• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša: Sve ide po planu

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, odradila je danas prvi trening pred prvu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

 Reprezentacija BiH trenirala u Sarajevu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević je istakao kako za sada sve ide po planu. Kako je istakao selektor, svi igrači sem Milana Đurića i Ibrahima Šehića su stigli u Sarajevo.

"Svi igrači izuzev Đurića i Šehića su stigli, a danas će trenirati petnaest igrača, dok će ostali biti na tretmanima rekuperacije u hotelu. Igrači će trenirati odvojeno u tri grupe, raspoređeni prema vremenu kada su igrali utakmice", kazao je selektor Baždarević.

Selektor je istakao kako vjeruje da će kreator igre našeg državnog tima Miralem Pjanić biti spreman za utakmicu s Estonijom. Veznjak Juventusa je obavio razgovor s reprezentativnim doktorima, a kasnije je i odradio trening sa saigračima u Butmiru.

"Mislim da neće biti problema i da će biti 100 odsto spreman za utakmicu", kazao je Meša.

Edin Cocalić jedan je od 26 igrača koji su dobili poziv za okupljanje pred utakmicu s Estonijom. Pouzdani štoper je istakao kako će se svi igrači truditi da budu među prvih jedanaest.

"Tu su novi mladi igrači koji su u Japanu pokazali da se može računati na njih. Spisak je širi, što je dobro za konkurenciju u timu", kazao je Cocalić.

Među pozvanim igračima našao se i Haris Duljević koji nije krio zadovoljstvo što se ponovo našao među Zmajevima. Kapiten Sarajeva vjeruje kako igrači mogu napraviti dobar rezultat protiv Estonije.

"Favoriti smo i nadam se da ćemo biti dovoljno ozbiljni da to pokažemo na terenu i otvorimo kvalifikacije na najbolji mogući način. Nadam se nastupu u reprezentaciji i uradiću sve da zaslužim svoju minutažu, ali naravno selektor će o tome odlučiti", kazao je Duljević.

Podsjećamo, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 6. septembra, od 20:45 sati, na stadionu "Bilino polje" u Zenici, odigrati prvu utakmicu u okviru kvalifikacija za odlazak na Mundijal 2018. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC