Mondo fitnes: Nova sezona, novi izazovi! (VIDEO)

I u drugoj sezoni serijala MONDO Fitnes vježbamo sa fitnes trenerom Majom Regodić.

Mondo fitnes: Nova sezona, novi izazovi! (VIDEO) Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Maja se ovaj put potrudila da vam pokaže kako da oblikujete gornji dio tijela, a mi vam predlažemo da iskoristite lijepo vrijeme i vježbate napolju!

Vježba broj 1: Noge u širini ramena, koljena u blagi čučanj, leđa uspravna. Težina tegova zavisi od vaše fizičke spremnosti, koristite one čije opterećenje osjetite, ali je važno da ne budu preteški. Ukoliko vježbate kod kuće, možete koristiti npr. flaše s vodom. Ruke dižete do ramena i polako spuštate, dok se ne spoje.

Vježba broj 2: Naizmjenično podižete lijevu, pa desnu ruku i polako spuštate do visine lica. Leđa uspravno, noge u širini ramena.

Izvor: YouTube, mondo.ba

Vježba broj 3: Ovu vježbu možete da radite na stepenicama, ili da se potpomognete stolicom. Sjednete na zemlju, oslonite se na pete, noge zategnute, a rukama se pridržavate iza leđa i podižete i polako spuštate.

Vježba broj 4: Lijeva ruka i lijevo koljeno oslonjeno na stepenicu, desno stopalo na zemlji. Desna ruka u ravni sa leđima, podlakticu polako dizati i spuštati. Ponoviti sve isto, samo sa lijevom rukom.

Pratite mondo.ba i na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Ostale vijesti