Vratio se omiljeni torent sajt

Autor:

Ove nedelje The Pirate Bay slavi 13. rođendan. Dok ostali veliki piratski sajtovi „padaju“ jedan po jedan, ovaj je i dalje tu, i dalje je „živ“.

Vratio se omiljeni torent sajt Foto: Promo/Venturebeat The Pirate Bay

Holivud se nadao da se ovo nikada neće dogoditi. Ali, The Pirate Bay je napunio trinaest godina!

Sajt je pokrenut 2003. godine od strane švedske organizacije Piratbyran (Piratski biro). Ideja je bila da se kreira prva javna mreža za deljenje fajlova u ovoj zemlji, ali je sajt uskoro postao globalna ikona kada je deljenje fajlova u pitanju.

Proteklih godina je bilo bezbroj pokušaja da se sajt ugasi. Nakon pritisaka američkih vlasti, i švedske vlasti su oborile sajt 2006. godine. Zatvorske kazne osnivača sajta takođe nisu doprinele tome da se on ugasi. The Pirate Bay je i dalje veoma „živ“.

Ovo je veliki uspeh za sajt, pogotovo ako imamo u vidu da su mnogi drugi veliki već ugašeni. Prošlog meseca ugašen je Kickass Torrents sajt kao i Torrentz.

Veliki broj korisnika pomenutih torent sajtova se sada okreće The Pirate Bay sajtu. Zbog toga, ovaj sajt je postao najposećeniji, ponovo.

Predstavnici ovog sajta kažu da on ima bitnu ulogu u torent zajednici. Nakon trinaest godina, TPB sajt je ponovo „kralj“ torenata, piše Torrent Freak.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Ostale vijesti