tako bi se mogao opisati finalni meč Čilea i Argentine u jubilarnom Kopa Amerika Sentenario, koji je odigran u Nju Džersiju.

Čile je opet slavio, Argentina tugovala i to posle izvođenja jedanaesteraca - 0:0 (4:2).

Nakon 120 minuta igre mreže su mirovale, iako je bilo šansi. Argentina je imala više prilika da ugrozi protivničkog golmana, a najbolju je propustio Iguain u 22. minutu, kada se našao "oči u oči" sa Karlosom Bravom.

Meč je bio bespoštedan, pun naboja, a sudija Heber Lopez pokazao je čak dva crvena kartona, po jedan za svaku selekciju.

 Prvo je u 28. minutu isključio fudbalera Čilea Marsela Dijaza, nakon drugog žutog kartona, a onda je u svlačionicu posle spoticanja poslao Markusa Rohu.

U penal seriji heroj je bio Fransisko Silva, koji je bio precizan u petoj seriji, dok je tragičar bio najbolji igrač Argentine Lionel Mesi, koji je promašio sa "kreča" u prvom pokušaju. Njegov šut otišao je preko gola, pa je propustio veliku priliku da svom timu obezbedi prednost svojoj ekipi jer je Romero odbranio udarac Artura Vidala, koji je otvorio penal seriju.

Maskerano i Aguero bili su precizni nakon Mesija, kod Čilea uspešni su bili Kastiljo, Aranguiz i Bosežur, a potom je Bravo odbranio udarac Lukasa Bilje, nakon čega je rezervista Silva doneo titulu Čileu.

penali
Izvor: YouTube

Čileanci su tako postali prva reprezentacija koja je odbranila trofej na Kopa Amerika nakon 69 godina. Prethodno je to pošlo za nogom Argentini, 1946. i 1947. godine.

"Gaučosi" su, na drugoj strani, opet ostali "kratkih rukava", jer su propustili da osvoje trofej koji su poslednji put podigli 1993. godine.

Mesiju je najteže pao poraz u Nju Džersiju, jer je treći put poražen u finalu, bio je indirektan krivac za neuspeh, pa je sa suzama u očima izjavio da završava reprezentativnu karijeru.

Argentini ostaje za utehu da je u jubilarnom izdanju Kopa Amerika savladala Čile. Bilo je to u prvom kolu grupne faze, kada su bez Mesija dobili rezultatom 2:1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC