• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda Pazarcima: Znate li gde živite?

Autor mondo.rs

Saopštenje Crvene zvezde povodom incidenata na utakmici u Novom Pazaru. "Navijače Novog Pazara i ne zanima njihov klub, već samo sa vređaju Srbiju i Zvezdu", smatraju u Ljutice Bogdana.

 Crvena zvezda izdala saopštenje povodom incidenta u Novom Pazaru Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Fudbalski klub Crvena zvezda najoštrije je osudio dešavanja u Novom Pazaru na utakmici 7. kola Superlige i poručio da je nedopustivo da sportska borilišta služe za izražavanje verske i nacionalne mržnje.

"FK Novi Pazar je poslužio kao poligon za promociju nacionalizma i šovinizma, a činjenica da je u elitnom rangu našeg fudbala omogućuje da se poruke takve sadržine glasno čuju. Jasno je istaknuto svim aktima svetske, evropske i naše kuće fudbala da politici nema mesta na tribinama", navodi se u saopštenju Zvezde.

Iz Zvezde ističu da "skandiranje protiv srpske države i naroda nijednog trenutka nije naišlo na bilo kakvu osudu FK Novi Pazar, dok su navijači Crvene zvezde više puta opominjani za uvredljiva skandiranja".

"Neki očigledno nisu svesni u kojoj državi žive i trude se da je na svakom koraku ponište i omalovaže. Nedopustivo je da naši navijači ulaze u grad kao u ratnu zonu jer ne postoji drugi način da im se garantuje bezbednost, da u svojoj zemlji nije omogućeno da u normalnim uslovima prate svoj klub", piše u saopštenju.

Zvezda je ocenila da Pazarce i ne zanima njihov klub, već...

"Niko ne brani navijačima da budu uz Novi Pazar, ali neki su izgleda rešili da je bitnije biti protiv Zvezde i Srbije. Njih Novi Pazar ne zanima", smatraju u Ljutice Bogdana.

Dalje se dodaje da su navijači Novog Pazara iskazali i rasizam:

"Pokazalo se da ne postoji ni osnovna tolerancija kada su našem igraču Geloru Kangi upućivani rasistički povici. Zato Crvena zvezda poziva sve nadležne organe da reaguju adekvatno kako bi se konačno okončala ova potpuno nenormalna situacija", ističe se u saopštenju.

"Takođe, nedopustivo je da naši navijači ulaze u grad kao u ratnu zonu jer ne postoji drugi način da im se garantuje bezbednost. Da u svojoj zemlji navijačima našeg kluba nije omogućeno da u normalnim uslovima prate svoj klub", navodi Crvena zvezda i traći od nadležnih organa da "reaguju adekvatno kako bi se konačno okončala ovo potpuno nenormalna situacija".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC