• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Flako" je pratio EURO i sve mu je jasno

Biće vam veoma zanimljivo da pročitate kako je najpoznatije evropske reprezentacije, Englesku, Francusku, Belgiju i ostale video legendarni argentinski fudbaler i trener, Menoti. Bez dlake na jeziku...

Legendarni argentinski fudbalski trener Sesar Luis Menoti rekao je da će "gaučosi" morati mnogo više da se trude bez Lionela Mesija.

On je samo jedan u nizu velikih fudbalskih imena u Argentini koji nije srećan zbog Mesijeve odluke da se povuče iz reprezentacije i koji, stoga, smatra da "gaučosi" moraju mnogo da rade da bi uopšte izborili plasman na Svetsko prvenstvo 2018.

Drugim rečima, on je ocenio i da bi tim trebalo da se okrene izgradnji novog tima za Mundijal 2022.

"Ne verujem da se Argentina neće plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji, jer prolazi pet timova, ali bez Mesija imamo i taj rizik. Ja bih već razmišljao o Kataru i dovođenju novih igrača", rekao je Menoti za Nasion.

Zvezda Barselone povukao se iz nacionalnog tima samo nekoliko minuta pošto je Argentina izgubila od Čilea u finalu Kopa Amerika u junu.

"Ponekad Svetsko prvenstvo može da se osvoji i slučajno. Argentina trenutno prolazi kroz nešto slično kroz šta prolazi Brazil od devedesetih. Oni igraju loše, ali stvarno loše, ali je imao velike igrače kao što su Ronaldinjo, Romario, Ronaldo, Bebeto, Rivaldo. Sad kad oni nisu tu, tim igra sa taktikom, uplašeno i pritisnuto obavezom. Tada ne može da se igra dobro, a čak ni ti igrači ne mogu da ih spasu", rekao je Menoti.

"Mi smo imali Mesija, ali sad bez Mesija, tim će morati da počne da stvarno trenira", dodao je on.

Popularni "Flako" ("mršavi") rekao je i da su ga razočarala oba velika turnira ovog leta, Kopa Amerika i Evropsko prvenstvo.

"Ni na jednom od tih turnira nisam video igrača koji me oduševio. Svideo mi se Ekvador na Kopa Amerika. Ne poznajem Argentinca koji ih trenira (Gustavo Kinteros), ali on ima pravu ideju. Peru je donekle oporavio svoje istorijske fudbalske ideale, ponovo su se malo ujedinili i postali ono što su bili, ali više individualno nego kao tim", rekao je Menoti.

Legendarni trener nije štedeo reči da opiše nastupe večitog rivala Brazila i fudbalske sile Engleske.

"Brazil je delovao užasno, baš kao i Engleska, koja je izgubila od Islanda. Ja nisam ni znao da je to država, imaju 330.000 stanovnika", rekao je Menoti.

Legendarni trener je bio posebno slikovit za druge timove.

"Ništa me nije impresioniralo na Euru, osim timova koji uvek igraju dobro. Franzuci igraju tako da se samo za***avaju naokolo, a Belgijanci su isti kao Argentinci - jedan će da vam pomogne, dvojica mogu da vas spasu, ali trojica će vam doneti otkaz. Stavili su zajedno 11 fantastičnih igrača, ali oni kao tim ne rade ništa. A oni Portugalci su slučajno osvojili šampionat", rekao je Menoti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC