• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda Zvezde, "bomba" Poletanovića

Autor mondo.rs

Uspešna provera srpskog šampiona sa četvrtoplasiranim timom ukrajinskog prvenstva.

 Pobeda Zvezde, "bomba" Poletanovića Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



/Od izveštača MONDA iz Slovenije Jovana Terzića/

Posle dve ubedljive pobede u revijalnim utakmicama igranim u Beškoj i Starčevu (10:1 i 7:0), fudbaleri Crvene zvezde u sredu su imali prvu "pravu" proveru ovog leta. Na pripremama u Sloveniji odmerili su snagu sa Zarjom, četvrtoplasiranim timom ukrajinskog prvenstva prošle sezone i - opet pobedili!

Bilo je 3:1 (1:1).

Ukrajinci su poveli pogotkom Viktora Paula već u 4. minutu, posle uspavane reakcije Zvezdine odbrane, a izjednačio je Aleksandar Katai u 43, udarcem glavom na centaršut Ibanjeza iz kornera. Zatim su u finišu preokret režirali Predrag Sikimić, golom iz penala u 76. minutu posle faula nad Vladimirom Jovovićem, i Marko Poletanović prelepim udarcem sa oko 25 metara u 78.

 Trener Miodrag Božović izveo je na teren u Krškom prilično jak sastav: Kahriman - Ibanjez, Al. Luković, Fibel, Cvetković - Donald, Le Talek - Srnić, An. Luković, Katai - Vijeira.

Uz još "rovitog" Marka Petkovića i tek pristiglog Džona Ruiza, to su igrači koji bi 12. i 19. jula trebalo da iznesu teret drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv malteške Valete ili B36 Toršavna sa Farskih Ostrva. Prvi duel te dve ekipe završen je pobedom Maltežana 1:0 na domaćem terenu.

Evidentno je bilo da su Zvezdinim igračima "teške noge" posle dve nedelje konstantnih treninga uglavnom na sticanju kondicije, ali posle nešto slabijeg prvog poluvremena, crveno-beli su u drugom delu utakmice uspeli da preuzmu inicijativu i prebace težište igre na protivničku polovinu.

Nešto raspoloženiji od ostalih bili su Ibanjez i Donald, a posebno se istakao Tomas Fibel, snažni štoper je u nekoliko navrata nagovestio da bi mogao biti veliko pojačanje za srpskog šampiona.

U 66. minutu Miodrag Božović je zamenio kompletnu postavu, pa su se na terenu našli Supić - Ristić (kao levi bek), Mičel, Rendulić, Petković - Poletanović, Babunski - Plavšić, Avramovski, Jovović - Sikimić.

ZARJA: Ševčenko, Suhotski, Sivakov, Čajkovski, Gordijenko, Kamenijuka, Kulah, Paulo, Forster, Ljubenović, Kvasov. Igrali su još: Levčenko, Lipartia, Jarmah, Matvijenkio, Bezborodko, Tkačuk, Greškuškin, Čeher.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC