• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kin na spisku za Beograd, ali neće doći

Rekorder Republike Irske po broju odigranih utakmica i postignutih golova saopštio je odluku o povlačenju sa međunarodne scene.

Irski selektor Martin O'Nil saopštio je spisak kandidata za prijateljski meč sa Omanom (31. avgust) i duel sa Srbijom (5. septembar) u okviru prvog kola kvalifikacija za Mundijal 2018.

Na njemu se našao i dugogodišnji kapiten Republike Irske Robi Kin (36), koji je potom poručio da će mu utakmica u Dablinu iduće srede biti 146. i ujedno poslednja u nacionalnom dresu.

Kin će tako propustiti priliku da nastupi na stadionu Crvene zvezde posle nepunih 18 godina, s obzirom na to da je bio u timu Republike Irske koji je 18. oktobra 1998. poražen od SR Jugoslavije rezultatom 1:0 (Mijatović, 64).

Ta utakmica odigrana je u okviru kvalifikacija za EURO 2000.

"Bilo je sjajno iskustvo igrati za reprezentaciju Irske 18 godina, od toga preko 10 godina sa kapitenskom trakom. Kao dečak koji je igrao fudbal na ulicama Dablina, ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim da ću imati priliku da odigram 145 utakmica i dam 67 golova za svoju zemlju", stoji u Kinovom otvorenom pismu.

On je naglasio da je igranje za reprezentaciju imalo veliki uticaj na formiranje njegove ličnosti, a kao najupečatljiviji momenat izdvojio je gol Nemačkoj u 92. minutu utakmice grupne faze Svetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine (1:1).

"Adrenalin koji su mi te noći ulili irski navijači je nešto što ću pamtiti dok sam živ".

Napadač koji već pet godina nastupa za MLS tim Los Anđeles Galaksi bio je i učesnik EURO 2016, na kome je Republika Irska ispala od Francuske u osmini finala.

Iz tog tima se pre nekoliko nedelja oprostio i legendarni golman Šej Given.

Inače, na novom O'Nilovom spisku nema značajnijih izmena u odnosu na ekipu od pre dva meseca. Početkom septembra u Beograd dolaze...

GOLMANI:
Rendolf (Vest Hem), Vestvud (Šefild Vednzdej), Ford (Portsmut).

ODBRANA: Koulmen (Everton), Kristi, Kiog, Pirs (svi Derbi Kaunti), Mekšejn (Reding), O'Šej (Sanderlend), Klark (Njukasl), Vilson (Bornmaut), Vord (Barnli).

SREDINA: Meklin (Vest Bromvič), Vilan (Stouk), Mekgidi, Mekarti (obojica Everton), Hendrik (Derbi), Kvin (Reding), Mejler (Hal), Arter, O'Kejn (obojica Bornmaut), O'Dauda (Bristol siti), Brejdi, Hulahan (obojica Norič).

NAPAD: Kin (LA Galaksi - samo za meč sa Omanom), Long (Sautempton), Marfi (Ipsvič), Volters (Stouk).

U kvalifikacionoj grupi D takmičiće se još Vels, Austrija, Gruzija i Moldavija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC