• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK BiH: Nismo ništa osvojili, a kad ćemo ne znamo

Autor mondo.ba

Olimpijski komitet BiH saopštenjem se obratio javnosti poslije nastupa Bh sportista na Olimpijskim igrama u Riju.

 Saopštenje Olimpijskog komiteta BiH Izvor: MONDO

Saopštenje Olimpijskog komiteta BiH prenosimo u cijelosti:

" S obzirom da su završene olimpijske igre Rio 2016 i da se naša Olimpijska delegacija upravo vraća u BiH, želimo obavjestiti javnost i medije:

U skladu sa statutarnim nadležnostima Olimpijskog komiteta BiH i Zakonom o sportu BiH , misija OI Rio 2016 od strane Olimpijskog komiteta BiH je ispunjena u potpunosti (iako smo je ispunili " podržani" odlukama i obećanjima nadležnih ministarstava i do današnjeg dana bez uplaćenih sredstva za učešće na OI Rio 2016. ). Nismo zadovoljni rezultatima, ali su osim kuglaša, oni bili očekivani ili blizu očekivanog.

Amelu Tuki je falilo dva mjesta ili  metar za finalnu borbu za medalju, a Larisa Cerić je na poene izgubila od protivnice koju je nedavno savladala . Od ostalih sportista i nismo očekivali medalju niti su je sportisti i treneri ikada najavljivali.

Bosna i Hercegovina i na slijedećim Igrama samo čudom i ogromnim odricanjem pojedinca može ostvariti olimpijsku medalju u konkurenciji 207 država. Svih 207 država će se u narednom četverogodišnjem ciklusu najozbiljnije i sistemski pripremati za ostvarenje olimpijskog sna.

Društveno političkim odnosom, nagomilavaju se problemi u bh sportu godinama te "guše " klubove i bh sportske saveze koji proizvode vrhunske sportiste i olimpijce i mi o tome argumentirano i javno govorimo danonoćno, te realiziramo svaki dostupni projekat nebi li im bar simbolično pomogli.

Ove probleme pokušavamo riješiti sa nadležnima ali nam naš status nebudžetskog udruženja građana bez izvršne političke moći, onemogućava naše namjere da sprovedemo u dijelo .

Rezultati naših olimpijaca će ostati isti i u narednim godinama osim povremenih bljeskova pojedinaca ili timova, sve dok se odnos prema sportu, klubovima i savezima , OK BiH i sportskoj legislativi temeljno ne promjeni i sport jedinstveno podrži od svih nivoa vlasti u skladu sa nadležnostima.

U takvom ambijentu ćemo imati pravo zahtjevati od sportista da ostvare naš zajednički cilj koji se zove " prva olimpijska medalja za državu Bosnu i Hercegovinu", piše u saopštenju OKBiH.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tica

Nikad nista necete ni osvojiti nazalost jer vas tamo salje politika a ne sport i tesko da ce iko od danasnjih generacija docekati bilo kakvu ozbiljniju medalju od vas.Brojinija je bila delegacija politicara nego vas i visi su bili njihovi troskovi nego vasi.Ja bih volio da osvojite jer ste se predali sportu i to vam je zivotni cilj ali nazalost u ovoj zemlji mozete samo osvojiti politicke pojene,mafijase teritorije itd nazalost i zato navijam za Srbiju iako sam drzavljanim BiH.Bar daju sportistima da rade i znaju to da cijene za razliku od ovih nasih

Željko

@Tica Slažem se u potpunosti.Kada vidimo ko nam vodi sport nije ni čudo,poput Marinka Umićevića,Siniše Babića,Vlasdimira Brankovića i drugih koji nemaju veze sa sportom.Oni gledaju sebe i svoj interes i svoj džep a sad se bore da budu i odbornici u Gradskoj skupštini.Malo im...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC