• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najlakši doručak, a nije sendvič

Autor mondo.rs

Želite zdrav doručak na brzinu?

  "Sedim i gledam slike u kompjuteru. I naletim na kačamak. I shvatim da je, pored sendviča ujutru, ovakav doručak najlakše spremiti. I najbrže. Posebno ako ste na odmoru, nećete da se vraćate starim navikama, a nećete ni da trošite mnogo vremena za kuhinju. A opet nije nešto što ne valja. Sočna hrana, koja se jede na kašiku, za mene ima posebnu draž. A još ako je kajmak u igri...", piše Ana Ćubela na svom blogu Hrono kuhinja

"Za kačamak nikad ne koristim ražano brašno, ili ono od spelte, nekako su mi ta brašna za peciva. Ali rado stavljam heljdino, ječmeno, ovseno i proseno integralno brašno. Naravno, najviše volim onaj od ječmenog, ali u poslednje vreme često mešam brašna pa stavim po kašiku ili dve od svakog. Samo ne preterujem sa količinama ovsenog i prosenog jer gorče."

Stavite vodu u šerpicu, malo soli i kada vodi provri smanjite temperaturu i dodajete o brašno ali postepeno, dok neprestano mutite kašikom, varjačom ili mutilicom.

Kada dobijete željenu gustinu, još malo smanjite vatru i ostavite kačamak da se krčka minut, dva, ali mešajte i dalje.

"Na samom kraju volim da dodam puter. Ali onda kada ne ide kajmak, kada je on tu, puter nema šta da se meša. Količine birate prema sebi. Moja količina za jutro je 4 ili 5 decilitara vode i 6 do 7 kašika brašna. Volim kačamak sa svim i svačim, ali najviše sa slaninom i kajmakom. Volim da naseckam slaninu na kockice."


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop