• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Canon EOS 5D Mark IV: 4K video, Wi-Fi, GPS, NFC…

Autor mondo.rs

Imamo sjajan model fotoaparata za fotografe koji traže savršen snimak!

 Canon EOS 5D Mark IV: 4K video, Wi-Fi, GPS, NFC… Izvor: Promo/Canon/MONDO portal

Canon je predstavio dugo očekivani EOS 5D Mark IV, najnoviji dodatak liniji EOS 5D namenjenoj fotografima koji žele da zabeleže savršenu fotografiju. Serija EOS 5D poslužila je za snimanje brojnih najvažnijih trenutaka u svetskoj istoriji.

Ovaj fotoaparat je naslednik modela EOS 5D Mark III i konstruisan je na temelju povratnih informacija od fotografskih stručnjaka i zajednica iz prve ruke kako bi se stvorio najsvestraniji model EOS dosad. Dolazi sa 30,4-megapikselnim CMOS senzorom sa širokim rasponom ekspozicije, vrlo brzim snimanjem od 7 sličica u sekundi (fps), internim snimanjem 4K filmova i ugrađenom Wi-Fi vezom i GPS prijemnikom. EOS 5D Mark IV uz to je prvi EOS fotoaparat koji koristi inovativni data format Dual Pixel RAW, omogućujući fotografima da detaljno podese fotografije u postprodukciji prilagođavajući ili ispravljajući tačku oštrine, pomerajući bokeh prednjeg plana ili smanjujući ghosting na slici.

Canon je predstavio i dva nova visokoperformansna objektiva iz serije L, EF 24-105mm f/4L IS II USM i EF 16-35mm f/2.8L III USM, koji će funkcionisati uporedo sa fotoaparatom.

Razlika je u detaljima

EOS 5D Mark IV odlikuje Canonov novi 30,4-megapikselni CMOS senzor punog kadra. Uz ISO raspona 100 - 32.000, proširiv sa 50 do 102.400, fotografije se mogu snimati u uslovima najrazličitijih osvetljenja. Poboljšan algoritam za obradu šuma dodatno unapređuje snimanje u uslovima slabe osvetljenosti, što je savršeno za fotoreportere koji moraju da snime ključne događaje bez obzira u kakvim se uslovima radi.

Automatski fokus sa 61 tačkom / 41 presekom pokriva prošireno područje senzora i nudi mogućnost fokusiranja čak i pod mesečinom na EV-3 pomoću moda snimanja preko tražila ili EV-4 u modu rada Live View. EOS 5D Mark IV omogućava korišćenje proširenja sa svim telefoto objektivima za f/8 autofokus sa 61 tačkom, uključujući 21 presek za još veću preciznost. LCD visoke rezolucije dijagonale 3.2 inča, čijim se svim menijima rukuje putem dodira, uparen je s novim dugmetom za autofokus „Area Selection“ (Odabir područja) koji omogućava brz odabir tačke autofokusa. Fotoaparat nudi i napredni senzor 150K RGB+IR za merenje procesorom DIGIC 6 za precizne ekspozicije i otkrivanje i praćenje objekta.

Potreba za brzinom

Tehnologije očitavanja velike brzine i procesor DIGIC 6+ čine da je EOS 5D Mark IV stvoren da reaguje u trenu i nikad ne promaši snimak, odnosno da možete da snimate 7 fotografija u sekundi u punoj rezoluciji sa potpunim AF / AE praćenjem (uz snimanje do 21 RAW slike ili neograničenog broja JPEG-ova u jednom nizu snimaka). Kad je nužna diskrecija, npr. prilikom snimanja prelomnih vesti ili životinja u njihovom prirodnom staništu, fotoaparat nudi modove rada „Silent Single“ (Jedan tih snimak) i „Silent Continuous“ (više tihih  snimaka) koji omogućavaju snimanje uz minimalnu buku.

Uskočite u izradu 4K filmova

Uz EOS 5D Mark IV snimanje 4K filmova dostupno je svima koji žele da koriste snagu video zapisa da bi pokazali širu sliku. U ponudi su snimanje DCI 4K (4.096 x 2.160) pri 30/25/24 sličica u sekundi i mogućnost vađenja JPEG slika rezolucije 8,8 megapiksela iz 4K video zapisa. Stvaranje kvalitetnih snimaka nikad nije bilo važnije, jer servisi za streaming sve češće zahtevaju da se sadržaji snimaju korišćenjem najnovijih dostupnih tehnologija. EOS 5D Mark IV donosi taj napredak u obliku video DSLR-a s internim 4K snimanjem, 120p HD-om, Dual Pixel CMOS autofokusom, filmom sa vremenskim protokom i novim načinom rada HDR filma.

Izvor: Promo/Canon/MONDO portal

Poboljšano povezivanje

EOS 5D Mark IV donosi niz novih i poboljšanih funkcija koje je zahtevala Canon zajednica. Ugrađeni Wi-Fi omogućava daljinsko upravljanje i siguran prenos datoteka (FTPS/FTP) putem pametnih uređaja i aplikacije Canon Camera Connect, a NFC omogućuje trenutno povezivanje kompatibilnih uređaja. GPS geotaguje svaku fotografiju u EXIF podacima uz automatska ažuriranja vremena koja pomažu prilikom upravljanja fotografija, dok se automatski ugrađuju IPTC metapodaci, npr. pojedinosti sa snimanja.

Unapređena otpornost na vlagu i prašinu čini ovaj fotoaparat savršenim za fotografe putnike ili fotoreportere koji rade na zahtevnim terenima.

Canon EOS 5D Mark IV specifikacije:

- CMOS senzor od 30,4 megapiksela
- velika širina ekspozicije
- Automatski fokus sa 61 tačkom / 41 presekom
- Dual Pixel CMOS autofokus
- Dual Pixel RAW
- ISO raspona 100 - 32.000, proširiv sa 50 do 102.400
- DIGIC 6+ procesor
- 4K sa DCI, 4K do 30p
- LCD ekran dijagonale 3.2 inča (8.2 centimetra)
- mogućnosti povezivanja Wi-Fi, NFC i GPS
- otporan na vlagu, prašinu
- cena oko 3.500 dolara (nezvanično).


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS