• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi dobili selektora

Autor mondo.rs

Dvogodišnji ugovor sa FA potpisao je Sem Alerdajs.

Fudblaska reprezentacija Engleske razočarala je svoje navijače na minulom Evropskom prvenstvu pošto je takmičenje završila već u osmini finala.

Posle sjajnih rezultata u kvalifikacijama i pripremnim utakmicama, Ostrvljani su doputovali u Francusku verujući da mogu sve do finala. Naleteli su, međutim, na borbeni Island i završili učešće u osmini finala.

Ceh razočaravajućem nastupu platio je selektor Roj Hodžson, a ovog petka imenovan je njegov naslednik.

Poverenje je ukazano Sem Alerdajsu.

Iskusni strateg, popularni "Big Sem" potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Engleske (FA) i ovo će mu biti prvi put da vodi neki nacionalni tim.


Od poznatijih klubova tokom trenerske karijere, 61-godišnji strateg bodio je Bolton, Njukasl, Blekburn, Vest Hem, a na klupu reprezentacije dolazi iz Sanderlenda.

Nije osvajao šampionske trofeje, ali je uspevao da uvede klub iz nižeg u viši rang ili da sačuva ekipu od ispadanja kada su mnogi sumnjali u to.

Debi na klupi Engleske imaće 1. septembra na Vembliju u prijateljskoj utakmici protiv rivala čije ime još nije poznato, a tri dana kasnije prvi put će voditi ekipu u takmičaskom meču. Biće to protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Glavni zadatak biće mu da odvede Engleze na Mundijal u Rusiji 2018. godine. Rivali na tom putu biće mu Slovačka, Slovenija, Škotska, Malta i Litvanija.

"Izuzetno sam počastvovan zbog ukazanog poverenja. Nije tajna da sam oduvek želeo ovaj posao. Za mene je mesto selektora najbolji posao u engleskom fudbalu", iskren je Alerdajs.

"Učiniću sve što mogu da pomognem Engleskoj i da navijače učinim ponosnima", dodao je.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC