• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Banjalučanin ispisao istoriju Metalegea!

Autor mondo.ba

Novi premijerligaš Metalege šokirao je Čelik u Zenici (1:3) na startu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine zahvaljujući bivšem fudbaleru banjalučkog Borca Siniši Dujakoviću, koji je bio dvostruki strijelac!

Metalege nije mogao da zamisli bolji start u premijernoj sezoni u eliti bosanskohercegovačkog fudbala!

Tim iz Jajca je slavio protiv Čelika na "Bilinom polju" rezultatom 1:3 (0:1)!

 Zeničani su u novu sezonu ušli u potpuno novom sastavu, otišlo je čak 12 fudbalera, a promijenjen je i trener na "Bilinom polju" - umjesto Elvedina Beganovića, novi šef struke je Kemal Alispahić i debitovao je porazom.

Jajčani su u prethodnoj godini zabilježili najveći uspjeh samim plasmanom u Premijer ligu BiH, ali su u subotu pokazali da nemaju namjeru da se time zadovolje već pretenduju da postanu stabilan premijerligaš.

Tom u prilog idu i ozbiljna pojačanja iskusnih igrača poput Sulejmana Smajića i Vernesa Selimovića.

Ipak, danas je utakmicu obilježio Banjalučanin Siniša Dujaković, koji je dva puta savladao golmana Zeničana Semira Bukvića - najprije iz penala u 45. minutu za vođstvo od 0:1 a potom je i ovjerio tri boda u 89. minutu.

Prvi dio meča pripao je domaćim fudbalerima koji su stvorili veliki broj šansi i samo zahvaljujući Nevresu Fejziću, ekipa iz Jajca je sačuvala svoju mrežu i onda iz kontranapada povela nakon opravdano dosuđenog penala.

U nastavku su zenički fudbaleri brzo stigli do izjednačenja pogotkom Denijala Brkovića u 59. minutu i od tog trenutka su preuzeli konce igre u svoje noge. Stvarali su prilike, ali i promašivali stopostone šanse.

To im se osvetilo u 83. minutu kad je ponovo iz kontranapada pogodio mrežu Nebojša Popović u 83. minutu, a šest minuta kasnije i Dujaković za veliki trijumf crveno-bijelih iz Jajca.

ČELIK: Bukvić, Hrkać, Jusić, Popović, Salčinović, Brković, Popović, Pezer, Hećo, Marković, Haurdić.

METALEGE: Fejzić, Benović, Bibić, Kovač, Karađuz, Selimović, Dujaković, Sakan, Stakić, Pezo, N. Popović.

TOK UTAKMICE

1 - Počela je utakmica na "Bilinom polju".

8 - Prva šansa na meču i to za Čelik - Denijal Brković, koji je u zenički tim došao iz Olimpika, našao se oči u oči sa golmanom gostiju, ali je Nevres Fejzić odlično intervenisao.

13 - Nova sjajna odbrana Fejzića - poslije polukontre iskosa sa lijeve strane se u šansi našao napadač Zeničana Marin Popović, ali je jajački golman ponovo spasio svoju mrežu. 

17 - Prvi žuti karton na meču i u novoj sezoni dobio je fudbaler Čelika Haris Hećo.

22 - Marin Popović promiješao je jajačke crveno-bijele po desnoj strani i uputio prizeman centaršut u peterac, međutim Fejzić je ponovo bio na visini zadatka.

25 - Metalege je prvi put zaprijetio poslije duge akcije. Lopta je došla do Vernesa Selimovića, koji je u odlučujućem trenutku izblokiran pa je propala šansa da postigne pogodak svom bivšem klubu.

30 - Anes Haudrić je probio po lijevoj strani i izborio se za udarac, međutim šutirao je iznad prečke gola gostiju. Možda je imao i boljih rješenja, da eventualno proslijedi loptu do Popovića koji je bio u naletu, ali se odlučio na udarac i propala je nova prilika Čelika.

31 - Zbog izuzetno visoke temperature od 34 stepena, igrači oba tima su uzeli minut odmora za osvježenje.

32 - Prvi udarac u okvir gola kojeg su zabilježili fudbaleri Metalegea - šutirao je Nebojša Popović, ali je odbranio golman Čelika Semir Bukvić.

37 - Žuti karton zbog oštrog prekršaja zaradio je Duško Sakan u gostujućem timu.

44 - Penal za Metalege! Oboren je u kaznenom prostoru Nebojša Popović.

45 - GOOL! Bivši fudbaler Borca Siniša Dujaković je bio siguran realizator sa "kreča" za 0:1!


0:1 - Dujaković (p) [NK Čelik - NK Metalleghe]by mediabh

- poluvrijeme -

46 - Nastavljena je utakmica u zenici i odmah u prvom napadu gosti su propustili stopostotnu šansu. Nebojša Popović je promašio šut sa nekih 11 metara!

47 - Kontranapad Haurdića na drugoj strani. Istrčao je napadač Čelika nekih četrdesetak metara i šutirao pravo u golmana Fejzića!

53 - Novi zicer za Metalege - Duško Sakan i Elvis Bibić su u nekoliko navrata sa šest sedam metara propustili šansu da prelome meč i praktično osiguraju trijumf ekipi iz Jajca.

59 - GOOOL! Brković je izjednačio na 1:1! Goran Popović je centrirao, a Brković bio najviši u skoku i glavom sa desetak metara matirao Fejzića.


1:1 - Brković [NK Čelik - NK Metalleghe]by mediabh

70 - Čelik je poslije izjednačenja dobio krila i stalno napada gol Metalegea, ali zasad nije uspio da stigne do preokreta.

75 - Novi "tajm-aut" zbog vrućine...

77 - Brković je gađao spoljnim dijelom kopačke suprotni ugao gola gostiju iz Jajca, ali je zaradio samo aplauze pošto je lopta prošla nekoliko metara od lijeve stative.

83 - GOOOL! Metalege je kaznio prethodni promašaj Čelika! Nakon kontranapada Dženana Duraka i sjajne lopte na peterac, Nebojša Popović je ubacio u mrežu za novo vođstvo gostiju - 1:2.


1:2 - Popović [NK Čelik - NK Metalleghe]by mediabh

86 - Brković je izbjegao ofsajd i ponovo se našao sam ispred golmana Fejzića, ali je loše šutirao pravo u golmana tima iz Jajca.

89 - GOOOL! Bivši "borčevac" Dujaković je stavio tačku na prvu pobjedu Metalegea u istoriji! Njegov drugi gol na utakmici!


1:3 - Dujaković [NK Čelik - NK Metalleghe]by mediabh

- kraj -

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC