• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan 300 minuta bez gola! Loša sreća?

Autor mondo.rs

Ni posle premijere u Superligi Partizan nije postigao gol. Navijači razočarani nakon 0:0 u Novom Sadu u duelu sa debitantom Bačkom. Slabo izdanje crno-belih.

"Igrate k'o pi... Grobari", "Uprava, napolje" i "Tomiću, odlazi", odjekivalo je stadionom u Novom Sadu u finišu i po završetku utakmice sa Bačkom, debitantom u Superligi.

Jedini koji je dobio ovacije od navijača bio je kapiten Saša Ilić! Naravno, i svi fudbaleri Bačke...

Partizan je ispao iz Evrope već u julu, a tri dana kasnije navijači crno-belih su šokirani i na "Karađorđu", neutralnom terenu, na kojem će Bačka jedno vreme igrati prvenstvene utakmice.

Premijerni meč "parnog valjka" u elitnom domaćem takmičenju okončan je bez golova. Partizan, računajući i duele sa Poljacima u Ligi Evrope, tačno 300 minuta, bez nadokande vremena, nije postigao gol.

Loša sreća?

Stiče se utisak da fortuna, ipak, nije problem. Ima i do nje, ali najviše od igrača na terenu, trenera...

Ne pamti se kada Partizan nije postigao gol u prvom meču u prvenstvu, a poslednji put nije osvojio tri boda pre 15 godina, kada je u Kragujevcu odigrao 2:2 protiv Radničkog.

Navijači su rekli svoje, ovaj put, bez podele. SVI!

Ostaje samo da se sačeka reakcija kluba. Da li je Partizan spreman da rizikuje i da bez "šok terapije" nastavi i upusti se u trku za šampionsku titulu? Za Upravu, takođe, nema više opravdanja u smislu da "Superliga nije priorite", "da je tek početak"... I prošle sezone su se čekali predugo bolji dani u Humskoj, a onda je već bilo kasno...

Bačka je zasluženo osvojila bod.

Debitant je odigrao defanzivno i čvrsto, sigurno gazeći ka cilju, a to je protiv Partizana bio "bod". Iz takve igre uspeli su i da stvore odličnu priliku, koju u devetom minutu nije iskoristio Miroslav Bjeloš. Prečka je sačuvala crno-bele.

Partizan je poslednjih 15-ak minuta imao igrača više, jer je upravo Bjeloš isključen zbog drugog žutog kartona (jedan zbog prekršaja, drugi nakon simuliranja).

Očajni crno-beli imali su tri dobre šanse. Prvu, koja nije plod uigrane akcije, promašio ju je Miroslav Radović, fudbaler od koga se mnogo, mnogo više očekuje, s obzirom na to da je predstvljen kao jedno od najvećih pojačanja. Prilika za iskusnog fudbalera bila je i jedina za Beograđane u prvom delu.

Narednu je imao Darko Brašanac, još jedan igrač koji mora bolje. U 70. minutu!!!

Debitant u dresu Partizana, Leonardo (dobio priliku od 46. minuta), veoma lepo je "spojio sa golom" Brašanca, ali njegov loš udarac nije stvorio veće probleme za Filipa Manojlovića. Nešto kasnije odličnu priliku imao je i Nikola Milenković, koji posle greške golmana Bačke nije pogodio prazan gol. Doduše, nalazio se u ne baš idealoj poziciji.

Bilo je još pokušaja, ali jalova inicijativa nije donela rezultat...

BAČKA: Manojlović, Smiljanić, Josimov, Ilić, Klisura, Rogač, Bajić (od 71. Švonja), Bjeloš, Galić, Trivunović (od 83. Trajković), Mojsilović (od 57. Zečević). 

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac, Everton, Brašanac, Đuričković (od 74. Božinov), Radović (od 46. Leonardo), Mihajlović (od 46. Ilić), Đurđić.


UŽIVO:


Partizan je navikao na pobede u premijernim utakmicama u Superligi. Poslednji put kada crno-beli nisu trijumfovali bilo je pre 15 godina u Kragujevcu. Radnički je 18. avgusta 2001. uspeo da otkine crno-belima dva boda (2:2).

Posle toga, ali i pre, Partizan je po pravilu bio efikasan i igrao utakmice sa mnogo golova.

Ovaj put, pored uobičajnog imperativa pobede, dodtno breme za igrače i stručni štab predstavlja činjenica da je "parni valjak" okončao vožnju kroz Evropu, a da pošteno nije ni zagrejao motor mašine.

Sve karte Partizan je, kako su istakli čelnici kluba, bacio na "duplu krunu". Pre svega Superligu, a zatim i Kup.

Sa druge strane, nalazi se ekipa Bačke, koja će kao domaćin igrati na "Karađorđu" u Novom Sadu, jer stadion "Slavko Maletin Vava" u Pačkoj Palanki ne ispunjava norme za Superligu.

Sigurno je da će novi superligaš želeti da se pokaže u najboljem svetku, a "poljuljani" Partizan je za tako nešto idealna prilika.

Trener Beograđana Ivan Tomić je u početnom sastavu izvršio samo jednu promenu u odnosu na predthodna dva takmičarska meča. Umesto rovitog Marka Jankovića, koga nema ni na klupi, u 11 je Petar Đuričković.

Leonardo je na klupi...

PARTIZAN U PRVOM KOLU:
.
.
.
1996 - Hajduk Kula 2:1
1997 - Budućnost Podgorica 6:0
1998 - Radnički Niš 4:1
1999 - Čukarički 2:1
2000 - Obilić 3:0
2001 - Radnički Kragujevac 2:2 (18. avgust)
2002 - Hajduk Kula 5:1
2003 - Borac 6:1
2004 - Sutjeska (g) 1:4
2005 - Jedinstvo 2:0
2006 - Bežanija (g) 4:3
2007 - Vojvodina (g) 1:0
2008 - Banat 1:0
2009 - Borac Čačak 5:0
2010 - Inđija 2:1
2011 - Novi Pazar 5:0
2012 - BSK Borča 7:0
2013 - Novi Pazar 4:3
2014 - Voždovac (g) 3:1
2015 - Metalac 4:0

BAČKA: Manojlović, Smiljanić, Josimov, Ilić, Klisura, Rogač, Bajić, Bjeloš, Galić, Trivunović, Mojsilović.

PARTIZAN: Šaranov - Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac - Everton, Brašanac - Đuričković, Radović, Mihajlović - Đurđić.

IZ MINUTA

KRAJ loše utakmice po Partizan, odlične za Bačku. Za publiku, uglavnom mučne.

- Još pet minuta sudijske nadoknade...

87' MILENKOVIĆ!

Manojlović je pogrešio, pogrešno je ocenio let lopte, mladi štopet Partizana je imao dobru priliku, ali nije pogodio praznu mrežu. Sve je manje vremena za crno-bele.

- Stadion u Novom Sadu odzvanja: "Uprava napolje" i "Tomiću odlazi"!

80' Bjelop simulira i dobija drugi žuti karton. Bačka sa igračem manje u poslednjih desetak, nešto više minuta.

- Umesto Đuričkovića na terenu je Božinov. Tomić sve karte baca u napad u 74. minutu.

70' ŠANSA!!!

Za Partizan. Leonardo je odlično proigrao Brašanca, spojio ga sa golom, ali "vezista" crno-belih nije dobro šutirao kada se našao "oči u oči" sa Manojlovićem. Lopta se odbila ga Đurđiću, međutim, požrtvovanom intervencijom fudbalera Bačke, otklonjena je opasnost. Partizan dobio samo korner.

Šansa PFC
Izvor: YouTube


65' Ništa! Partizan više napada nego u prvom delu, ali i dalje jalovo, bez pravih prilika.

49' Brašanac je oboren na liniji kaznenog prostora, ali nema penala, već samo "slobodnjak" za Leonarda. Brazilac pogađa "živi zid". U svakom slučaju, sporna situacija i pitanje da li je Partizan oštećen za penal.

Na početku drugog poluvremena utakmice Bačka - Partizan dogodila se sporna situacija ispred gola domaćina. Darko Brašanac oboren je na ivici kaznenog prostora, ali nije bilo penala za crno-bele. Linija je sastavi deo šesnaesterca...
Izvor: YouTube


- Počelo je drugo poluvreme.

46' Dvostruka izmena u Partizanu. Leonardo debituje, menja Radovića. Ušao je i Saša Ilić, na klupu ide Nemanja Mihajlović.

NULA! Bačka igra dobro, brani se, a o igri Partizana najbolje govore zvižduci Partizanovaca svojim igračima. Partizan ima ubedljiv posed, preko 70 odsto, ali on ne donosi bodove. Bačka se pokazal u dobrom svetlu, imala je i najbolju priliku u prbom poluvremenu. Partizan 255 minuta nije postigao gol!

44' Klisura je oborio Đuričkovića na samoj ivici kaznenog prostora... Bivši fudbaler Radničkog je izveo prekid, ali nije bio precizan. Prebacio je gol.

31' PRVI KORNER ZA PARTIZAN... i prva velika prilika za crno-bele. Nemanja Mihajlović je izveo korner, Đurđić odigrao ka Radoviću, koji nije bio u ofsajdu, ali nije uspeo da lepo šute i postigne gol. Bila je to i neuspela ofsajd zamka Bačke.

Šansa za Partizan
Izvor: YouTube


26' Brašanac se vratio da pomogne odbrani, uspeo je da uzme loptu, ali i da je u opasnoj zoni preda pravo u noge Veseljku Trivunoviću. Nekadašnji reprezentativac je šutirao sa distance po zemlji, Bojan Šaranov nije imao problema.

23' "Igrajte fudbal", pevaju Grobari. Očigledno nisu zadovoljni kako deluje Partizan.

19' PRVA OPASNOST PO GOL DOMAĆINA!

Posle gužve na levoj strani terena, Darko Brašanac je stigao do lopte, video je slobodnog Nikolu Đurđića u sredini, na ivici peterca, pokušao je da mu asistira po zemlji, ali je oprezan bio golman Filip Manojlović, ispružio se i presekao pas.

18' Bačka je imala jednu odličnu, a Partizan u proteklom periodu nijednu šansu. Imaju crno-beli inicijativu, ali iz nje ne uspevaju da ugroze gol debitanta u takmičenju.

- Partizan deluje bezopasno!

9' PREČKA!

Trese se okvir gola Partizana. Odličan napad Bačke udarcem sa ivice kaznenog prostora pokušao je da završi Miroslav Bjeloš, ali je pogodio prečku. Centaršut sa desne strane upitio je Filip Bajić. Bačka je imala odličnu priliku i za sada vrlo dobro deluje protiv jednog od kandidata za titulu.

Bačka
Izvor: YouTube


- Utakmica je počela

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC