• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi po mjeri Musemića i Ben Šimona

Autori mondo.ba Autori Agencije

Remi Slobode i Beitara 0:0 nije pokvario raspoloženje trenerima. Musemić i Ben Šimon zadovoljni poslije prvog od dva duela u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope Slobode iz Tuzle i Beitara iz Jeruzalema završen je 0:0.

Šef stručnog štaba Slobode, Husref Musemić, poslije utakmice rekao je da je zadovoljan igrom svog tima.

"Utakmica je bila dobra, jer nijedna ekipa nije u takmičarskoj formi. Zadovoljan sam kako je ovo moja ekipa odigrala, bili smo i bolji, ali je bilo i trenutaka kada smo padali. Nemam šta zamjeriti, igrači su dali sve od sebe onoliko koliko su mogli. Pripreme smo počeli prije 20 dana i s obzirom na formu prezadovoljan sam. Ovo je tek prva polovina i vidjet ćemo šta će biti u Jeruzalemu, mada se nadam da ćemo pobijediti", rekao je Musemić.

Musemić je na pitanje novinara o igranju u Zenici rekao kako je hendikep ne igrati na domaćem stadionu, ali da je zadovoljan podrškom u Zenici.

"Sigurno da je hendikep što nismo igrali na svom stadionu, ali sam iznenađen velikom podrškom u Zenici. Obje ekipe su u pripremnom periodu, sve je otvoreno, i zašto se ne nadati uspjehu i prolasku dalje. Obje ekipe se nadaju i to je dobro, domaći teren ne igra veliku ulogu, tako da zašto ne vjerovati u uspjeh. Znate da smo imali problema s igračima prije susreta, tako da treba sve opcije držati otvorenim", dodao je Musemić.

Trener Beitara, Ran Ben Šimon rekao je da je Sloboda dobar protivnik.

"Ovo je dobar rezultat, ovih 0:0. Igrali smo protiv Slobode koja je po mom mišljenju dobro istreniran tim, neriješeno u gostima je dobar uspjeh. Tempo igre je bio dobar, imali smo tri opcije rezultata, mi smo uzeli onaj srednji između lošeg i dobrog. Sreća može prevagnuti na obje strane, zadovoljan sam disciplinom svojih igrača i vidimo se za sedmicu dana u Jeruzalemu", rekao je Ben Šimon.

"Iako su moji igrači bili bolji u prvom poluvremenu, ali mislim da smo pali zbog zamjena. Imamo još mnogo da radimo na timu, ovo je najboji rezultat koji trenutno možemo imati i nakon dvije sedmice rada u redu je biti umoran. Nadam se samo da će najbolji otići dalje", izjavio je Ben Šimon.

Pobjednik duela Slobode i Beitara će 14. i 21. jula igrali protiv pobjednika dvomeča Banantsa (Jermenija) i Omonije (Kipar).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC