• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borbeno i napeto u Razgradu - veliki remi Zvezde!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde neporaženi dolaze iz Bugarske. Gubili su, vodili, ali mogu i te kako da budu zadovoljni remijem uz dva data gola. Viđene majstorije!

 Borbeno i napeto u Razgradu - veliki remi Zvezde! Izvor: MN PRESS

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Odličan rezultat Zvezde u Bugarskoj!

Fudbaleri šampiona Srbije vraćaju se neporaženi iz Razgrada gde su se odlučili za nešto defanzivniju igru, a potom sačekali preko potrebne majstorije svojih ofanzivaca za povoljan rezultat pred revanš u Beogradu.

Publika na "Ludogorec areni" mogla je da vidi tri sjajna gola, i jednu "lukavost" (ili naivnost?), u meču koji je bio "obojen" veliko borbenošću dva tima i odličnom podrškom sa tribina.

Crveno-beli su bili "iza lopte" skoro čitavo prvo poluvreme, a iz prvog udarca u okvir gola Bugari su i poveli. Kafu je "promešao" odbranu Zvezde, zaobišao Kahrimana i doveo Ludogorec u vođstvo, ali je to samo "probudilo" fudbalere Miodraga Božovića.

Aleksandar Katai je već u 48. minutu ponovio isto to na drugoj strani. Prevario je dva igrača Ludogoreca i sam završio akciju za izjednačenje, a Gelor Kanga je uspeo da postigne i lepši pogodak od njega. U 66. minutu je "kiflom" savladao Stojanova sa dvadesetak metara, ali je deset minuta kasnije rezervista Kešeru postavio konačan rezultat prve utakmice.

LUDOGOREC - CRVENA ZVEZDA 2:2 (1:0)

Miodrag Božović je uoči meča govorio da je prvi meč u Razgradu važniji za njih od onog u Beogradu, pa zato i ne čudi što je odlučio da promeni igru. Zvezda se odlučila na defanzivu i pokušaje iz kontri, pa je iz tog razlog Ugo Vijeira ostao na klupi, a Aleksandar Katai je predvodio napad kao "lažna devetka":

Defanzivom nisu uspeli da sačuvaju gol - ali jesu uspeli da pogode iz kontri. Dva puta!

Međutim, posle prvog dela igre nije delovalo da su blizu pogotka. Bugari su imali "više od igre", delovali su izvrsno u poslednjoj trećini igrališta, ali atraktivni potezi, utrčavanja i brza dodavanja nisu bili dovoljni da bi uputili udarac u okvir gola.

Sve do poslednjih minuta prvog dela igre. Brzonogi Kafu je ukrao loptu na sredini terena, uhvatio čitav tim "u raskoraku", a potom prvo uspeo da prođe između Tomasa Fibela i Luisa Ibanjeza, potom i da zaobiđe Kahrimana i onda da pogodi praznu mrežu.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Obično se kaže da su to "najteži golovi" i da ekipa koja ga primi "teško vraća", ali je crveno-belima to već treći put ove sezone. Odlično su ušli u nastavak meča, a briljantnu duboku loptu Aleksandra Cvetkovića prihvatio je njegov imenjak Katai i izbegao ofsajd poziciju.


Spustio se ka golu, delovalo je da će dodati za utrčalog Kangu, ali je "lažnjacima" izlomio Plastuna, pa i Đakova, a onda odmerenim udarcem desnom nogom doneo izjedančenje.

"Eksplodirali" su glasni navijači Zvezde na severnoj tribini, ali su sačuvali glas i za Kangin gol.

Gabonac je u drugom poluvremenu pokazao zbog čega ga je Zvezda dovela pošto je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora izvrsno pogodio gol Stojanova. Bugarski čuvar mreže nije bio ni blizu...

Delovalo je da je Zvezda tada bliža pobedi, posebno jer su se non-stop otvarali novi prostori za kontru, ali je Dermendžijev napravio sjajne izmene koje su iskoristile neopreznost crveno-belih. Na brzinu je Moci izveo prekid sa trideset metara, dok je većina igrač Zvezde njemu bila okrenuta leđima, i pronašao svog sunarodnika Kešerua koji je izašao sam pred Kahrimana i doneo izjednačenje.

Do kraja susreta nije manjkalo borbenosti i uzbuđenja, pa je razumljivo i to što je švedski sudija morao da pokaže nekoliko kartona, a fudbaleri Crvene zvezde su na kraju mogli da proslave dobar rezultat i sa navijačima.

Revanš je za sedam dana na stadionu "Rajko Mitić", ali daleko od toga da je "sve gotovo".

Još jedna teška utakmica je pred Crvenom zvezdom kojoj je i remi od 0:0 i 1:1 dovoljan za prolaz.

/golove pronađite u delu iz minuta u minut/

LUDOGOREC:
Stojanov - Minev, Moci, Plastun, Natanijel - Đakov, Saša (Kišada), Kafu, Marselinjo, Vanderson - Lukoki (Kešeru).


ZVEZDA: Kahriman - Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez - Donald, Le Talek - Srnić, Kanga, Mouče (Ruiz) - Katai (Sikimić).

Izvor: MN PRESS

N A J A V A


Fudbaleri Crvene zvezde su nakon dve pobede protiv malteške Valete (dva puta po 2:1) izborili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona gde ih čeka šampion Bugarske - Ludogorec.


Ekipa iz Razgrada koja je prethodnih sezona doživela pravu "ekspanziju" je blagi favorit u prvom meču koji se igra na njihovom stadionu, koji je odavno rasprodat, ali iz šampiona Srbije poručuju da će u ovom duelu ići na pobedu i poručuju da je ova utakmica za njih važnija od revanša koji je na programu za sedam dana u Beogradu.

Crveno-beli su u prva tri meča ove sezone imali problema sa odbranom, primili su četiri gola do sada i to uglavnom iz kontri prouzrokovanih individualnim greškama, ali Miodrag Božović poručuje da će utakmica sa Ludogorecom biti drugačija.

Kada je u pitanju ekipa bugarskog šampiona njihova najveća snaga je to što su već nekoliko godina zajedno na okupu i trener Georgi Dermendžijev ima uigranu tim koji je lako savladao crnogorsku Mladost u prethodnom kolu kvalifikacija.

Zvezda će u Razgradu imati i podršku svojih navijača koji su dobili 400 karata za ovaj duel, ali je njih i više stiglo u Bugarsku. Tamošnja policija je privela već 45 navijačau letovalištu Sunčev breg.

Na zvaničnom sajtu UEFA objavljeni su ovi sastavi za meč, a s obzirom na to da nema Uga Vijeire u sastavu čini se da će ili Pablo Mouče ili Aleksandar Katai predvoditi napad Crvene zvezde u ovom meču. Takođe, Rendulić je dobio prednost u odnosu na Lukovića.

Na klupi Crvene zvezde ponovo u Evropi nema Srđana Plavšića koji je protiv Napretka postigao gol.

Meč sudi švedski sudija Martin Strembergson.

IZ MINUTA U MINUT (2:2):

90+4' - KRAJ! VELIKI REMI ZVEZDE!

90' -
Marselinjo je probao iz slobodnog udarca, pa Natanijel iz odbitka. Kanga je dobio žuti karton zbog prigovora. Četiri minuta nadoknade.

88' - Još jedna promena u Zvezdi, Aleksandar Katai izlazi iz igre i umesto njega će na teren Sikimić. Kapitensku traku je predao Damiru Kahrimanu.

83' - Rumun Moci dobija žuti karton zbog prigovora Kataiju.


81' - Lučo Ibanjez dobija žuti karton, a rezervista Kešada preti sa dvadesetak metara.

76' - GOL! IZJEDNAČENJE U BUGARSKOJ!

Klaudio Kešeru koristi neopreznost Zvezdine odbrane nakon prekida i sjajno pogađa za novo izjednačenje u Razgradu. Brzo je defanzivac Moci izveo slobodan udarac sa 30 metara, a dok su igrači Zvezde polako marširali ka svom golu, okrenuti leđima protivničkom golu, poklon je iskoristio Kešeru.

74' - Opasna kontra Kange!

Kao da je pogodak potpuno "razgalio" Zvezdinog Gabonca koji "pleše" uz taktove navijača na severnoj tribini "Ludogorec arene". Imao je odličan prodor po desnoj strani, sačekao rivale, ali na kraju nije uputio dobar pas.

Promena u Ludogorecu - Kišada umesto Saše.

66' - GOOOOOOL! KANGA! KAKAV GOL! ZVEZDA VODI!

Majstorija za majstorijom u Razgradu gde je svaki sledeći gol lepši od onog prethodnog!

A, naročito je lep za navijače Crvene zvezde koje je spektakularnom "kiflom" sa dvadesetak metara obradovao Gabonac Gejlor Kanga. Čak je i režiser prenosa bio iznenađen, čekao je izmene, a Kanga je nakon osvojene lopte pred golom ekipe iz Bugarske odlučio da oproba udarac i fenomenalno je pogodio gol Stojanova koji nije bio ni blizu lopte.

Onda izmene: Ruiz umesto Moučea, a Kešeru umesto Lukokija.

Kanga
Izvor: YouTube

62' - Opasni i Bugari!

Čini se da su najviše problema na ovom meču fudbaleri "Lude šume" napravili Luisu Ibanjezu koji je ponovo morao sam da čuva Vandersona. Nije se odlučio na argentinsko-brazilski duel, šutirao je iz mesta, ali za dlaku pored Kahrimanove dalje stative.

58' - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! MOUČE!


Još jednom se pokazalo da je desna strana Zvezdinog napada "najaktivnija" u ovom meču, pa je sada nakon kombinacije Cvetkovića i Kataija, raspoložena "desetka" crveno-belih poslala sjajan pas ka Srniću koji je poslao oštru loptu na drugu stativu, a Pablo Mouče je za nekoliko centimetara bio kratak glavom.

Odmah Ludogorec uzvraća preko Saše sa 18 metara!

53' - Ludogorec opet preti, ali je na sreću po odbranu Zvezde opasni Kafu bio u ofsajdu. Odbrana i dalje ne uliva poverenje treneru Miodragu Božoviću.

48' - ALEKSANDAR KATAI! KAKAV GOL! 1:1!

Kakva majstorija najboljeg Zvezdinog fudbalera ove i prethodne sezone!

Dobio je duboku loptu Aleksandar Katai od Aleksandra Cvetkovića na desnu stranu i uspeo da izbegne ofsajd, spustio se ka golu, a u šesnaesterac je pristizao Kanga, ali je kasnio. Katai je prvo odlučio da "promeni nogu" i prevario je tako Plastuna, potom još jednog igrača, a onda odlučio da sam završi akciju.

I pogodio je! Za svoj treći gol u "evropskoj kampanji" ove sezone.

Katai 1:1
Izvor: YouTube


46' - Počelo je drugo poluvreme, nema promena ni u jednom od timova.

45' - Kraj prvog poluvremena nakon kog Ludogorec vodi u Razgradu.

Bugari su uputili sedam udaraca ka golu Kahrimana, a samo je jedna lopta išla u okvir gola, i tamo je i ušla. Zvezda se čitavo poluvreme branila, a beležimo samo jedan udarac Aleksandra Kataija.

43' - VODI LUDOGOREC! KAFU ZA 1:0!

Crvena zvezda je bila blizu toga da sačuva mrežu u prvom poluvremenu, ali je Džonatan Kafu pokazao kakav je majstor. On je uspeo da se "provuče" između Fibela i Ibanjeza i potom uđe u šesnaesterac. Kahriman je izašao, pokušao da skrati ugao, ali ga je brzonogi fudbaler zaobišao i pogodio nebranjenu mrežu.

Ludogorec 1:0
Izvor: YouTube




37' -
Ludogorec potpuno dominira u ovom delu meča. Serija prekida, ali bez konkretne šanse. Zvezda teško dolazi do lopte, a i u tim trenucima kao da igrači nisu sigurni da li je pametnije usporiti napad, krenuti napred, koga tražiti...

29' - Prva javna opomena na meču. Mičel Donald je naleteo na Đakova i dobio je žuti karton.

27' - Vanderson!

Velika greška fudbalera Crvene zvezde nakon koje Bugari dolaze brzo do gola, ali je Vanderson možda bio i sebičan kada je odlučio da šutira sa ivice kaznenog prostora. Otišlo je to metar pored gola Kahrimana.

25' - Sve vreme se čuju navijači Crvene zvezde kojih ima oko 400 na "Ludogorec areni".


18' - Katai u šansi, ali brani Stojanov, pa odmah sjajna šansa za Ludogorec! OFSAJD!

Sve jači tempo na meču. Katai je uputio prvi udarac ka golu Ludogoreca, ali nakon slabog kornera "sevnula" je kontra brzih Brazilaca, ali je Rendulić dobro izbacio ispred Lukokija. Sudija je pokazao i da je bio ofsajd.

16' - Žuti karton za simuliranje!

Fantastičnu loptu u prostor dobio je Marselinjo, Rendulić je na pet metara pokušao da ukliza, ali nije zakačio Marselinja koji je potom pao, ali je sudija dobro video tu situaciju i pokazao žuti karton zbog simuliranja. Isti igrač nakon kornera dva minuta kasnije šutira glavom iz sjajne pozicije - očajno.

12' - Prve šansa na meču! Za Ludogorec, pa Zvezdu!

Dugo je trajao napad Ludogoreca po levoj strani, ali je pas sa levog krila na ivicu šesnaesterca za Sašu bio taj koji je sve preokrenuo u tom napadu, a ovaj fudbaler je odmah probao da pronađe Marselinja, a ovaj iz nezgodne pozicije slabo šutira.

Na drugoj strani terena probala je iz Zvezda, ali je dodavanje Kataija za Kangu presekao štoper Moci. Da nije, Gabonac bi imao izglednu šansu.

10' -
Velika borba na sredini terena, mnoštvo duela, a Ludogorec je prva ekipa koja je preuzela "kontrolu igre" i pokušava sa brzim krilima da nađe prostor, a potom i da pošalje loptu na Lukokija. Zvezda za sada strpljiva i "iza lopte".

3' - Izgleda da će najistureniji ipak Aleksandar Katai, a Mouče je levo!

1' -
Meč je počeo!

19.50 - Igrači su na terenu, meč uskoro počinje. Aleksandar Katai je kapiten Zvezde.


19.36 - Zanimljiva situacija na "Ludogorec areni", navijači domaćih pevali pesmu navijača Partizana. Opširnije o tome čitajte ovde!

19.30 - Mihajlo Pjanović je došao u Razgrad da gledam meč. Pratiće ga sa zapadne tribine.

19.02 - Delije pristižu na meč, ali je neizvesno da li će svi i ući...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

18.45 - U Razgradu se razvedrilo i ne očekuje se kiša.

18.35 - Fudbaleri oba tima izašli su da "osete" teren "Ludogorec arene".

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


18.26 - U Razgradu je počela da pada kiša. Nije u pitanju jak pljusak, ali...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC