• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panduri uhapsili prvotimce Zvezde, B tim raspucan

Autor mondo.rs

A postava srpskog šampiona poražena od rumunskog prvoligaša, dok su rezervisti, predvođen Petrom Orlandićem, lako savladali Krško.

 Crvena zvezda Panduri prijateljska utakmica Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde istovremeno su igrali dve utakmice na pripremama u Sloveniji, a učinak je polovičan.

Jača postava izgubila je od rumunskih Pandura 2:4, dok su rezervisti ubedljivo savladali slovenačkog prvoligaša Krško - 5:1. Briljirao je u tom meču Petar Orlandić, kojem je samo prvo poluvreme bilo dovoljno da upiše het-trik.

Pored Orlandića, golove za B postavu postigli su još David Babunski i Dejan Joveljić, a svi pogoci crveno-belih viđeni su u prvih 45 minuta.

Što se tiče A tima, strelci su bili Aleksandar Katai u 42. i Aleksandar Luković u 57. minut iz "slobodnjaka". Kapiten se na taj način iskupio za prethodno skrivljen penal, ali i drugo izjednačenje srpskog šampiona nije uspelo da donese preokret, pošto su Panduri do kraja postigli još dva gola i sačuvali pobedu.

Ove provere trebalo bi da posluže Miodragu Božoviću za formiranje tima koji će izvesti u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (12. jula), protiv malteške Valete i B36 Toršavna sa Farskih Ostrva, ali pitanje je koliko trener crveno-belih može da bude zadovoljan današnjim izdanjem igrača od kojih se očekuje da budu nosioci igre.

Čak četri primljena gola otkrila su neuigranost i nesigurnost u odbrani crveno-belih, koju će morati što pre da reše kako bi ostvarili zacrtan cilj i konačno napravili iskoran na međunarodnoj sceni, plasmanom u grupnu fazu jednog od dva takmičenja.

Utakmicu je obeležilo i isključenje Luisa Ibanjeza zbog žustrog prigovora sudiji u 55. minutu, ali s pravom zamene jer je reč o prijateljskoj utakmici, pa je umesto njega ušao Ristić.

Protiv Pandura, Crvena zvezda je igrala u sastavu: Kahriman - Cvetković, Fibel, Al. Luković, Ibanjez (55. Ristić) - Donald, Avramovski (46. Poletanović) - Kanga, Katai, Srnić (69. Ruiz) - Vijeira (64. Sikimić).

U odnosu na duel sa Zarjom, u startnoj postavi nije bilo lakše povređenog Le Taleka (menjao ga je Avramovski) i Andrije Lukovića (menjao ga je Kanga).

Iako je stigao tek pre nekoliko dana, Gelor Kanga je pokazao da je u formi i da mu nije problem da odigra celu utakmicu, dok je Džon Ruiz igrao poslednjih dvadesetak minuta i veliko je pitanje da li će biti potpuno "fit" za mesto u startnoj postavi narednog utorka na Malti ili Farskim Ostrvima.

Protiv Krškog, Crvena zvezda je počela u sastavu: Supić - Petković, Rendulić, Mičel, Milošević - Račić, Babunski - An. Luković, Plavšić, Joveljić - Orlandić. Drugo poluvreme počeli su: Supić - Parker, Rendulić, Mičel, Anđelković - An. Luković, Ilić - Babunski, Plavšić, Joveljić - Vučićević. Kasnije je mladi Stanković zamenio Supića.

Trener Miodrag Božović odlučio je da ostane u Termama Čatež i prati meč drugog tima.

Prvi test u Sloveniji bio je uspešan za crveno-bele, pošto je savladana ukrajinska Zarja 3:1,a posle današnjih utakmica, zakazan je i duel sa slovenačkim prvoligašem Radomljem, 8. jula.

TOK UTAKMICA:

Kraj i u Krškom. Crvena zvezda - Panduri 2:4.

- Crvena zvezda - Panduri 2:4. Ponovo Prkalabu. Precizno je šutirao iskosa sa desetak metara u 87. minutu.

- Dobar pokušaj Ruiza u 77. minutu sa 17-18 metara, ali je golman Pandura "paradom" sačuvao mrežu.

- U Krškom je Katai odlično prošao u 72. minutu, centrirao, ali nikoga nije bilo da sa gol-linije ubaci loptu u mrežu...

Kraj u Termama Čatež. Crvena zvezda - Krško 5:1, het-trik Orlandića i po gol Babunskog i Joveljića.

- Crvena zvezda - Panduri 2:3. Rumuni i treći put vode, pošto je Prkalabu izbegao ofsajd zamku i realizovao kontranapad u 69. minutu.

- Crvena zvezda - Krško 5:1. Štefanac je precizno šutirao iskosa sa ivice kaznenog u 77. minutu.

- Crvena zvezda - Panduri 2:2. Iskupio se Aleksandar Luković za naprevljen penal, pošto je u 57. minutu doneo izjednačenje sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca sa oko 20 metara.

- Crveni karton za Luisa Ibanjeza u 55. minutu zbog prigovora sudiji. Umesto njega je ušao Mihailo Ristić, pošto su se treneri složili da bude zamene jer je prijateljska utakmica.

- Crvena zvezda - Panduri 1:2. Rumuni ponovo vode od 49. minuta, golom Pleaske iz penala koji je skrivio Aleksandar Luković.

- Počelo je drugo poluvreme i u Krškom. Poletanović je zamenio Avramovskog.

- Petar Orladnić je protiv Krškog postigao svoj četvrti het-trik u dresu Crvene zvezde, ali sva četiri u prijateljskim utakmicama.

- U Krškom je sada poluvreme, dok su se u Termama Čatež igrači vratili na teren, uz nekoliko izmena u sastavima.

- Ubrzo posle izjednačujućeg gola, Zvezda je mogla i da povede, ali je golman Lazar odbranio šut Kange, kojeg je proigrao Srnić.

- Crvena zvezda - Panduri 1:1. Aleksandar Katai se u 42. minutu prošetao kroz odbranu rumunskog tima i pogotkom završio akciju.

- Slavoljub Srnić je imao dobru priliku posle proigravanja Kataija u 32. minutu, ali mu je pobegla lopta.

- U Termama Čatež je poluvreme, dok se u Krškom još igra, pošto je utakmica kasnila desetak minuta.

- Crvena zvezda - Krško 5:0. Omladinac Dejan Joveljić je u 45. minutu, na centaršut Plavšića iz kornera, udarcem glavom matirao protivničkog golmana.

- Kada je u pitanju A tim, umesto lakše povređenog Le Taleka, kao defanzivni vezni pored Donalda igra Daniel Avramovski, dok je Kanga ispred njih, na poziciji koju je pre nekoliko dana protiv ukrajinske Zarje igrao Andrija Luković.

- Crvena zvezda - Krško 4:0. Het-trik Petra Orlandića! Ovaj gol je dao glavom, na centaršut Marka Petkovića u 38. minutu

- Što se tiče utakmice u Krškom, protiv Pandura, igra se uglavnom na sredini terena, a pod posebnom pažnjom je debitant Gelor Kanga, koji je veoma pokretljiv u prvih pola sata.

- Nemanja Supić, koji je kapiten crveno-belih protiv Krškog, imao je dve dobre odbrane u dosadašnjem toku utakmice, a vredan pomena je i šut mladog Uroša Račića u 31. minutu, kada je lopta prošla tik pored stative.

- Crvena zvezda - Krško 3:0. Ponovo je strelac Orlandić, ovaj put u 22. minutu, posle centaršuta Babunskog iz kornera.

- Crvena zvezda - Krško 2:0. Petar Orlandić je u 19. minutu izašao sam ispred protivničkog golmana i iskoristio šansu.

- Crvena zvezda - Krško 1:0. David Babunski je precizno šutirao u 18. minutu sa ivice kaznenog prostora, po zemlji, posle prodora i asistencije Srđana Plavšića.

- Crvena zvezda - Panduri 0:1. Trifu je u 4. minutu iskoristio nesporazum na levoj strani odbrance crveno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC