• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Griz od prosa

Autor mondo.rs

Griz je ukusan, još kada mu se doda cimet... mmmm! Međutim, ne spada baš u najzdraviju hranu, naročito ako ste skloni gojenju. Zato kupite griz od prosa, koji se prodaje u prodavnicama zdrave hrane.

  Potrebno:

- 4 decilitra obične vode
- prstohvat morske soli
- griza dok se ne zgusne

"Kad voda počne da vri, smanjite temperaturu i sve vreme mešajući dodajete griz. Kada se dovoljno zgusne, ali ne previše, prestanete da dodajete, ali nastavite da mešate na još nižoj temperaturi. Pustite ga da se malo ukrčka, pa sklonite sa ringle i prebacite u činiju. I dalje dodajete šta želite. Možete slaninu, suhomesnato, kiselo mleko, semenke….šta želite. Ja sam se odlučila za finu kuglu kajmaka", piše Ana Ćubela na svom blogu "Hrono kuhinja".

Ovaj griz je idealan ako ste vi, ili vaše dete na primer, alergični na gluten.

Ukoliko želite slatku varijantu, kuvajte ga u mleku, umesto u vodi, ili u kokosovom mleku. Možete i od kompota da napravite griz i da mu dodate pasirano kuvano voće. To je odlična užina za bebe.

Budite maštovite u kuhinji i podelite sa nama vaše utiske o ovom grizu, pišite nam u komentarima.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sanja

njam,njam......za bebe extra.a bg.i za odrasle.

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop