• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropa traži novog prvaka: Španija eliminisana!

Autor mondo.rs

"Azuri" odigrali sjajan meč i potpuno zasluženo pobedili aktuelnog evropskog prvaka.

Izbacili su prvaka Evrope, a mogu li i svetskog šampiona? Saznaćemo 2. jula, kada se u Bordou sastanu Italija i Nemačka.

"Azuri" su u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj odigrali sjajan meč i eliminisali Španiju pobedom 2:0.

Strelac vodećeg gola bio je Đorđo Kjelini u 33. minutu, a pobedu je "overio" Gracijano Pele u prvom minutu nadoknade. Moglo je da bude i ubedljivije da na golu Španije nije stajao sjajni David De Hea.

Za razliku od njega, saigrači u polju nisu pokazali mnogo toga, zapravo skoro ništa, pa "crvena furija" zasluženo ide kući, a Evropa traži novog šampiona.

Šteta samo što posle izdanja koja su prikazali u osmini finala, Italija i Nemačka neće moći da se sastanu tek u finalu.

Italijani su u ponedeljak u Pariu pokazali da su bili nepravedno potcenjeni pred dolazaka u Francusku. Antonio Konte odlično je postavio taktiku, sa pritiskom na protivnika duboko na njegovoj polovini, što je izgleda zbunilo Špance koji kao da su očekivali zatvorenu igru "azura".

Mučili su se igrači Visentea del Boskea da iznesu loptu i organizuju ozbiljan napad, a na suprotnoj strani rastrčani i borbeni Italijani često su pretili golu De Hee.

Ako ponove ovakvo izdanje i protiv Nemačke, izabranici Antonija Kontea i te kako imaju čemu da se nadaju...

Tradicija je na strani "azura", pošto ih Nemci nikada nisu pobedili na velikim takmičenjima, a sastajali su se pet puta na Svetskom i tri puta na Evropskom prvenstvu.


Del Boske je u osmini finala i četvrti put na EURO 2016 izveo identičnu startnu postavu, dok je Konte, bio primoran da povređenog Antonija Kandervu zameni Alesandrom Florencijem.

ITALIJA: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Florenci (84. Darmijan), De Rosi (53. Mota), Parolo, Đakerini, De Šiljo - Eder (82. Insinje), Pele.

ŠPANIJA: De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba - Buksets, Fabregas, Inijesta, Silva - Nolito (46. Aduric, 82. Pedro), Morata (70. Vaskez).

Utakmica je igrana u Parizu, a glavni sudija bio je Cunejt Čakir iz Turske.

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA:

KRAJ!

- GOOOL! Italija vodi 2:0 pogotkom Gracijana Pelea iz kontranapada u prvom minutu nadoknade.




- Igraće se četiri munuta nadoknade.

- Velika šansa za Pikea da izjednači u 89. minutu
, ali se Pike nije dobro snašao pred golom Italije. Zapravo, Bufon je maestralno reagovao!

- Tijago Mota je u 88. minutu dobio žuti karton zbog kojeg će morati da propusti meč četvrtfinala ukoliko se njegova reprezentacija nađe tamo. A, po svemu sudeći - hoće.

- Aric Aduric zbog povrede mora da izađe iz igre, iako je na teren ušao početkom drugog poluvremena. Umesto njega, u napadu Španije do kraja će igrati Pedro. Promenu u 82. minutu napravili su i Italijani. Insinje je zamenio Edera.

- Još jedna "bomba" Španaca!
Samo minut posle Inijeste šutirao je Pike, ali je Bufon još jednom pokazao svoj kvalitet.

- Fantastičan volej Inijeste u 76. minutu, ali je lopta išla po sredini gola, što je olakšalo posao Bufonu da uspešno interveniše.

- Još jedna izmena u napadu (i dalje) aktuelnog prvaka Evrope. Lukas Vaskez je zamenio Moratu.

- Posle duge pauze ponovo šansa za Španiju. Aduric je šutirao iz prve sa ivice kaznenog, ali pored gola.

- Još 25 minuta plus nadoknada do kraja. Španci imaju sve manje vremena da izbegnu eliminaciju, a kako igraju, ne deluje da će se nešto promeniti.

- Veliki, veliki, VELIKI promašaj Edera u 54. minutu.
Odlično je kontrolisao loptu posle majstorskog dodavanja Pelea petom, istrčao sam pred De Heu, ali je golman Španije još jednom sprečio da njegova ekipa gubi ubedljivijim rezultatom od 0:1.

- Tijago Mota u 53. minutu menja Danijelea De Rosija u reprezentaciji Italije.

- Najbolja šansa za Španiju
viđena je u 49. minutu, ali je posle centaršuta iz prekida Nolito glavom šutirao pravo u Bufona.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u sastavu Španije. Aric Aduric je zamenio Nolita.

Poluvreme. Italijani deluju mnogo bolje. Vrše visok pritisak i time onemogućavaju Špance da organizuju napade, a uz to su veoma opasni pred golom rivala. Moraće Del Boske da menja taktiku ukoliko želi promenu u odnosu snaga na terenu...

- Posle "makazica" još jedan sjajan potez Đakerinija. Ovaj put je, u 45. minutu, posle solo-prodora šutirao u gornji ugao De Heinog gola, ali je španski golman odličnom paradom uspeo da sačuva mrežu.

- GOOOL! Italija vodi 1:0 od 33. minuta pogotkom Đorđa Kjelinija! Eder je šutirao iz "slobodnjaka" sa ivice kaznenog prostora, De Hea kratko odbio loptu, a štoper "azura" bio najspretniji u petercu Italije.




- Pomenuli smo da je utakmica počela po pljusku, ali trenutno u Parizu sija sunce...

- Imali su Španci sreće u 29. minutu! De Šiljo je oštro centrirao sa leve strane, a Serhio Ramos nespretno zahvatio loptu. Na njegovu sreću, otišla je u korner, a ne u gol...

- Španci su prvi šut ka protivničkom golu imali u 20. minutu, ali je pokušaj Nolita izblokiran.

- Još jedna gol-šansa za Italiju! U 11. minutu je Đakerini šutirao "makazicama", De Hea ponovo sjajno intervenisao, ali ovaj put uz pomoć stative, međutim i da je bio pogodak, ne bi bio priznat, pošto je Čakir dosudio prekršaj u korist Španaca zbog, valjda, opasne igre italijanskog veziste.



- Umalo da Italija povede u 8. minutu posle udarca glavom Gracijana Pelea, ali je fantastično intervenisao David de Hea i skrenuo loptu u korner.

- "Azuri" su veoma visoko postavili svoju odbranu, tako da su Španci tek u 5. minutu uspeli da organizuju napad kojim su došli pred gol rivala, ali nisu uspeli i da upute udarac.

- U Parizu, inače, trenutno pljušti kiša, što otežava kretanje i kontrolu lopte igračima.

- Italijani su za manje od dva minuta uspeli da dođu do kaznenog prostora Španije. Nisu ozbiljno zapretili, ali su nagovestili da će igrati ofanzivno.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC