Srbija: Pao vođa navijača, oduzeto 303 kg kokaina!

Autor:

U zajedničkoj akciji srpske i njemačke policije razbijen je međunarodni narko kartel, saopštio je danas ministar policije Nebojša Stefanović.

0
A- A A+
potraga, hapšenje, policija, potraga, pretres, zgrada na novom beogradu Foto: Mondo/ Goran Sivački


Kako je ministar unutrašnjih poslova Stefanović istakao na vanrednoj konferenciji za novinare, hapšenjem je zadat veliki udarac narkokartelima, jer je zaplijenjeno 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, 106 kilograma hašiša, u vrijednosti oko 20 miliona evra.

Vođa navijača jednog od fudbalskih klubova iz Beograda J.J. (33) i još 29 osoba je uhapšeno, dok se za tri traga u velikoj akciji njemačke i srpske policije u borbi protiv proizvodnje i trgovine narkoticima.

Kako je Stefanović rekao danas su u Beogradu uhapšeni J.J., kao i M.P. (24), D.S. (32) i J.V. (40), dok je raspisana potraga za R.D. (23) iz Beograda.

Oni se terete da su se bavili organizacijom i prometom narkotika.

"Uhapšena su i dva kurira ove grupe koji su nosili dva kilograma kokaina, pet kilograma ekstazija i četiri kilograma amfetamina", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao i da je u posebnoj akciji izvedenoj danas u više gradova Srbije uhapšeno 123 lica osumnjičenih za razne vrste krivičnih djela, a među njima 11 osoba koje se sumnjiče da su tokom prošle i ove godine krali gorivo iz mašina Rudarskog basena "Kolubara".

Stefanović je istakao da je akcija hapšenja odličan primjer prekogranične saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Srbija će nastaviti da intezivno sarađuje sa Njemačkom u svim slučajevima borbe protiv orgniala i korupcije" , rekao je Stefanović i poručio da su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet srpske policije.

Ostale vijesti