Ministarka: Most preko Drine do novembra

Autor:

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je u Banjaluci da će most Ljubovija-Bratunac biti gotov do novembra, a da je zbog odugovlačenja Veća BiH propuštena prilika da meštani već tada mogu da prelaze Drinu uz ličnu kartu.

0
A- A A+

Mihajlović je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednicom vlade i ministarkom građevine Republike Srpske Srebrenkom Golić i ministrom prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH Josipom Martićem, rekla da se nakon njenog reagovanja prošle sedmice na gradilištu mosta u Ljuboviji javio nadležni ministar iz Saveta ministara BiH i obećao brže potpisivanje neophodnih sporazuma za formiranje zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji opštine Bratunac.

"Istina je nekada teška, ali verujem da će stvari da se reše. Dan posle mog obraćanja na gradilištu, ministar iz BiH mi se javio i rekao da je tek tri meseca na toj funkciji, da je verovatno u pitanju nesporazum i da će učiniti sve da se reši taj problem", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, dobila je obećanje da će ministar transporta i komunikacija u Savetu ministara BiH Ismail Jusko, ako treba, doći u Beograd već za desetak dana.
Mihajlović je kazala je Srbija još u aprilu uradila sve za potpisivanje sporazuma i poslala Veću BiH.

Mihajlović je kazala je Srbija još u aprilu uradila sve za potpisivanje sporazuma i poslala Veću BiH.

"Da su sporazumi potpisani i na vreme raspisani javni pozivi za granični prelaz, građani bi u novembru, kada se most završi, već mogli da ga koriste sa ličnim dokumentima. Pošto to nije urađeno, čak i da sutra sve oko sporazuma bude završeno, zajednički granični prelaz neće moći da bude u funkciji pre početka sledeće godine", navela je Mihajlović.

Ona je naglasila da kada to kaže ne misli da su to teške reči, pošto je to sve istina i naglasila da je razvoj infrastrukture neophodan za povezivanje građana u region, kao i da se zemlje Zapadnog Balkana sve više povezuju.

"Političari su tu da ljudima bude bolje i zbog toga se upravo i bavim politikom", poručila je potpredsednica Vlade Srbije.

Radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra.

Srbija gradi ceo most, koji će biti dug 227 metara i imati biciklističku i pešačku stazu, kao i pristupne saobraćajnice u opštini Ljubovija.

Republika Srpska gradiće pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz u opštini Bratunac.

Radovi su počeli 20. oktobra 2015. godine i rok za završetak radova na celom projektu je 19. septembar 2017.

Tagovi:

Ostale vijesti