• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da budemo kao Lester"

Autor mondo.rs

Islanđani bi voleli da na Evropskom prvenstvu prirede iznenađenje kao "lisice" ove sezone u Premijer ligi.

Island je u Francuskoj već premašio očekivanja i najvetrnijih navijača i najvećih optimista plasmanom u četvrtfinale na prvom kontinentalnom šampionatu na kojem učestvuje.

Oni su u osmini finala pobedili favorizovanu Englesku (2:1) i za prolaz među četiri najbolja tima igraće protiv domaćina, Francuske.

Jedan od selektora fudbalske reprezentacije Islanda Heimir Halgrimson rekao je da bi bio oduševljen kada bi njegova selekcija oponašala uspeh šampiona Premijer lige Lestera i osvojila Evropsko prvenstvo.

"Zaista bih želeo da se stvari završe kao što su se završile s Lesterom. Lester je igrao na svoju snagu, a mi pokušavamo da uradimo isto. Mislim da obe ekipe imaju isti duh, a čak smo spremni i da sarađujemo", izjavio je Halgrimson.

Engleska je u osmini finala povela iz jednaesterca golom Vejna Runija u četvrtom minutu, a Island je preokrenuo pogocima Ragnara Sigurdsona u šestom i Kolbajna Sigtorsona u 18. minutu.

Halgrimson je posle vođstva snimljen kako se smeje sa svojim saradnikom, Šveđaninom Larsom Lagerbekom. Objasnio je zbog čega je imao širok osmeh.

"To je bio samo trenutak olakšanja. U razgovoru s igračima pre početka utakmice zaključili smo da je rano primljeni gol najgora stvar koja može da se dogodi... Naš brz odgovor je bio psihološki podsticaj za nas. Šokiralo nas je to što su tako rano postigli gol, ali mislim da je njih još više šokiralo to što smo mi još brže odgovorili. Nema ništa posebno u tom smehu, to je bio samo trenutak, samo zabava".

Bez obzira na to šta će uraditi protiv Francuske u četvrtfinalu, Island je već pobednik.

"Mislim da smo ovim što smo napravili dobili malo više pažnje. Rekao sam pre prvenstva, a to ću sada i ponoviti, nama je cilj bio da islandski fudbal podignemo na viši nivo. Ne menjaju se ovim rezultatom samo stvari za igrače koji su ovde, već za islandski fudbal u celini. Pobeda nad Engleskom će uvek ostati u glavi Islanđana. Igrači će biti heroji po povratku kući".

Halgrimson će po završetku EURO ostati sam na klupi reprezentacije, jer će Lagerbek napustiti nacionalni tim.

"Morate da shvatite da je fudbal na Islandu amaterski. Neprocenjivo je to što je uradio Lagerbek. On je sa svojim velikim iskustvom došao na Island i preneo mnogima svoje znanje. To je sada njegova zaostavština... Znam da ne voli kompimente, ali to je zaista neprocenjivo", rekao je Halgrimson.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC