• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak u problemu: Kveri vodi 2:0! Kiša ga spasava

Autor mondo.rs

Branilac titule na Vimbldonu u trećem kolu igra sa Amerikancem, protiv kojeg ima skor 8:1. Posle 76 minuta Đoković gubi 2:0 (7:6, 6:1), a meč je prekinut zbog kiše i biće nastavljen sutra

Novak Đoković u trećem kolu Vimbldona gubi od Sema Kverija rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (8:6), 6:1, a zbog kiše koja je počela da pada po okončanju drugog seta, meč je prekinut i bićže nastavljen sutra.

Pljusak koji je zahvatio London zapravo je spasio Đokovića i dao mu priliku da posle prospavane noći na teren izađe svež i napravi preokret, baš kao što je učinio prošle godine protiv Kevina Andersona.

Novak je prošlog jula gubio protiv Južnoafrikanca 0:2, a onda je posle prekida dobio tri seta u nizu, a i taj meč igrao se, baš kao i ovaj protiv Kverija, na terenu broj jedan.

Razlika je samo u tome što je to bilo u četvrtoj rundi, pa je Đoković izborio plasman u četvrtfinale, a onda i osvojio trofej.

Novak Đoković nije protiv Kverija igrao najbolji tenis, dok je na drugoj strani Amerikanac prikazao jednu od najboljih partija ove godine, u kojoj je osvojio i jednu titulu - u Delrej Biču.

Nadamo se da će u subotu na teren Ol Ingland kluba najbolji teniser sveta izaći svežiji i spreman da odigra na svom prepoznatljivom nivou i napravi preokret.

TOK MEČA

PRVI SET

2:1 - Početak duela obeležili su brojni as udarci. Kveri poznat po snažnom servisu, odservirao je tri u tri gema, ali mu ni Novak nije ostao dužan - upisao je već dva. Interesantno je da je Amerikanac naterao Đokovića na četiri iznuđene greške, dok on nema još nijednu.

3:2 - Igrači sigurni na svoj servis, iako Đoković nije uspeo da osvoji nijedan poen na servis rivala. Kveri je oba gema rešio sa "nulom". Odnos u iznuđenim greškama: 6-0... za Đokovića

3:3 - Kveri dobio i treći gem na svoj servis bez izgubljenog poena...

4:3 - Još nema brejka... Đoković dobija četvrti gem, iako to čini na razliku. Kveri je uspeo da zapreti (40:40), ali ga je najbolji na svetu potom naterao na dve greške iz bekhenda

4:4 - Novak prvi put na meču osvaja poen na servis protivnika... Kveri ipak lagano poravnava rezultat

5:4 - Sunce probija na delu terena na kojem je Đoković, što mu je dosta otežalo posao, naročito prilikom servisa. Videlo se da Novaku nije prijatno zbog toga, što se odrazilo i na rezultat, pa je drugi gem na svoj servis dobio na razliku

6:5 - Isčupao se Novak! Kveri je imao čak četiri brejk lopte, ali mu Đoković nije dopustio da ih iskoristi

6:6 - Posle 42 minuta igre nikom ništa, odlučuje taj-brejk

6:7 - KVERI DOBIJA 8:6, VODI 1:0 U SETOVIMA. Visoki Amerikanac odlično je servirao, prvi je napravio mini brejk i poveo 5:2. Đoković je uspeo posle toga da spasi dve set lopte, izjednači na 6:6 posle spektakularne dijagonale u trku, ali je Kveri nakon toga dobio dva poena i okončao set u svoju korist.

Novak gubi prvi taj-brejk na ovogodišnjem Vimbldonu, posle dva dobijena.

DRUGI SET

1:2 - Novak propušta prvu brejk loptu na meču, dok je rival imao četiri. Kverija spasava servis

1:3 - BREJK KVERIJA! Novak je propustio svoju šansu, Amerikanac nije i stiže do prve osetnije prednosti na meču... nezgodna situacija

1:4 - Potvrđuje brejk Kveri...

1:5 - NOVI BREJK KVERIJA! Šta se dešava sa Novakom... Na njegovom licu nema reakcije, iako ovo nije uobičajena situacija...

1:6 - Kveri dobija četvrti gem u nizu i posle 22 minuta igre povećava vođstvo na 2:0 u setovima

Odmah po završetku seta počela je kiša i meč je prekinut, pa će biti nastavljen sutra.

NAJAVA MEČA

Novak Đoković posle uspešno okončanog posla protiv Džejmsa Vorda i Adrijana Manarina, u trećem kolu Vimbldona sastaje se sa Semom Kverijem.

Zbog kiše koja je dva puta danas odlagala program na terenima Old ingland kluba, taj meč počinje četiri i po sata kasnije od prvobitno najavljenog termina.

Amerikanac, koji trenutno zauzima 41. mesto na ATP listi, protiv Đokovića je odigrao devet mečeva u karijeri, a dobio je samo jedan. Bilo je to na mastersu u Parizu, 2012. godine, kada je slavio u tri seta - 0:6, 7:6, 6:4 i izborio plasman u osminu finala.

U ostalih osam duela slavio je Đoković, a poslednji put na US Openu 2014. godine (6:3, 6:2, 6:2).

Kveri je najbolji rezultat u Londonu ostvario 2010. kada je stigao do četvrtog kola, gde ga je zaustavio Endi Marej, dok je Đoković trostruki osvajač Vimbldona.

Pobednik meča Đoković - Kveri u narednoj rundi sastaće se sa boljim iz francuskog duela Pjer-Ug Erber - Nikolas Mau.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Ponavlja se prošla godina. Nole sutra ladno dobija meč.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC