• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi na "Marakani": Dva lica Zvezde pred Bugarsku!

Autor mondo.rs

Kruševljani vodili 2:0 na terenu šampiona, koji se potom trgao i ipak osvojio bod pred gostovanje Ludogorecu. Crveno-bela odbrana i dalje porozna.

 Remi na "Marakani": Dva lica Zvezde pred Bugarsku! Izvor: MN PRESS



Drama na otvaranju sezone u Ljutice Bogdana!

Napredak iz Kruševca prvi put je od 1993. godine izborio pozitivan rezultat na stadionu Crvene zvezde!

Povratnik u Superligu vodio je 2:0 posle sata igre, a onda su se crveno-beli trgli, izjednačili i stali na nekoliko centimetara od preokreta.

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 2:2 (0:1)

Golovima Marka Gobeljića u 42. i Alekse Vukanovića u 47. minutu Kruševljani su još jednom razotkrili već poznatu činjenicu - šampion najviše "škripi" u odbrani.

Oba strelca gostiju potpuno sama su istrčala pred Damira Kahrimana i preciznim udarcima kaznila velike propuste defanzivaca crveno-belih, čija forma i igre sa debelim razlogom najviše brine navijače pred mečeve sa Ludogorecom.

Ipak, Zvezdina navala našla je način da popravi utisak i da umalo ostvari pobedu.

Silno motivisani Srđan Plavšić iskoristio je prvu pruženu šansu ove sezone i postigao sjajan gol u 60. minutu. Udarcem sa više od 25 metara trgao je ekipu, koja je od tog trenutka zaigrala čvršće i konkretnije.

"Atomski mrav" crveno-belih "skinuo je paučinu" iz ćoška gola Napretka, pa na iznenađenje (i uz zvižduke dela publike) odmah bio zamenjen Pablom Moučeom, koji je sa Ugom Vijeirom imao zadatak da pokrene kombinovani sastav.

Napredak je odmah potom pogodio prečku, nastavio da igra fudbal na čelu sa Jovanom Markoskim i Milošem Vulićem,  a Zvezda je u 70. minutu izjednačila, golom Predraga Sikimića na asistenciju Moučea za konačnih 2:2.

Mouče je preuzeo Plavšićevu ulogu, stvarao šanse crveno-belima, ali ih oni nisu koristili. Kruševljani su poslednji put strepeli u 91. minutu, kada je Ugo Vijeira "makazicama" promašio gol za nekoliko centimetara.

Inspirisani i veoma dobri gosti izašli su u sledećem minutu iz čvrstog bloka pred svojim golom i udarcem Lemajića glavom imali šansu da pobede. Ipak, Kahriman je tačno reagovao i stavio tačku na buran meč.

Startne postave:

ZVEZDA: Kahriman - Petković, Luković, Fibel, Ristić - Le Talek, Poletanović (od 84' Babunski) - Plavšić (od 61' Mouče), Ruiz, Srnić (od 61' Vijeira) - Sikimić

NAPREDAK: Petrović - Varga (od  87' Lemajić), Projić, Simonović, Abraham - Šljivić, Markoski, Vulić (od 74' Beljić), Gobeljić, Urošević (od 46' Vukanović) - Ndiaje.

Sudija: Vlado Glođović

Trener crveno-belih Miodrag Božović odmara Aleksandra Kataija i Luisa Ibanjeza i njihovih imena nema ni u protokolu, dok su Mičel Donald i Ugo Vijeira na klupi.

Pratite meč u tekstualnom prenosu na MONDU.

- KRAJ UTAKMICE!

93' Preti i Napredak! Kahriman je "skinuo" ogromnu priliku Kruševljana i udarac Lemajića glavom...

91' Još jedna ogromna prilika za Zvezdu! Vijera je pokušao makazicama i poslao loptu nekoliko centimetara kraj stative. Mnogi su na stadionu ovo videli u golu...

90' Velika prilika za Zvezdu i ostaje 2:2!

Zicer glavom za Francuza posle centaršuta Moučea sa desne strane. Lopta je prohujala pored leve stative.

89' Pritisak Zvezde dok se bliži kraj, ali nema nove prilike. Ugo Vijeira brzo namešta loptu golmanu Napretka, da bi je izveo posle gol-auta.

84' Izmena u Zvezdi Poletanović - Babunski, dok dva igrača Napretka leže na travi. Kako se utakmica bliži kraju gosti su sve češće na zemlji...

81' IZJEDNAČENJE! SIKIMIĆ ZA 2:2!!

Mouče centrira, Sikimić šalje loptu glavom u mrežu! 

Pobegao je Argentinac čuvaru na desnoj strani i pronašao iskusnog napadača, kome u takvoj situaciji nije bilo teško da pogodi i da upiše svoj drugi gol ove sezone.

...
Izvor: YouTube



80' I u ovako teškim momentima defanzivci Napretka ostaju pribrani i matematički tačno postavljaju ofsajd zamke.

79' Gužva u šesnaestercu Napretka - Sikimić,  Ruiz, Poletanović, dodiruju loptu, a golman Petrović brani!

78' Zvezda pritiska, ali ne stvara konkretnu šansu između između "šume" defanzivaca Napretka.

75' Izmena u Napretku. Izlazi Miloš Vulić, ulazi Bojan Beljić.

70' Još jedna ogromna prilika Napretka!

Džon Ruiz je ponovo pogrešio, "otvorio" kontru gostima, a nastavio je Markoski, savršenim dodavanjem za Ndijaeja, koji nije mogao da probaci loptu pored istrčalog Kahrimana.

69' Prilika za Zvezdu posle prekida. Ristić je izveo korner sa leve strane, a Sikimić glavom šutirao u golmana.

- Pogledajte Plavšićev gol:

...
Izvor: Srdjan Plavsic, Srđan Plavšić



64' Ruiz je ušao umesto Plavšića i odmah neshvatljivo loše izveo slobodnjak sa oko 20 metara. Lopta nije pala u šesnaesterac, već se spustila u gol-aut - bliže korner zastavici.

62' Ogromna prilika za Napredak! Prečka!

Ndiaje je zakačio loptu poske dodavanja sa leve strane, Vukanović je utrčao u peterac, a Ristić u poslednjem trenutku zakačio loptu i sproveo je ka prečki... Lako je moglo da bude 1:3.

61' Odmah posle gola, Plavšić izlazi iz igre, a ulazi Mouče. Bilo je i zvižduka zbog ove Božovićeve odluke. Istovremeno, na teren je istrčao i Ugo Vijeira, umesto Srnića.

60' ZVEZDA SMANJUJE ZAOSTATAK! PROJEKTIL PLAVŠIĆA ZA 1:2!

Ofanzivac crveno-belih, najkonkretniji igrač Zvezde večeras, pogodio je sa više od 25 metara! Pogodio je ćošak i nije bilo načina da Petrović "skine" taj šut...

57' Trener Zvezde Božović bodri ekipu dok Fibel ulazi u ogromne probleme i izbija loptu u aut, licem okrenut ka svom golu. Još jedan trenutak panike u defanzivi domaćina.

55' Najopasniji šut Zvezde u drugom delu. Plavšić je gađao sa 20-ak metara i sa leve strane poslao loptu ka "maloj" mreži, a golman Napretka izbio je u korner.

- Pogledajte drugi gol Napretka.

...
Izvor: YouTube



51' Prva šansa za Zvezdu u drugom poluvremenu. Petković je centrirao, a Le Talek šutirao glavom u golmana Napretka.

50' Oštar start Ruiza, koji već ima žuti karton. Nagazio je Borisa Vargu, štopera gostiju, kome se u ovim trenucima sprejom ukazuje pomoć kraj terena.

47' NAPREDAK DUPLIRA VOĐSTVO - 2:0!!!

Aleksa Vukanović je pogodio za manje od dva minuta u igri! Još jedan šok za navijače i igrače Zvezde, koji su ponovo dopustili protivniku gol u situaciji "jedan na jedan" sa Kahrimanom.

Ponovo velika greška odbrane crveno-belih...

47' Velika bakljada na severnoj tribini na početku drugog dela.

- POLUVREME -

42' NAPREDAK VODI 1:0! GOBELJIĆ!

Napadač Kruševljana iskoristio je grešku domaćina na sredini terena, utrčao u kazneni prostor i "bockanjem" prebacio Kahrimana.

Gobeljić nije slavio gol koji je i te kako zabrinuo navijače na stadionu.

Neposredno pre pogotka,  Luković nije uspeo da glavom preseče kontru gostiju, ostao je u međuprostoru, a Fibel nije uspeo da stigne strelca... Odbrana Zvezde ostala previsoko u ovoj situaciji da bi mogla da interveniše.

Pogledajte.

...
Izvor: YouTube



41' Napredak najopasnije napada preko Ndijaeja. I u ovom trenutku pokušao je snažni napadač da protrči po desnoj strani, ali je izgubio duel sa Mihailom Ristićem. Aplauzi za Zvezdinog levog beka.

37' Prvi žuti karton za Ruiza. Veoma grubo i neoprezno je startovao na Miloša Vulića na sredini terena. Glođović nije morao da dugo razmišlja pre nego što se uhvatio za džep.

36' Napadi Zvezde postali su statičniji, a Plavšić  se trudi svojom energijom "razbuđuje". Posedi Napretka postaju sve duži.

33' Preti i Napredak. Vulić "izbacuje" Ndiajea u trk na polovini Zvezde, ali je Kahriman bio budan i brži od napadača Kruševljana. Moglo je biti opasno po crveno-bele.

30' Umalo prilika za domaćina... Plavšić je iznudio faul Markoskog na desnom boku, Ristić je izveo slobodan udarac, takozvani "skraćeni korner", a Fibel u petercu nije zahvatio loptu.

28' Oštar faul Petkovića na Markoskom i kraći prekid. Glođović je upozorio desnog beka Zvezde da će posle sledećeg sličnog faula dobiti žuti faul. Posle prekida, nije bilo nove prilike za Kruševljane.

25' Poletanović i Srnić kombinuju na desnom Zvezdinom boku. Vezista šalje loptu u kazneni prostor gostiju, gde je mirno hvata golman Petrović. Mirniji period utakmice.

22' Sve prekide u Zvezdi zasad izvodi debitant, Marko Poletanović.

19' Velika prilika i za Napredak!

Slobodan Urošević je ramenom "otresao" Marka Petkovića na ivici kaznenog prostora, centrirao na "drugu" stativu, gde je Ndiaje šutirao glavom, pravo u Kahrimana.

16' Jedan od prvih dugačkih napada Napretka. Inicijator je bio Josip Projić, ali je posle dva klizeća starta ipak izgubio loptu. Nastavlja se inicijativa Zvezda.

12' Plavšić je izuzetno motivisan...

Brzonogi ofanzivac crveno-belih izborio se za loptu na desnoj strani kaznenog prostora, "iščačkao" je još jednu priliku za Srnića, koji je šutirao i bio izblokiran.

10' Prva velika šansa za Zvezdu!

Ruiz i Plavšić su jako lepo kombinovali na levoj strani i stvorili veliku šansu Srniću, koju nije iskoristio.

Posle duplog pasa sa novajlijom, Plavšić se zatrčao ka kaznenom prostoru, dodao loptu Srniću, a on je sa osam metara, iz prve, šutirao nisko. Golman Petrović odbranio je udarac nogom...

7' Crveno-beli pokušavaju prodorima po boku. Na levoj strani je Srđan Plavšić iznudio korner, na drugoj je Napredak napao Srnić, ali nije bilo opasnosti za Petrovića.

3' Agresivan početak Zvezde. Debitant Poletanović ubrzava saigrače, koji odgovaraju pritiskom na polovini Napretka. Nekoliko kratkih prekida zbog "sitnih" faulova na početku.

1' Meč je počeo. Domaćin igra u crveno-belim dresovima, a gost u kompletno beloj opremi. U Beogradu je i dalje veoma toplo, pa je trenutno 31 stepen Celzijusa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC