• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić za MONDO: Sloboda ima 50 odsto šansi

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Defanzivac tuzlanske Slobode Ivan Kostić za naš portal podvukao da Beitar jeste "papirni" favorit za prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali smatra da su procentualno šanse ipak podjednake.

 Ivan Kostić za MONDO pred Beitar Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ivan Kostić će u četvrtak na zeničkom "Bilinom polju" pokušati da spriječi napadače izraelskog kluba da zatresu mrežu Tuzlaka i s takvim ishodom bi bio zadovoljan, bez obzira šta na drugoj strani urade njegovi saigrači iz vrha napada.

"Svaki rezultat bez primljenog gola je nama dobar. Istina je da su Izraelci favoriti na papiru, da smo mi hendikepirani što nismo domaćini u Tuzli već igramo na 'Bilinom polju', da nam nedostaje nekoliko igrača, ali po meni, šanse za prolaz su i dalje 50:50", rekao je Kostić.

U najavi utakmice trener Tuzlaka Husref Musemić je priznao da ima kadrovskih problema, što je naglasio i Kostić.

"Nedostaje nam četiri-pet važnih igrača, pa će sigurno morati da dođe do nekih rotacija u timu i to je za nas svakako hendikep. Beitar ima dobru ekipu, gledali smo njihove utakmice na nedavnim pripremama i ono što smo vidjeli je da su najopasniji iz kontranapada. Ne vjerujem da će oni nas napasti u Zenici i tu vidim našu šansu da možemo ostvariti povoljan rezultat pred revanš u Jerusalimu 7. jula".

Iako su u generalnoj probi pred međunarodni nastup doživjeli debakl u Domžalama (6:1), fudbaler iz Srbije je dodao da ih "šestica" nije posebno uzdrmala.

"Rezultat je bio katarastrofa, ali iskreno bolje da smo tada poraženi nego sad kad počnu takmičarske utakmice. Ne bih da zvuči kao neki alibi, ali već smo u mislima bili okrenuti na Beitar. Vjerujem da smo izvukli pouke i nadam se da ćemo to sutra i demonstrirati protiv Izraelaca", zaključio je odbrambeni igrač kluba sa "Tušnja".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC