• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je najbolji tim EURO 2016, birao i Savo!

Autor mondo.rs

Ser Aleks Ferguson obrazložio je izbor najboljih 11, među kojima su i Kimih, Gereiro, Alen... Slažete li se?

UEFA je rekla svoje.

Poređanji u formaciji 4-2-3-1, inače najčešće korišćenoj u svetu fudbala u poslednjih desetak godina, najbolji fudbaleri sinoć završenog Evropskog prvenstva su:

Rui Patrisio (Portugal) - Džošua Kimih (Nemačka), Džerom Boateng (Nemačka), Pepe (Portugal), Rafael Gereiro (Portugal) - Toni Kros (Nemačka), Džo Alen (Vels) - Antoan Grizman (Francuska), Aron Ramzi (Vels), Dmitri Paje (Francuska) - Kristijano Ronaldo (Portugal).

Ovo je, inače, treći put da su – ovog puta šampioni Evrope – Ronaldo i Pepe, izabrani u idealnih 11. Ronaldo je izglasan 2004. i 2012, a Pepe 2008. i 2012. što znači da je već 12 godina uzastopno, tj. tri prvenstva zaredom, jedan od dvojice najboljih štopera u Evropi.

Francuz Antoan Grizman izabran je za najboljeg igrača turnira, nakon što mu je pripala i nagrada za najboljeg strelca turnira (dao je 6 golova). Pre toga, UEFA je saopštila da je, statistički gledano, Grizmanov saigrač Dimitri Paje najkorisniji igrač turnira. Zapetljano? Izgleda...

Ovaj tim izabrao je panel sastavljen od 13 tehničkih sarawdnika, predvođenih šefom UEFA tehničkog tima, Jonom Lupeskuom, a tu su bili još ser Aleks Ferguson, Alan Žires, Dejvid Mojes, Paki Boner, Miču Patelainen, Savo Milošević, Peter Rudbek, Garet Sautgejt, Tomas Šaf, Žan Fransoa Domerže, Hines Melendes i Žan Pol Briger.

Tim je izabran na osnovu kriterijuma koji su utvrđeni pre početka turnira, a formacija je izabrana na osnovu najčešće na putu od prve do poslednje utakmice. Najmanje dvojica tehničkih posmatrača gledala su svaku od 51 utakmice na turniru.

"Posle prilično dugog razgovora, posmatrači su izabrali tim sastavljen od igrača koji su pružili najviše. Izabrali smo dominantne štopere, bekove koji mogu da igraju u oba smera, veziste koji igraju duboko i mogu da kontrolišu tok i dinamiku utakmice, fleksibilne i kreativne napadače od kojih svaki ima mogućnost da kreira ili sam postigne gol. Verujemo da smo izabrali 11 igrača koji su bili najbolji na turniru", rekao je legendarni Ferguson.

Slažete li se sa ovim izborom?


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC