• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda uhvatila zalet: 3:1 pred meč godine!

Autor mondo.rs

Crveno-beli ostvarili prvu pobedu u šampionatu. Vijeira reagovao i loptom u mreži Metalca odgovorio na kritike. Ruiz i Poletanović se "upisali", a Mladenović otklonio "Grofu" jednu dilemu.

 Zvezda uhvatila zalet: 3:1 pred meč godine! Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda uspešno je prebrodila 90 minuta između dva kvalifikaciona meča za evropsku jesen!

U skoro potpuno izmenjenom sastavu, sa osam izvršenih promena u odnosu na Razgrad, šampion Srbije rutinski je pred 7.000 gledalaca pobedio goste iz Gornjeg Milanovca i prvi put trijumfovao u domaćem prvenstvu.

Golom s razlogom kritikovanog Uga Vijeire, kao i prvim pogocima novajlija Džona Ruiza i Marka Poletanovića, ekipa Miodraga Božovića mirno je izašla na kraj sa gostima, koje je u završnici trgao rezervista i strelac Nemanja Mladenović.

Ofanzivac Milanovčana nekoliko je puta napravio probleme defanzivi crveno-belih i primorao je na kapitulaciju i u ovom meču. Preciznim udarcem nakon greške kapitena Zvezde Aleksandra Lukovića, utisak je, Mladenović je otklonio eventualnu Božovićevu dilemu oko sastava štoperskog tandema u utorak.

ZVEZDA - METALAC 3:1 (2:0)

Vezista šampiona David Babunski odigrao je jako dobar meč
Izvor: MN PRESS


Za razliku od nervoznih napada i kikseva u remiju sa Napretkom u prvom kolu, crveno-beli delovali su večeras razigranije, mirnije i poletnije.

Sve naviknutijem Kangi igrao se fudbal, što je pokazao pokrenuvši sa raznovrsnim Babunskim pregšrt zaista lepih akcija. Uporni Vijeira je veliku želju pretvorio u konkretan učinak i postigao prvi gol u sezoni, a borbeni Poletanović je nagrađen za trud svojim prvim pogotkom za Zvezdu, za odlučujućih 3:0.

Crveno-beli su aplauzima ispraćani na klupu, a pesmom u svlačionicu, na kraju večeri koja je možda mogla da ode u drugom smeru da je napadač gostiju Valberto Kaisedo pogodio iz dve prilike u ranoj fazi meča. Ipak, naleti brzonogog Ekvadorca nisu uzdrmali domaćina, koji je staloženo kontrolisao igru, tražio i nalazio put do pogodaka.

Trener Zvezde izuzeo je iz startne postave čak osmoricu startera iz Razgrada, s tim da Kataija, Ibanjeza, Donalda i Moučea nije bilo ni na klupi.

Demonstrirajući kvalitet, Božovićev tim je i u šarolikom i iskombinovanom sastavu nagovestio da Zvezda ove sezone zaista ima tim za dva fronta, a nastupajuća nedelja mogla bi da pokaže da li će evropske bitke crveno-belih trajati cele jeseni.

Stoga, i ovaj meč bio je uvod u ono što se osećalo u vazduhu od prvog zvižduka sudije Nemanje Gajdobranskog, a čemu se crveno-beli sada i potpuno okreću:

Zvezda - Ludogorec, utorak u 20.30 časova.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Luković, Rendulić, Ristić - Poletanović, Kanga (od 70' Le Talek), Babunski (od 83' Luković), Plavšić, Ruiz - Vijeira (od 64' Sikimić)

METALAC: Belić - Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović - Panić, Mijić, Stojanović (od 63' Mladenović), Rovčanin, Mitrović (od 58' Gočanin) - Kaisedo (od 71' Čumić).

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE, PRVA POBEDA ZVEZDE U ŠAMPIONATU!

93' Još jedan dobar potez Mladenovića. Šutirao je iz slobodnog udarca u okvir gola, a Kahriman je bio na mestu.

90' Luković lepo proigrava Plavšića, kome lopta ponovo odskače od nogu.

85' Mladenović ostavlja zaista dobar utisak u dresu Metalca. Upravo je protrčao kroz odbranu domaćina i umalo postigaoj oš jedan gol. U poslednjem trenutku intervenisao je Luković.

84' Jak pokušaj Le Taleka sa oko 20 metara. Francuz je dobro anticipirao, pa poslao loptu daleko preko gola.

83' Poslednja izmena na utakmici - vrši je Miodrag Božović. David Babunski izlazi posle svoje veoma dobre partije, a umesto njega u igri je Andrija Luković.

- Pogledajte gol Metalca:

...
Izvor: YouTube



78' METALAC SMANJUJE, 3:1! MLADENOVIĆ!

Velika greška Lukovića, koji potom ne uspeva da stigne preciznog Mladenovića. Šut sa 13 metara iskosa, u bliži ugao i Kahriman je savladan. Crveno-bela odbrana nije izdržala ni u ovom meču bez primljenog gola.

76' Umalo 4:0. Ristić je protrčao po levoj strani, poslao loptu na "drugu" stativu, gde je Ruiz propustio zaista veliku šansu. Mnogi su uveliko videli tu loptu u golu.

75' Solo prodor Petkovića kroz trojicu defanzivaca Metalca, povratna lopta ka Le Taleku, koji iz trka šutira u okvir gola, ali je Belić spreman i na mestu.

- Pogledajte prvi Poletanovićev gol u dresu Zvezde:

...
Izvor: YouTube



71' Još po jedna izmena na obe strane. Božović izvodi Kangu i uvodi Le Taleka. Odmah potom, Vanić šalje na teren Čumića, a na klupu Kaiseda.

68' 3:0! POLETANOVIĆ!

Novi vezista Zvezde takođe je postigao prvi gol ove sezone, a i prvi gol u dresu šampiona. Ukrao je loptu neopreznom Gočaninu, krenuo sam ka Beliću i lako ga savladao.

67' Značajno mirnija igra u nastavku naspram viđenog u prvom poluvremernu.

63' Menja i Božović. Ugo Vijeira napušta igru i ustupa mesto Predragu Sikimiću. Aplauzima je Portugalac ispraćen na klupu. Bila je ovo njegova najbolja partija ove sezone.

63' Još jedna promena u Metalcu. Stojanović je napustio igru, a ušao je Mladenović.

60' Prva velika šansa u drugom poluvremenu. Kanga je proigrao Plavšića, a on se u brzini nije snašao sa loptom, pa mu je ostala u nogama predugo da bi stigao da konkretno zapreti.

58' Prva izmena, u Metalcu. Mitrović je napustio igru, a ušao je Gočanin.

55' Žuti karton i za Rendulića. Oštro je uklizao u noge Rovčaninu na sredini terena. Sudija Gajdobranski brzo je izvadio javnu opomenu iz džepa.

51' Žestok i neshvatljiv start Ersana Rovčanina na golmana Zvezde. Zaleteo se i kopačkom ga udario po glavi, nakon što je čuvar mreže domaćina uhvatio loptu posle uklizavanja. Za takav start kažnjen je žutim kartonom.

- POLUVREME

- Ovako je Zvezda povela 2:0:

...
Izvor: YouTube





40' Portugalac posle gola pravi faul u borbi za loptu i dobija aplauz zapadne tribine, koja prepoznaje njegov trud.

38' 2:0! VIJEIRA!

Portugalac je pokušao da doda do Babunskog, lopta mu se vratila kao posle duplog pasa, pa je udarcem iz prve, po zemlji, poslao sa 15 metara u mrežu gostiju. Njegov prvi gol ove sezone.

32' Novi pokušaji Zvezde - Ristić pa Vijeira!

Ristić je šutirao snažno sa leve strane, u bliži ugao, a Belić izbio loptu u korner. Posle prekida, Portugalac je dobio loptu na oko 18 metara od gola, šutirao punom i poslao je metar kraj desne stative.

30' Mitrović pokušava da uznemiri Kahrimana, kruži oko štopera crveno-belih, dok Luković mirno šalje loptu ka Kahrimanu glavom.

27' Mirniji period utakmice i nekoliko informacija sa stadiona - okrečen je tunel koji vodi ka terenu, postavljene su stolice na južnoj tribini i promenjene su klupe za fudbalere. Značajne pripreme za meč protiv Ludogoreca.

21' Jak udarac Marka Poletanovića iz daljine! Šutirao je iz prve sa oko 18 metara i za malo promašio gol. Lopta je proletela kraj leve stative.

- Pogledajte pogodak Ruiza. Da li je bio u ofsajdu pre šuta? Nije lako proceniti, jer su odlučivali  milimetri.

...
Izvor: YouTube



16' Umalo 2:0! Ugo Vijeira istrčao je sam pred golmana Metalca, na sjajnu asistenciju Kange, ali je loše prihvatio loptu i dao Beliću šansu da interveniše, koju je i iskoristio. Bila je to četvrta šansa za domaćina.

14' 1:0 ZA ZVEZDU! RUIZ!

Dobra, konkretna akcija crveno-belih i vođstvo! Džon Ruiz je pritrčao lopti odbijenoj posle pokušaja Babunskog iz daljine i udarcem iz prve je zakucao u mrežu.

10' Vijeira je željan dokazivanja. Protrčao po levoj strani, došao do kaznenog prostora i pomalo sebično pokušao da "bocne" loptu ka golu. Već u sledećem napadu pokušao je ponovo, na centaršut sa desne strane, ali nije uspeo da stigne loptu. Potom je uzeo i postavio na ivicu peterca, požurujući golmana.

8' Rendulić spasava nebranjenu mrežu! Kaisedo je još jednom protutnjao po desnoj strani, ni Ristić ni Luković nisu mogli da ga isprate, ali je Kahriman odbranio udarac. Loptu je "iščačkao" Rovčanin, šutirao u nebranjen gol, a Rendulić interveniše iz blizine gol crte.

6' Još jedna velika šansa za Zvezdu! Plavšić je prigrao Kangu po desnoj strani, usledio je jak šut i odbrana golmana Belića. Prvi korner za crveno-bele nije doneo šansu. Dinamičan period.

5' Preti i Zvezda, tri puta u jednom napadu! Jako je šutirao Kanga i pogodio Belića u nogu, potom je pokušao i Vijeira iz okreta, ali je izblokiran, kao i Poletanović, koji je šutirao sa oko 16 metara.

4' Prva prilika, za Metalac! Kaisedo je prihvatio loptu na desetak metara od gola Zvezde i plasiranim udarcem pokušao da kazni grešku Zorana Rendulića. Promašio je ceo gol.

3' Miran uvod utakmice. Mnogi pogledi sa tribina usmereni su ka napadu domaćina, gde će Ugo Vijeira imati šansu da odgovori na kritike navijača, ali i trener.

1' Utakmica je počela!


Sastavi:

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Luković, Rendulić, Ristić - Poletanović, Kanga, Babunski, Plavšić, Ruiz - Vijeira

METALAC: Belić - Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović - Panić, Mijić, Stojanović, Rovčanin, Mitrović - Kaisedo.

Utakmicu sudi Nemanja Gajdobranski.

Uvod

U senci kvalifikacija za Ligu šampiona i "pozitivnog" remija sa Ludogorecom u Razgradu (2:2), fudbaleri Crvene zvezde dočekali su duel sa Metalcem u drugom kolu Superlige.

Crveno-beli imaju zadatak da se iskupe za 2:2 protiv kruševačkog Napretka na premijeri, ali im to uopšte neće biti lako. Gosti iz Gornjeg Milanovca stigli su u Beograd posle pobede nad čačanskim Borcem (1:0).

Upozorio je na to Miodrag Božović, ali i najavio da će odmoriti neke od najboljih igrača, pošto ekipu u utorak očekuje revanš sa bugarskim šampionom.

Trener Zvezde izuzeo je iz startne postave čak osmoricu startera iz Razgrada: Ibanjeza, Fibela, Cvetkovića, Donalda, Le Taleka, Kataija, Moučea i Sikimića.

Na klupi crveno-belih su Supić, Cvetković, Fibel, Anđelković, Le Talek, Andrija Luković i Sikimić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

hellcome

Koga briga?!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC