• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dao gol godine, pa se povukao da bi igrao igrice!

Vendel Lira je osvojio FIFA Puškaš nagradu za najlepši gol 2015, a onda je rešio da sa 27 godina završi igračku karijeru i posveti se video igrama!

Biće sigurno onih koji će ga osuđivati, ali Vendel Lira je za nas veliki "car"!

Ovaj brazilski napadač osvojio je 2015. Puškaš nagradu, koju FIFA dodeljuje za najlepši gol godine, a onda, nedugo zatim, odlučio da sa 27 godina završi igračku karijeru!

Istina, imao je probleme sa povredama, međutim, kao glavni razlog naveo je da želi da se posveti profesionalnom igranju video igre FIFA.

"Cilj mi je da otvorim YouTube kanal posvećen ovoj video igri. Ozbiljno, oduvek sam smatrao da su video igre važne. Bio sam strastveni zaljubljenik u fudbal, ali i pre toga su me zanimale samo video igre. One su sastavni deo mog života. Sada mi je cilj da postanem svetski prvak u igranju FIFA i želim maksimalno da se posvetim tome", izjavio je Lira za brazilski "Globo TV".

Pored video igrica, istakao je i da je umoran od "laži i prljavština koje su sastavni deo današnjeg fudbala".

Lira je malo kome bio poznat do osvajanja Puškaš nagrade, pošto je tokom karijere igrao uglavnom za brazilske niželigaše. Čak je, tokom FIFA ceremonije na kojoj je stajao rame uz rame sa najboljim svetskim fudbalerima, bio bez kluba!

Možda bi mnogo toga bilo drugačije da ga je Gojas 2006. godine pustio u Milan, čiji su ga skauti primetili tokom nastupa za reprezentaciju Brazila do 20 godina. Klub je, međutim, odlučio da ga zadrži do kraja petogodišnjeg ugovora, što se pokazalo kao pogrešna odluka, jer nije ostvario potencijal.

Pošto je očigledno shvatio da neće uspeti da se probije do "velike pozornice", Vendel Lira je rešio da se posveti drugom izazovu.

Videćemo kako će se snaći na virtuelnom terenu, ali Brazilci prenose da je šampion regije Gojas, kao i da je u vrhu liste Južnoameričkih "gejmera".

Ljubitelji fudbala svakako će pamtiti njegov pogodak koji je proglašen za najbolji 2015. godine, ostavivši iza sebe golove Lionela Mesija i Alesandra Florencija.

gol godine 2015
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC