• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (plej-of): Bilić se kockao, Vest Hem ispao!

Autor mondo.ba

Rumunska Astra drugu godinu zaredom izbacila Vest Hem iz evropskih takmičenja. Slaven Bilić čuvao igrače za derbi protiv Mančester sitija…

Veliko iznenađenje plej-ofa za Ligu Evrope napravila je rumunska Astra.

I ponovo je njena žrtva bio Vest Hem!

Astra je nakon 1:1 u Rumuniji u revanšu u Londonu pobijedila Vest rezultatom 1:0 i drugu godinu zaredom eliminisala “čekićare” iz evropskih takmičenja.

Prošle godine Slaven Bilić u svojoj debitantskoj sezoni na klupi Vest Hema nije mnogo mario za Ligu Evrope i veliki dio igrača nije ni registrovao za evropska takmičenja, a čini se da mu je i ove godine prioritet Premijer liga.

Hrvatski trener nije mogao da računa na veliki broj povrijeđenih igrača poput Sakoa, Fegulija, Kerola, Kresvela ili skupo plaćenog Ajua, međutim, kockao se odmarajući neke igrače za derbi protiv Mančester sitija.

Meč sa Astrom počeo je bez najboljeg igrača Dmitrija Pajea, kao i bez neumornog veziste Marka Nobla, strijelca gola za “čekićare” u prvom meču.

Kapiten je sa tribina posmatrao potop svoje ekipe na Olimpijskom stadionu, a onda i slušao zvižduke kojima je publika stavila do znanja da Biliću neće tek tako oprostiti ispadanje iz kvalifikacije za Ligu Evrope, drugi put u dvije godine.

Gol odluke djelo je Tekšeire u posljednjem minutu prvog poluvremena. Vest Hem je izgubio loptu na protivničkoj polovini, sjevnula je brz kontranapad, a Tekšeira je preciznim udarcem završio akciju koju su nonšalantno pratili defanzivci Vest Hema.

West Ham Astra
Izvor: YouTube

Slovenački Maribor savladao je  Gabalu minimanlnim rezultatom, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz u grupnu fazu, pošto je u prvom meču poražen 3:1.

Od ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, šanse da se nađe u grupnoj fazi najduže je zadržao splitski Hajduk koji je na Poljudu poslije 90 minuta vodio 2:1 i izborio produžetke protiv Makabija iz Tel Aviva.

Junak Splićana u četvrtak uveče bio je Marko Ćosić koji je postigao oba gola za bijele dok je gol za izraelsku ekipu i ovaj put postigao Skarione.

Tačnije, Ćosić je trebao da bude junak, međutim, nakon dodatnih 30 minuta bez golova, meč su odlučili penali, a udlučujući udarac sa bijele tačke u šestoj seriji promašio je upravo dvostruki strijelac - Ćosić.

Promašio je čitav gol, nakon čega je Rikan pogodio za prolaz Makabija.

Obje ekipe promašivale su u drugoj i trećoj seriji, Kalinić je upisao dve odbrane, na drugoj strani Ohandze je promašio čitav gol, a Rajković odbranio jedan jedanaesterac.

Produžeci su se igrali i uAtini gdje je Olimpijakos dozvolio portugalskoj Aruki da pobjedom 1:0 anulira prednost iz prvog dijela.

Olimpijakos je ipak prošao, pošto je Domingez zabio u četvrtoj minuti prvog produžetka, a Ideje u 113. ovjerio pobjedu.

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović postigao gol u remiju Astane i BATE Borisova i eliminisao Bjeloruse iz Evrope. Stala i zagrebačka Lokomotiva. Evo rezultata plej-ofa lige Evrope…

Tek drugi put u posljednjih deset sezona BATE Borisov neće učestovati u evropskim takmičenjima.

Bjeloruski tim koji je godinama bio “nagazna mina” u Ligi šampiona na koju su znali “nagaziti” Roma, Atletik, Bajern, pa i Milan i Juventus eliminasan je od Astane u plej-ofu Lige Evrope.

Kazahstanski tim u prvom meču je slavio 2:0, a onda u revanšu u četvrtak remizirao sa BATE Borisovim 2:2 i izborio se za kuglicu sa svojim imenom na žrijebu Lige Evrope.

Gol odluke je postigao srpski reprezentativac Nemanja Maksimović koji je poslije vođstva BATE-a pogotkom za 1:1 uništio nade Bjelorusa o plasmanu u grupnu fazu lige Evrope.

Nakon ovog pogotka domaćin, kojem je sada bilo potrebno čak tri gola za prolaz dalje, bio je potpuno demoralisan, što su gosti iz Kazahstana iskoristili i pogotkom Tvumasija  76. ovjerili veliku pobjedu. Loše veče zapečatio je Rios koji je pet minuta kasnije dobio crveni karton i ostavio domaćina sa igračem manje.BATE je do kraja tek pogotkom iz penala uspio da izbjegne poraz.

Zagrebačka Lokomotiva oprostila se od evropskih takmičenja porazom 2:0 od Genka.

Ekipa iz Hrvatske uspjela je u prvom meču “blic-krigom” u drugom poluvremenu da sa 2:0 dođe na koliko-toliko prihvatljivih 2:2, međutim u revanšu nije imala snage za tako nešto.

Samata je pogotkom već u drugoj minutu skrenuo Lokomotivu sa evropskog kolosjeka, a asistent kod prvog gola, Leon Bejli, u 50. minutu zabio je gol za 2:0. Devetnaestogodišnji Jamajčanin tako je potvrdio dobru formu svojim trećim golom u posljednje tri utakmice.

Danski Sonderjusk imao je na poluvremenu meča protiv praške Sparte vođstvo 2:1 i prolaz u drugi krug, međutim domaći fudbaleri u nastavku su stigli do velikog preokreta i trijumfa 3:2.

Dio Praga koji navija za Spartu slaviće Jakuba Brabeca koji je pet minuta prije kraja pogodio za veliko slavlje na Generali Areni.

Fudbaleri Karabaga eliminisali su švedski Geteborg u plej-ofu za ligu Evrope, pobjedom 3:0 u Azerbejdženu kojom su nadoknadili gol zaostatka iz prvog meča.

Naizgled iznenađenje, međutim, in e toliko ukoliko se uzme u obzir da je ovo Karabagu već treće zaredom učešće u grupnoj fazi lige Evrope.

U prvom meču u Švedskoj Karabag je poražen 1:0, ali samo 19 minuta u revanšu bilo je dovoljno domaćim fudbalerima da anuliraju taj minus. Sadikov je pogodio za vođstvo, a sedam minuta kasnije Muarem je povisio na 2:0.

Sudbinu Šveđana zapečatio je Kvintana pogotkom u 51. minutu za ubjedljivih 3:0.

Karabag - Geteborg
Izvor: YouTube

Čeh Jan Sikora proslavio se večeras u pobjedi Slovana iz Libereca 3:0 nad AEK-om iz Larnake.

Sve je ovdje bilo gotovo već u prvom meču, međutim Slovan je i u revanšu slavio sa 3:0, a Sikora je odlučio da het-trikom pokupi slavu.

Fenerbahče je bez problema slavio u dvomeču sa Grashopersom. Poslije pobjede 3:0 u Turskoj Fenerbahče je golovima Fernandaa i Štoha slavio rezultatom 2:0 i čekaće žrijeb grupa Liga Evrope.

Rezultati i parovi plej-ofa Lige Evrope:

Karabag – Geteborg 3:0 (2:0), prvi meč 0:1

/Sadikov 19, Muarem 26, Kvintana 51/

Brondbi – Panatinaikos 1:1 (1:0), prvi meč 0:3

/Muhtar 35 – Ivanov 66/

Grashopers – Fenerbahče 0:2, prvi meč 0:3

/Fernandao 77, Štoh 84/

Liberec – AEK Larnaka 3:0 (3:0), prvi meč 1:0

/Sikora 8, 15, 41/

Rozenborg – Austrija 1:2 (1:1), prvi meč 1:2

/Gitkjer 59 penal – Grunvald 58, Kajode 69/

Partizani – Krasnodar 0:0, prvi meč 0:4

AZ Alkmar – Vojvodina 0:0, prvi meč 3:0

Anderleht – Slavija P. 3:0 (2:0), prvi meč 3:0

/Tilemans 22 penal, Teodorčik 40, Hejlen 61/

BATE – Astana 2:2 (1:0), prvi meč 0:2

/Gordejčuk 27, Staševič 89 penal– Maksimović 50, Tvumasi 76/

Genk – Lokomotiva Z. 2:0 (1:0), prvi meč 2:2

/Samata 2, Bejli 50/

Osmanlispor – Mitjiland 2:0 (1:0), prvi meč 1:0

/Pinto 20, 50/

PAOK – Dinamo Tbilisi 2:0 (2:0),prvi meč 3:0

/Rodriges 5, Cavelas 45/

Škendija – Gent 0:4, prvi meč 1:2

/Kulibali 60, 69, Perbet 81, Neto 86/

Sparta – Sonderjusk 3:2 (1:2), prvi meč 0:0

/Lafata 44, Sural 69, Brabec 85 – ure 35, Klove 40/

Maribor – Gabala 1:0 (0:0), prvi meč 1:3

/Tavareš 66/

Crvena zvezda – Sasuolo 1:1 (0:1),prvi meč 0:3

/Katai 54 – Berardi 28/

Sent Etjen – Beitar 0:0, prvi meč 2:1

Vest Hem – Astra prvi meč 0:1 (0:1), prvi meč 1:1

/Tekšeira 45/

Šahtjor – Basaksehir 2:0 (1:0), prvi meč 2:1

/Atamah 23 autogol, Marlos 71 penal/

Rapid – Trenčin 0:2 (0:2), prvi meč 4:0

/Lorens 12, Paur 35/

Hajduk – Makabi TA 2:1 (1:0), penalima 3:4 prvi meč 1:2

/Ćosić 40, 59 – Skarione 52/

Olimpijakos – Aruka 2:1 nakon produžetaka (0:0), prvi meč 1:0

/Rodrigez 94, ideje 113- Gege 80/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC