• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop neće kao Murinjo: Manje kupuj, više stvaraj!

Autor mondo.rs

Nemački menadžer otvoreno o svojoj transfer politici: "Ne radim ovako da bih bio 'kul', već zato što verujem u to".

Kao i čitav svet, Jirgen Klop relativno pažljivo prati situaciju u vezi sa najavljenim prelaskom Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted, za svotu veću od 100 miliona evra.

Nemački stručnjak, menadžer Liverpula, ima jasan stav o takvom i tolikom trošenju novca. Jasan negativni stav prema svemu tome.

"Ako dovedete igrača za 100 miliona funti i on se povredi, onda je sve uloženo otišlo kroz dimnjak", rekao je Klop za "ESPN" na turneji ekipe u SAD.

Komentarišući navode o bombastičnom transferu u režiji Žozea Murinja, Nemac je naglasio da je suština igre u zajedništvu i da je stvaranje TIMA neophodno za uspeh.

"Drugi klubovi mogu da izađu na tržište i da troše više novca i da sabiraju najbolje igrače. Ja hoću da sve to uradim drugačije. Uradio bih to drugačije i da mogu da pruištim sebi toliko novca".



Na pitanje koliki je Liverpulov budžet za transfere, Klop je odgovorio da nije siguran. Podsetimo, dosad je u ovom prelaznom roku doveo Sadio Manea iz Sautemptona za 40 miliona evra i Žoržinja Vajnalduma iz Njukasla za 27 miliona.

"Nisam siguran koliko tačno mogu da potrošim, jer mi niko eksplicitno nije rekao: 'Ne, to ne smeš da uradiš'", rekao je Klop, pa dodao:

"Ako trošim novac, to radim jer pokušavam da napravim ekipu, pravu ekipu. Barselona je to uradila. Možete da osvojite prvenstvo, možete da osvajate titule, ali se posmatra i način na koji to radite".

Menadžer Liverpula jasno je poručio da ne želi da se trka sa drugim klubovima za velika i zvučna imena, dodajući da više obraća pažnju na talente koje može da razvija.



"Ako svi plivamo u istom bazenu, onda je taj bazen premali da svi 'napadamo' iste igrače. Mnogo je fudbalera i van tog bazena. I to dobrih fudbalera, koji čekaju na sledeću stepenicu u karijeri. Njih pokušavamo da nađemo", rekao je Klop i podvukao:

"Dobro je znati ko je bio najbolji igrač prošle sezone, ali je interesantnije pokušati da nađeš ko će biti najbolji sledeće godine. Ako bih to znao, onda bi napravio zaista dobar transfer. I značajno jeftiniji, takođe. Za to radimo i nije stvar biti kreativan zato što je to kul ili nešto slično. Ne, suština je naći igrača koji će moći da napravi sledeći korak zajedno sa nama, kod nas".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC