• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 dobija veliko ažuriranje 2. avgusta!

Autor mondo.rs

Veliko ažuriranje za Windows 10 operativni sistem - Windows 10 Anniversary Update - stiže 2. avgusta!

Nakon godinu dana, vizija Microsofta da pruži ličnije iskustvo u korišćenju kompjutera postaje stvarnost i Windows 10 se sada nalazi na preko 350 miliona uređaja širom sveta, sa više od 135 milijardi sati korišćenja ovog operativnog sistema, od trenutka njegovog puštanja na tržište.

Anniversary Update sadrži značajna ažuriranja i karakteristike, i za privatne i za biznis korisnike, a ona uključuju pojačanja za Cortanu i Edge, kao i sigurnosna ažuriranja. Microsoft poziva sve da iskoriste priliku za besplatnu nadogradnju na Windows 10 do 29. jula, nakon čega će prelazak na Windows 10 morati da se plati.

Windows 10 je, prema rečima kompanije Microsoft, najbolje prihvaćen operativni sistem te kompanije do sada, a ažuriranje koje će stići 2. jula obuhvatiće:

- Poboljšana sigurnost uz Windows Hello prepoznavanje vlasnika računara (na podržanim uređajima) i unapređen Windows Defender

- Windows Ink donosi poboljšan unos teksta, brojeva, formula i ideja korišćenjem olovke ili prsta na uređajima sa ekranom osetljivim na dodir. Windows Ink je ugrađen u ključne aplikacije, kakve su Office, Microsoft Edge i Maps za početak

- Cortana donosi izuzetna poboljšanja i više opcija kojima raspolaže, ali nažalost, korisnici u Srbiji na to ne mogu da računaju, jer Cortana ne govori srpski

- Microsoft Edge podiže pretraživanje veba na nov nivo podrškom za ekstenzije i unapređivanjem podrđke za HTML5, CSS3 i ARIA standarde.

- Xbox i Windows 10 dublja integracija omogućiće da se jednom kupljena igra odigra i na Windows 10 uređaju i na konzoli s istim nalogom. Cortana, takođe pomaže boljem gejmerskom doživljaju na Xbox konzoli, a tu je i podrška za novu Xbox One S konzolu, koja je jedina na tržištu sa podrškom za 4K, HDR gejming i košta 399 dolara.

Detalje o svakom od poboljšanja saznaćete na WINDOWS BLOGU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS