• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neću da pričam o Kusturici"

Autor mondo.rs

Abdulah Sidran za srpsku štampu o "večitom" pitanju - svađi sa režiserom.

Akademik i pisac Abdulah Sidran (72) rekao je za "Kurir" da ne želi da mu se nameće tema Emira Kusturice, sa kojim je snimio dva filma iz zamišljene trilogije.

"Scenario 'Prvi put s ocem na glasanje' star je 30 godina, i nema smisla govoriti više o njemu. Osoba na koju vi mislite (Kusturica) ne bavi se režijom, možda je zaboravila to umeće", rekao je Sidran, ne govori sa režiserom sa kojim je snimio filmove "Sjećaš li se Doli Bel" i "Otac na službenom putu".

"Nije u redu da film bude glavna tema, jer je u mom životu potpuno efemeran i ne predstavlja ni tri odsto onog što sam u književnosti uradio. Dobio sam Zmajevu nagradu za poeziju, ne zna scenario. Meni nije prijatno da govorim samo o jednom delu svog rada. Nijedan od filmova koje je režirao Emir Kusturica nije značajniji od moje poezije i knjiga. Film ima trenutne učinke i efekte, a književnost duže traje. Ali, novinare više zanima da razgovaramo o Nemanji, jer on prodaje štampu", rekao je Sidran.

Interesantno je da je, u osmoj deceniji, više nego aktivan na društvenim mrežama.

"Pesnici se bolje razumeju na daljinu, nego bilo koji drugi ljudi. Volim društvene mreže jer ruše zidove koji neće biti srušeni ni za milion godina", rekao je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop