• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni sami ne veruju: Vels u polufinalu!

Autor mondo.rs

Garet Bejl i družina odoše među četiri najbolja u Evropi! Belgijanci drugi put zaredom stali u četvrtfinalu. Na kraju, 3:1!

Bajka traje!

Reprezentacija Velsa, zemlje od oko tri miliona stanovnika, plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj i tako napravila najveći uspeh i istoriji svog fudbala!

U sudaru sa favorizovanom Belgijom, koja je počela jače i žustrije, Garet Bejl i saigrači izdržali su početni pritisak "đavola", primljeni gol, pa režirali preokret za pamćenje:

VELS - BELGIJA 3:1 (1:1)

U sledećoj utakmici, bez suspendovanog Arona Remzija, Vels će igrati protiv Portugala, za plasman u veliko finale. Naravno, svi pogledi biće usmereni ka saigračima iz Reala - Ronaldu i Bejlu, koji večeras nije postigao gol, ali je u svakom smislu bio motor ekipe.

O tom, narednom izazovu, Velšani će ipak razmišljati sutra. Večeras će slaviti istorijsku pobedu, najveću u istoriji svoje zemlje - najmanje koja je ikad imala predstavnika u polufinalu Evropskog prvenstva.



Vels prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu.

U prvih četvrt časa igre, posle golčine Rađe Naingolana sa 25 metara za 0:1, malo ko je mogao i da pretpostavi da će samo sat i po kasnije Belgijanci pokušavati isključivo centaršutevima na rezervistu Maruana Felainija.

Na drugoj strani, Velšani su svoje šanse stvarali efektnije i koristili ih.

Rezultat je izjednačio kapiten Ešli Vilijams, pogodivši posle kornera, glavom, za 1:1, koje je do poluvremena moglo da lako postane i 2:1, da je isti igrač bio pribraniji u "promaji" u kaznenom prostoru Belgije posle prekida.

Međutim, potpuni preokret ipak se dogodio.

Već početkom drugog dela, u 55. minutu, napadač Redinga Hal Robson Kanu postigao je verovatno najlepši gol turnira. Jednim driblingom, na desetak metara od gola, izbacio je trojicu čuvara i potom birao i odabrao stranu mreže u koju će poslati loptu.

Uživajte.




Pitanje pobednika bilo je odlučeno u 85. minutu, pri sve jačoj ofanzivi Belgije. Strelac poslednjeg pogotka bio je rezervista Velšana Sem Vouks, a sjajni asistent bio je Kris Ganter.

Delirijum među Velšanima je počeo. Suze i neverica na njihovim licama jasno su pokazivali da im je i samima bilo teško da shvate veličinu uspeha koji su momci u crvenom ostvarili.

Vels sanja san i piše jednu od najlepših bajki u istoriji evropskih prvenstava!

Toj konstataciji ipak bi trebalo još jednom dodati i podatak da će ekipa Krisa Kolmena u sledećem meču biti značajno oslabljena neigranjem Arona Remzija, večeras dvostrukog asistenta, koji će zbog parnih žutih kartona imati pravo da nastupi tek u velikom finalu.

VELS
: Henesi - Čester, Vilijams, Dejvis - Ganter, Alen, Ledli (od 78' King), Ramzi (od 90' Kolins), Tejlor - Bejl, Robson Kanu (od 80' Vouks)

BELGIJA: Kurtoa - Menje, Aldervirld, Denajr, Dž. Lukaku (od 75' Mertens) - Naingolan, Vitsel - Karasko (od 46' Felaini), De Brujne, Azar - R. Lukaku (od 83' Batšuaji)



TOK MEČA

UTAKMICA JE ZAVRŠENA! VELS IDE U POLUFINALE!

90'
Igra Belgije uveliko se svela na gađanje Felainija centaršutevima, pa šta on uradi. A, uglavnom ne biva izblokiran.

85' VELS PRED POBEDOOOM! 3:1!!! SEM VOUKS JE STRELAC!

Rezervista je glavom pogodio za 3:1, na maestralac centaršut Gantera!

83'
Naingolan pokušava da iznudi penal jer mu je jedan Velšanin stao na stopalo. Pada uz bolan krik, a Skomina pokazuje da se igra nastavi.

77'
Felaini je trenutno najopasniji Belgijanac na terenu. Već četiri uzastopna napada idu preko njega, ali Velšani odolevaju. "Đavoli" su krenuli na sve ili ništa - očekivano.

75'
Potencijalno veliki problem za Vels. Remzi je dobio parni žuti karton i neće igrati u polufinalu. Lukaku defanzivac izlazi, Dris Mertens ofanzivac ulazi,



74'
Kako ovo nije ušlo?!? Aldervejld je prošao po desnoj strani, pogodio Felainija u glavu, a Belgijanac je glavom sa ivice peterca šutirao pored gola... Nekoliko centimetara od stative.

70'
Belgija sve konkretnija, ali Vels odoleva. Ostrvljani su na samo 20 minuta od nezapamćenog iznenađenja.

60'
Maruan Felaini dobio je parni žuti karton, zbog kojeg neće igrati u polufinalu ako se Belgija plasira.

55' VELS VODI 2:1! ROBSON KANU!!!! FENOMENALAN GOL!

Velški napadač prevario je jednim driblingom TROJICU čuvara i nogom savladao Kurtou. Spektakularan gol, za veliki preokret! Ponovo je asistent Aron Remzi!




50'
Belgijanci opet gađaju svim oružjem! Sada je pokušao i Azar, posle prodora sa leve strane. Sa oko 15 metara iskosa šutirao je pored desne stative. Gol-aut.

48'
Velika prilika za Belgiju! Menije centrira sa desne strane, a Lukaku glavom promašuje ceo gol.

46'
Mark Vilmots ubacuje Maruana Felainija na teren, pre svega da bi sačuvao Ešlija Vilijamsa posle kornera.

45' POLUVREME!


Velšani su drastično popravili igru i trenutno su bolji, dok se Belgijanci svađaju međusobno na putu ka svlačionici.

21.43
Ponovo veliki problem za Belgiju i ponovo posle kornera! Ešli Vilijams još jednom je ostao potpuno sam, okružen dvojicom saigrača, ali je promašio gol.

21.37
Sada se igra na polovini Belgije, a Velšani "drže" loptu u posedu. Mogu li do preokreta?

33' Bejl pokazuje klasu
. Vukao je loptu praktično preko celog terena, šutirao desnom nogom i nije ozbiljno ugrozio Kurtou. Ipak, Belgijanci imaju ogromne probleme da ga zaustave u igri "jedan na jedan".

30' VELS IZJEDNAČUJE! EŠLI VILIJAMS!!! 1:1!

Kapiten Velsa ostao je potpuno usamljen posle kornera sa desne strane i poslao loptu kraj stative gde je stajao De Brujne! Nije mnogo gledalaca ovo očekivalo...




25' Kakva šansa za Vels!
Remzi je vratio loptu na belu tačku sa gol-aut linije, tamo je dočekao Tejlor i u idealnoj situaciji šutirao po sredini. Kurtoa je bio na mestu i pokazao klasu.

21.18 Velšani su sada u velikom problemu. Prinuđeni su da napadnu, a na drugoj strani terena ih čeka bolji tim, koji silno želi i drugi gol.

13' BELGIJA VODI 1:0! KAKAV GOL NAINGOLANA!



Defanzivni vezista namestio se na oko 24-25 metara od gola i šutem iz prve savladao Henesija! Fantastičan pogodak!

6' Tri života Velšana! Belgijanci su imali TRI šuta u okvir gola u jednoj akciji, ali su se Velšani u sve tri situacije odbranili. I to sa Henesijem na zemlji! Opasno je bilo i odmah posle kornera, ali Lukaku nije stigao da ubaci loptu u mrežu sa "druge" stative... Velika ofanziva "đavola" na početku.

Šta mislite, ko će pobediti?

Glavni arbitar biće Slovenac Damir Skomina, a oba rivala igraće za istoriju. Velšani će pokušati da poprave najbolji rezultat u istoriji, a Belgijanci da izjednače uspeh najbolje generacije svoje zemlje u istoriji, koja je 1980. igrala u finalu.

Poznate su startne postave:

VELS: Henesi - Čester, Vilijams, Dejvis - Ganter, Alen, Ledli, Ramzi, Tejlor - Bejl, Robson

BELGIJA: Kurtoa - Menje, Aldervirld, Denajr, Dž. Lukaku - Naingolan, Vitsel - Karasko, De Brujne, Azar - Lukaku

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC