• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Gostili se Radnik i Krupa!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Radnika nanijeli su prvi poraz Slobodi na "Tušnju" (0:1), dok je Krupa osvojila sva tri boda na "Bilinom polju" protiv Čelika (1:2) u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PL BiH: Gostili se Radnik i Krupa! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Radnik je u Tuzli zabilježio petu pobjedu ove sezone u šampionatu BiH, treću uzastopnu i izbio na drugo mjesto prvenstvene tabele.

Prepucavanja i odlasci iz tuzlanskog kluba predsjednika Azmira Husića i nekolicine fudbalera, ostavili su traga na ostatku tima, pa je Radnik od samog početka subotnje utakmice nametnuo "svoj ritam" i bio bolji rival na terenu stadiona "Tušnja".

Gosti iz Bijeljine su do prednosti stigli u 17. minutu - nakon centaršuta iz kornera i smušene reakcije odbrane Slobode, mrežu domaćina zatresao je Dušan Martinović - 0:1.

...
Izvor: YouTube

Nakon pogotka, Sloboda je preuzela inicijativu, ali nije uspjela da stvori nijednu pravu priliku do odlaska na odmor.  

U nastavku meča na "Tušnju" domaći tim je nastavio s napadima, ali i dalje bez prave realizacije, čime je ostavio prostor Sembercima da iz eventualnog kontranapada "prelome" utakmicu.

Iz jedne takve u 58. minutu Dejan Janković se našao u dobroj šansi, ali nije bio precizan, dok je u sljedećoj akciji šut Marka Obradovića odlično odbranio golman Tuzlaka Kenan Pirić.

Imali su i tuzlanski igrači nekoliko prilika da ugroze mrežu bijeljinske ekipe, pokušavali su Zajko Zeba, Aleksandar Subić i Miljan Govedarica, međutim nisu bili skoncentrisani u presudnom trenutku ispred gostujućeg golmana.

Ipak najbolju šansu za Slobodu propustio je Sulejman Krpić u 77. minutu kad je poslije centaršuta Veselinovića glavom sa pet, šest metara šutirao tik pored desne stative.

Već u sljedećem napadu na drugoj strani, Obradović je izbjegao ofsajd i iz teške situacije gađao "malu mrežicu", ali je odlično reagovao golman Adnan Bobić i spriječio novi pogodak Radnika.

Sloboda je u 87. minutu ostala sa 10 igrača u polju nakon što je isključen defanzivac Ivan Kostić, koji je bez potrebe na sredini terena grubo startovao na protivničkog igrača i zaradio crveni karton.

...
Izvor: YouTube

U samom finišu, tačnije u 90. minutu Obradović je propustio da "ovjeri" pobjedu Radnika, s peterca je glavom neometan šutirao pored gola.

Razloga za slavlje imali su i fudbaleri Krupe, koji su slavili nad Čelikom u Zenici rezultatom 1:2 (1:1) iako nije tako izgledalo na samom početku dvoboja na "Bilinom polju"...

Poslije burne reakcije navijača Čelika, koji su prekinuli trening izabranika Ive Ištuka, crno-crveni su protiv Krupe zaigrali mnogo bolje i stekli minimalnu prednost - 1:0. Igrao se 21. minut kad je Salčinović ubacio iz kornera, a najviši u skoku bio Bojan Marković za vođstvo Zeničana.

Osim rezultatskog deficita, trener gostiju Slobodan Starčević ostao je u 31. minutu i bez najboljeg strijelca Elvira Koljića, koji je zbog povrede napustio teren, a umjesto njega u igru ušao nekadašnji napadač Borca iz Banjaluke i Čelika Saša Kajkut.

Upravo je Kajkut postigao izjednačujući pogodak u četvrtom minutu sudijske nadoknade iz slobodog udarca i to evrogol! Lopta se od prečke odbila u mrežu za 1:1, a Banjalučanin iz poštovanja prema nekadašnjem klubu nije proslavio gol.

Čelik je bio bolji rival u drugom poluvremenu, redale su se šanse ispred golmana Krupe Milorada Nikolića, čak je Emir Jusić pogodio i stativu, ali je tim iz predgrađa Banjaluke u finišu uspio da surovo kazni Zeničane za te promašaje.

Do velika tri boda sa gostovanja Krupa je stigla u 82. minutu kad je "odbijanac" u mrežu pospremio Milan Ljubenović.

...
Izvor: YouTube

U Vitezu, gdje je u goste došao "fenjeraš" Olimpik, nije bilo pogodaka, ali su Sarajlije prepustile posljednje mjesto Čeliku na tabeli.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Čelik - Krupa 1:2 (1:1)
/Marković 21 - Kajkut 45+4, Ljubenović 82/

Vitez - Olimpik 0:0

Sloboda - Radnik 0:1 (0:1)
/Martinović 17/

Zrinjski - Mladost DK 2:1 (1:1)

/Mešanović 40, Filipović 79 - Kuzmanović 44/



Nedjelja

Široki - Sarajevo (19.00)

Željezničar - Metalege

TABELA: Zrinjski 23, Radnik 18, Sarajevo (-1) 16, Krupa 15, Mladost DK 15, Sloboda 15, Široki Brijeg (-1) 12, Željezničar (-1) 12, Vitez 12, Metalege (-1) 8,  Olimpik 5, Čelik 5.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Напред крупааааа

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC