• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEITAR: Sloboda je veliki izazov za nas

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbaleri Beitara iz Jerusalima i tuzlanske Slobode odmjeriće snage u kvalifikacijama za Ligu Evrope u četvrtak na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Iz izraelskog tabora su najavili borbu i rekli kako je utakmica protiv Slobode veliki izazov za njihov tim.



Ran Ben Šimon, trener Beitara, rekao je na konferenciji za medije kako je Sloboda dobar tim i da je sutrašnja utakmica veliki događaj za Beitar.

"Ovo je veliki izazov za nas, Sloboda je dobar tim i očekujemo dobar rezultat sutra. Ovo je početak sezone i ovo je veoma važna utakmica za nas. Vjerujem svim igračima u timu. Znamo da se ovdje u Bosni i Hercegovini igra emocionalan fudbal, s jakim osjećanjima, da je reprezentacija Izraela igrala na ovom stadionu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, znamo da su fudbaleri motivisani. Vidjeli smo kako Sloboda igra, kao što su i oni nas vidjeli kako igramo i nema velikih tajni između ova dva tima. Ovo je prva polovina ove borbe ovdje, moramo napraviti dobru igru i da u Jerusalimu pokušamo da prođemo ovu fazu, ali znamo da se susrećemo s jakim timom i željeli bismo pobijediti, to je najbolji rezultat za nas", rekao je Ben Šimon, dodavši kako ne želi prognozirati rezultat kao ni otkriti prvih jedanaest.

"Spremni smo na sve, trebamo se fokusirati na utakmicu i da ne mislimo ni o čemu oko nas što se događa. To je moja misija i to je ono što radimo", objasnio je on na pitanje izraelskog novinara o mogućim provokacijama u Zenici, kao i događanjima koja su se desila u republici Turskoj.

Beitar je proteklu sezonu u Izraelu završio na trećem mjestu, iza Hapoela i Makabija.



Nakon konferencije za medije, izraelski igrači su trenirali na travnjaku "Bilinog polja" u Zenici gdje će sutra igrati prvi susret prvog pretkola.

U slučaju prolaska Slobode u drugi krug takmičenja, crveno-crni bi 14. i 21. jula igrali protiv pobjednika dvomeča Banantsa (Jermenija) i Omonije (Kipar).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC