• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar: Zabrana navijačima FK Sarajevo

Autor mondo.ba

Rukovodstvo FK Željeznicar osuđuje vandalsko ponašanje navijača FK Sarajevo koji su direktni krivci da se o najvažnijoj utakmici bh. fudbala piše u negativnom kontekstu.

 Zabrana navijačima FK Sarajevo na Grbavicu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Povodom dešavanja na sarajevskom derbiju Željezničar- Sarajevo, koji je završen 1:1, a koji su ponovo obilježile tuče navijača kako na stadionu, tako i van njega, organizator utakmice FK Željezničar oglasio se saopštenjem, koje prenosimo u cijelosti:

Rukovodstvo FK Željeznicar osuđuje vandalsko ponašanje navijača FK Sarajevo koji su direktni krivci da se o najvažnijoj utakmici bh. fudbala piše u negativnom kontekstu.

Zbog svih događaja koji su bitno uticali na sigurnost navijača, Klub ima pravo i obavezu donijeti odluku kojom zabranjuje dolazak takvih navijača na svoje utakmice do daljnjeg.

U tom kontekstu želimo naglasiti nekoliko bitnih činjenica koje su uticale na donošenje takve odluke.

FK Željezničar je uložio mnogo truda i novčanih sredstava u infrastrukturu i poboljšanje uslova za sve posjetioce.

Kao Klub insistiramo da na utakmicama želimo porodične posjete u cilju afirmacije sporta i da imamo što veći broj navijača i simpatizera koji će se osjećati sigurno na stadionu.

Taj model rada je prepoznat, što je rezultiralo da iz utakmice u utakmicu imamo sve više roditelja sa djecom na utakmicama našeg Kluba.

Ako imamo u vidu sve pobrojane činjenice, kao najtrofejniji klub u BiH želimo onemogućiti dolazak na naš stadion navijačima sa rušiteljskim namjerama i koji uništavaju imovinu i prekidima direktno utiču na regularnost utakmice.

Apelujemo na NS/FS BiH na striktniju primjenu pravila u pomenutim situacijama kako bi iskorijenili huliganstvo na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC