• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kremirana Mira Stupica

Autor mondo.rs

Jedna od najvećih srpskih glumica Mira Stupica kremirana je na Novom groblju, a poslednji put od nje su se oprostili porodica i mnogobrojne kolege.

Glumica je Imala veliku želju da počiva pored supruga Bojana Stupice i pre smrti je tražila da njenu urnu polože pored njegove.

Pored članova porodice, od Mire Stupice su se oprostili i brojni glumci i reditelji – Vojislav Brajović, Tihomir Stanić, Milica Mihajlović, Nikola Đuričko, Anica Dobra, Dejan Mijač, Gorčin Stojanović, Jagoš Marković, Nebojša Bradić, Dejan Savić...

Mira Stupica, članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) od osnivanja, kao i zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta i beogradskog Narodnog pozorišta, preminula je u petak, u 94. godini.

Nemerljiv trag u pozorišnom životu Jugoslavije i Srbije Mira Stupica je ostavila i ulogama u Ateljeu 212, Beogradskom dramskom pozorištu i Zvezdara teatru, kao i Crnogorskom narodnom pozorištu.

Stupica je dobitnica svih najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih nagrada za glumu, od Dobričinog prstena, tri Zlatna lovor vijenca sarajevskog Mesa, dve Sterijine nagrade, Zlatne arene, Nagrade "Pavle Vujisić" za životno delo i mnogih drugih, saopštilo je JDP.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop