• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvarežma: Cela zemlja u mojim rukama

Autor mondo.rs

Portugalski veteran opisao je svoja osećanja dok se pripremao da izvede odlučujući penal... Igrač utakmice Renato Sančez: "Za sreću treba raditi".

Reprezentacija Portugala na EURO 2016 nije oduševila neutralne ljubitelje fudbala, ali je plasmanom u polufinale ponovila uspeh sa prethodnog šampionata, održanog u Poljskoj i Ukrajini.

Tada su Portugalci na penale ispali od kasnijeg prvaka, Španije (2:4), a sada su na isti način eliminisali Poljsku i stekli pravo da se 6. jula u Lionu - sa Belgijom ili Velsom - bore za mesto u velikom finalu!

Nakon 1:1 u regularnom toku utakmice i posle produžetaka, izabranici Fernanda Santosa uspešno su izveli svih pet udaraca sa 11 metara, pa im je jedna odbrana Ruija Patrisija bila dovoljna za trijumf.

Poslednji penal pretvorio je u gol Rikardo Kvarežma, veteran koji je po ulasku sa klupe odlučio i prethodni meč, protiv Hrvatske.

"Bio sam pod ogromnim pritiskom. Osećao sam da držim celu zemlju u svojim rukama, ali sam razmišljao pozitivno. I pre nego što sam prišao lopti, znao sam da ću dati gol. Na pravom smo putu i nastavićemo njime", rekao je Kvarežma.

Igračem utakmice proglašen je 18-godišnji "vezista" Renato Sančez, novi član Bajerna.

"Kritike su nas učinile jačim. Ovo je sjajan trenutak za tim i za mene, pošto sam dao izjednačujući gol. Za pobedu penalima potrebna vam je i sreća, ali za sreću morate mnogo da radite", poručio je Sančez.

On je otkrio da se sam prijavio da bude izvođač.

"Selektor je pitao ko želi da šutira. Kristijano (Ronaldo) je rekao da će on prvi, a ja sam tražio da šutiram posle njega. Bio sam priseban, uradio sam ono što uvek radim - izabrao stranu i poslao loptu tamo gde treba".

Pet mečeva na turniru, bez pobede u 90 minuta igre, ali nije ih briga!

Portugal je peti put u polufinalu EP, što ga uz još dva plasmana u četvrtfinale iz ukupno sedam nastupa čini jednom od najuspešnijih selekcija svih vremena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC