• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zmajevi: Pametno protiv Estonije

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je danas u Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, gdje će nastaviti pripreme za predstojeću utakmicu sa Estonijom,

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je danas u Trening centar Nogometnog/fudbalskog  saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, gdje će nastaviti pripreme za predstojeću utakmicu sa Estonijom, 6. septembra u Zenici u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Vedad Ibišević, bosanskohercegovački reprezentativac, rekao je kako se svi moraju uozbiljiti za narednu utakmicu.

 „Zadovoljni smo prvim dijelom, sad smo ovdje da se uozbiljinmo i ova utakmica je bitna za početak kvalifikacija i znamo kako su prošle prošle kvalifikacije. Želimo da pobijedimo i što ozbinljnije da shvatimo protivnika. Njihov kapiten je jedan od njihovih boljih igrača, to što možda neće igrati ne treba da nas zavarava. Mi moramo da gledamo kako ćemo igrati i da se fokusiramo na nas“, rekao je Ibišević.

 „Jako je bitno početi kvalifikacije pobjedom, prije svega, za samopouzdanje i pozitivnu energiju je bitno, koje malo fali u posljednje vrijeme. Zbog toga mislim da je bitno da pobijedimo u ovoj utakmici“, rekao je Ibišević.

Senad Lulić rekao je kako se mora paziti na otvaranje novih kvalifikacija.

„Svi znamo kako smo prošle kvalifikacije otvorili, izgubili smo protiv Kipra i to se ne treba i ne smije u ovim kvalifikacijama da se desi i treba da krenemo sa pobjedom. Borbenost i zalaganje na terenu trebaju da budu nešto normalno i kada se igra za svoju državu to mora biti tako. Došli smo da se pripremamo na najbolji način, ovdje imamo mir. U utorak nas očekuje utakmica, nema lakog protivnika i moramo dati svoj maksimum i onda možemo doći do pobjede“, izjavio je Lulić.

„Normalno je da kad ti fale neki igrači, da uvijek je malo teže. Što se nas tiče, fali Bešić, mladi igrač koji ima iskustvo, igrao je na SP i kvalifikacione utakmice, ali smo uvijek imali kvalitet u reprezentaciji, tako da svakog možemo da zamijenimo“, dodao je Lulić.

Ervin Zukanović rekao je kako bosanskohercegovačka reprezentaciija ima dovoljno vremena da se pripremi.

„Imamo tu jednu utakmicu i malo više vremena da se pripremimo. Prvi dio smo odradili u Sarajevu i sve je dobro prošlo, svi smo zdravi i spremni za utakmicu. Estonija traži svoje šanse da naprave što bolje kvalifikacije, igrat će možda defanzivnije, a mi moramo biti strpljivi i čekati svoje šanse“, rekao je Zukanović.

Naglasio da su neke pouke izvučene i tokom prošlih kvalifikacija za SP, dodavši kako ovaj put ne žele lko gubiti bodove u utakmicama koje igraju na domaćem terenu.

„Trebamo da startujemo vrlo ozbiljno, prvu utakmicu otvoriti sa tri boda i nadam se da ćemo u tome uspjeti. U ovih par godina uvijek su dolazili novi igrači, svi mi koji smo duže ovdje ih prihvatimo, momci su odlični. Miličevića znam dok sam igrao u Belgiji i nadam se da će nam pomoći u ostvarenju naših ciljeva“, rekao je Zukanović.

Bosanskohercegovački reprezentativci održali su prvi trening u Zenici u petak u 17:30 sati.

Nakon susreta s Estonijom, u drugom i trećem kolu bh. reprezentacija igra protiv Belgije u gostima (7. oktobar) i protiv Kipra (10. oktobar).

Utakmica BiH – Estonija igraće se 6. septembra na zeničkom stadionu ”Bilino polje” od 20.45 sati. Ulaznice za meč bit će puštene u prodaju od sutra u devet sati, po cijeli 40 KM za zapadnu tribinu, 30 za istočnu, te po 20 za južnu i sjevernu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC