• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vreme je da napustimo WhatsApp?

Autor mondo.rs

Nova Politika privatnosti otkriva da WhatsApp i Facebook, ali i druge mreže razmenjuju naše podatke.

Prvi put nakon četiri godine WhatsApp je promenio Politiku privatnosti, ali i odmah istakao da sve poruke razmenjene kroz tu mrežu ostaju enkriptovane, što znači da ih možete pročitati samo vi i oni sa kojima komunicirate. ALI...

U izmenjenom dokumentu politike privatnosti stoji da će WhatsApp ustupati lične i druge podatke svojih korisnika Facebook mreži, kakvi su, recimo brojevi telefona. Na taj način će, kako WhatsApp navodi, biti unapređena opcija „People You May Know“ na Facebook mreži, ali "jasno je k'o dan" da se razmena podataka vrši najviše zbog oglasa i reklama. Naime, u WhatsApp stižu plaćeni tj. sponzorisani profili (sa Facebooka) koji će omogućiti da brendovi, prodavnice i slično komuniciraju sa korisnicima direktno u WhatsApp aplikaciji.

WhatsApp navodi, ističe Metro portal, da će razmenjivati podatke sa Facebook mrežom, ali i „sestrinskim kompanijama“, što su Oculus, Instagram, Boomerang i drugim u vlasništvu Marka Cukerberga i njegovih saradnika (na znamo tačno kojim sve firmama).

Svi podaci koji se ustupe Facebook i drugim mrežama neće biti vidljive za ostale korisnike tj. neće se javno objavljivati, a mogu se koristiti i za borbu protiv spam poruka, zlostavljanja na mreži i slično… Treba li da napomenemo da su korisnici besni, i to s pravom?!


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS