• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosovo "regrutuje" Amere

Autor mondo.rs

Reprezentacija samoproglašene republike ipak će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nastupiti sa samo jednim strancem. Dvojicu sprema za naredne cikluse.


Nakon krilnog centra Barselone Džastina Dolmana i krilnog centra Hapel Jerusalima Šona Džonsa, još jedan američki internacionalac dobio je pasoš takozvane republike Kosovo.

Iskusni bek Bilbaa Skot Bamfort, bivši igrač Sevilje i Mursije, od ove nedelje ima i pasoš tzv. Kosova i prijavljen je u FIBA za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija samoproglašene republike boriće se za plasman na Eurobasket 2017 u kvalifikacionoj Grupi E, a prvi takmičarski meč odigraće 31. avgusta u Ljubljani, protiv selekcije Slovenije.

Nekoliko dana kasnije, 3. septembra, takozvano Kosovo igraće će u Kosovskoj Mitrovici protiv Ukrajine, a 7. septembra će gostovati Bugarskoj. Prva faza kvalifikacija biće okončana 17. septembra, kada budu odigrane i preostale tri utakmice, sa obrnutim domaćinstvima.

Na zvaničnom sajtu FIBA sva tri Amerikanca već su registrovana kao članovi reprezentacije tzv. Kosova, što je navodilo na zaključak da će svima biti dozvoljeno da odmah nastupe za nju.

Ipak, propisi FIBA dozvoljavaju nastup samo jednog naturalizovanog igrača i ustupaka neće biti, što je za "Večernje novosti" potvrdio Erold Belegu, predsednik Košarkaškog saveza tzv. Kosova.

"Prijavili smo svu trojicu na širi spisak, što pravila FIBA dozvoljavaju, ali u kvalifikacijama će igrati samo Dolmen. Druga dvojica igrača su mlađi, pa na njih računamo u budućnosti".

Direktan plasman na Eurobasket obezbediće prvoplasirane ekipe iz svake od sedam grupa, kao i četiri najuspešnije drugoplasirane selekcije. Srbija se automatski kvalifikovala odlaskom na Olimpijske igre u Rio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC