• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nula" u Alkmaru – kraj evropskog puta za Vošu

Autor mondo.rs

Fudbaleri Vojvodine se remijem u Alkmaru oprostili od Evrope za ovu sezonu, pa se ispostavilo da je prednost koju je holandski tim stekao u prvom meču (3:0) bila prevelika i neuhvatljiva za novosadske crveno-bele.

 "Nula" u Alkmaru – kraj evropskog puta za Vošu Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Prednost iz prvog meča bila je prevelika!

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da nadoknade velika tri gola minusa iz prvog meča sa "Karađorđa". Holanđani nisu imali pritisak u ovom meču da moraju da jure protivnika, pa su veći deo meča čekali grešku protivnika, ali su mreže na kraju utakmice mirovale.

I u ovom meči je AZ bio taj koji je kontrolisao tempo i zaustavljao pokušaje Vojvodine pre ulaska u poslednju trećinu terena, pa su i prilike na ovom meču bile retke i ne naročito opasne.

Vojvodina je tako drugu sezonu zaredom stala u plej-ofu za Ligu Evrope (prethodne sezone ih je "izbacila" Viktorija Plzenj) pošto je nakon eliminacije Bokelja, Konahs Kveja i Dinama iz Minska – AZ Alkmar ipak bio preveliki zalogaj za "lale" u ovom trenutku.

AZ ALKMAR – VOJVODINA 0:0

Pred oko 7-8 hiljada gledalaca na "AFAS" stadionu nismo gledali naročito zanimljiv duel u kome smo videli svega dva udarca u okvir gola, oba u onaj koji je čuvao Marko Kordić, ali se može reći da je Vojvodina ipak ta koja je pokazivala želju da napadne, dok se u jednom trenutku mogli čuti i zvižduci domaće publike za nezainteresovane fudbalere Alkmara koji su se dodavali pred svojim golom.

Oni su i u ovaj duel ušli sa jasnom namerom da čekaju protivnika, ali je ovoga puta Vojvodina bila nešto prisebnija u defanzivnim zadacima, a najbolje šanse koje su imali Frajdej i Johanson odlično je zaustavio čuvar mreže Vojvodine.

Nenad Lalatović u ovom duelu nije mogao da računa na Trujića, pa je šansu u napadu dao Ašćeriću, ali su Novosađani najbolju šansu imali preko Dejan Melega koji je bio raspoložen za igru.

Naročito u drugom poluvremenu.

Kao da su se tada igrači Vojvodine opustili i pokušali da rasterećeno krenu ka golu Ročeta, ali njegove prodore nisu pratili i saigrači, pa je morao sam da završava, a najbolji prodor i udarac sa leve strane iskosa završio je nekoliko centimetara pored dalje stative urugvajskog golmana.

Prednost iz prvog meča se tako ispostavila kao nenadoknadiva, a Vojvodina je ovde završila svoj evropski put koji je počeo još sredinom jula.

VOJVODINA: Kordić - Miletić, Planić, Puškarić, Antić - Maksimović (Vukasović od 71.), Mićić, Malbašić (Malbašić od 78.), Meleg, Paločević - Ašćerić (Babić od 60.).

AZ ALKMAR: Ročet - Johanson, Van Eijden, Vlar, Haps - Vujtens, Lukasen, Henriksen - Jahanbakš (Van Overem od 75.), Luis Garsija (Dos Santos od 65.) i Frajdej (Veghorst od 71.).

N A J A V A

Može li Vojvodina da napravi najveće iznenađenje u Evropi ove sezone?

Još nijedan tim u Ligi Evrope nije uspeo da se oporavi nakon poraza od 3:0 u prvoj utakmici, i to kod kuće, pa će novosadski tim imati pravi izazov pred sobom. Ne bi im bilo prvi put da se sa teškog gostovanja vrate sa pobedom, pošto su prethodne godine savladali Sampdoriju 4:0.

Može li to da se ponovi?

Iz novosadskog kluba poručili su da je poraz u prvom meču bio previsok i da u Alkmar ne odlaze sa zamisli da se brane, nego da će pokušati da iskoriste svoje vrline i da stignu do golova koji bi ovaj dvomeč vratio u neizvesnost. Za to će im biti potrebna najmanje tri gola, i nijedan u sopstvenoj mreži, pa je jasno koliko je težak, ali ne i nemoguć, zadatak pred igračima Nenada Lalatovića.

On u ovom meču ne može da računa na Nikolu Trujića i Uroša Stamenića, dok štoper Vladimir Kovačević nije putovao sa ekipom u Holandiju. Trener AZ Alkmara izveo je istih 11, kao što je najavio.

Naš reporter je na stadionu "AFAS" u Alkmaru i sa lica mesta javljaće najnovije informacije.

Meč sudi Tobijas Štiler iz Nemačke.

MEČ UŽIVO:

90+2' - Kraj.

90' - Dva minuta nadoknade.

85' -
Dejan Meleg i dalje najraspoloženiji igrač na terenu, ali bez završnice.

75' - Sporna situacija u šesnaestercu AZ Alkmara. Paločević je lepo prošao jednog igrača, ali nakon duela sa Van Eijdenom ostao na travi. Tražili su penal igrači Vojvodine, ali sudija iz Nemačke nije ništa pokazao.

69' -
Vujtens šutira, a lopta posle odbitka od igrača Vojvodine "pada" na prečku gola Kordića. Žuti karton za Vujtensa zbog starta nad Paločevićem.

61' - Frajdej...

Kakav promašaj... Garsija je našao prostor pored Miletića, prebacio loptom Planića, ali Frajdej je katastrofalno zahvatio loptu, i to neometan!, i paktično vratio loptu Garsiji.

60' - Johanson! Kordić!

Najiopasnija šansa za Alkmar u dosadašnjem delu meča. Sjajno se ubacio Henriksen po desnoj strani, sjajno ga je pratio njegov bek Johanson, ušao je u priliku za šut, ali Kordić je još jednom bio dobar. Ašćerića menja Babić.

58' -
Vlar baš želi gol... Kapiten AZ-a je ponovo krenuo iz pozadine i jako šutirao, ali sve je neprecizniji.

52' - Meleg!

Najbolji fudbaler Vojvodine Dejan Meleg dobio je loptu na ivici kaznenog prostora, napravio dva lepa driblinga, izborio prostor za šut sa leve strane iskosa, ali lopta odlazi tik pored Ročetove dalje stative. Šteta!

50' -
Prvi žuti karton na meču - Dušan Mićić.

48' -
Henrkisen i Vujtens kombinuju na sedam metara od gola, ali je to dobro izblokirao Planić.

46' -
Počelo je drugo poluvreme. Bez promena u sastavima dva tima.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

45' - Kraj prvog poluvremena koje nije bilo naročito sadržajno.  

44' -
Slobodan udarac za Jahankbaša, a Ron Vlar ponovo šutira. Dosta lošije od prethodnog pokušaja.

40' -
Navijači AZ Alkmara zvižde svojim igračima koji mnogo kombinuju u poslednjoj liniji i ne pokazuju želju za odlazak napred.

37' - Isto to radi i Vlar! Ali bolje!

Sada je iskusni štoper Ron Vlar krenuo na polovinu Vojvodine, izbegao start Maksimovića, pa Planića, ali njegov šut, srećom po Kordića, ide tik pored njegove desne stative.

35' -
Malo prostora imaju igrači Vojvodine kada krenu napred, a sada je sa svoje polovine povukao Darko Puškarići, imao je dvojicu igrača kao podršku, ali se odlučio na šut. Ali, daleko je to...

26' - Frajdej! Kordić!

Najbolja šansa u dosadašnjem delu meča... Puškarić se poigravao u svom šesnaestercu, a brzonogi Frajdej, koji je bio strelac i u prvoj utakmici, uspeo je da oduzme loptu štoperu Vojvodine i da šutira sa pet-šest metara, ali odličan je bio Kordić.

24' - Vojvodina najčešće preko bekova pokušava da kreira igru, ali u situaciji "2 na 1" oni obično gube loptu i AZ započinje kontru. 

18' - Šansa! Vojvodina!

Puškarić je pokušao da izbaci loptu daleko od gola, a na kraju je zbog greške odbrane AZ-a uspeo da proigra Nikolu Ašćerića koji je bio pred golom Ročeta, ali je pomoćni sudija ipak signalizirao ofsajd.

15'
- Garsija šutira glavom nakon centaršuta Frajdeja sa desne strane. Pored gola Kordića...

12' -
Više se igra na polovini AZ Alkmara, ali za sada Ašćerić ne uspeva da "diše" pored Rona Vlara. Holanđani samo čekaju kontre...

5’ -
Vojvodina ima terensku inicijativu, ali AZ još jednom pokazuje koliko je opasan iz kontre. Prošao je Frajder pored Puškarića, poslao loptu na pet metara, ai je Nikola Antić bio priseban u duelu sa Jahabakšom.

1' -
 Meč je počeo, Ašćerić šutira, ali je izblokiran.

- Oko 7-8 hiljada navijača na stadionu.

- Na stadionu je i nekadašnji reprezentativac Holandije Ronald de Bur, kao stručni konsultant.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak



- Fudbaleri dva tima izašli su na zagrevanje na stadionu "AFAS".

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC