• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita - Budućnost dva puta za četiri dana

Autor mondo.rs

Oslabljeni Podgoričani nisu uspeli da pruže dostojan otpor Darušafaki, Cedevita nešto konkurentnija u porazu od Fenerbahčea.

Ekipe Cedevite i Budućnosti igraće u nedelju za peto mesto na "Doguš" turniru u Zadru, četiri dana pre nego što njihovim okršajem u Zagrebu počne ABA liga 2016/17!

I jedni i drugi zauzeli su poslednje mesto u svojoj grupi.

Budućnost se na poraz od Zadra (80:90) u petak, nadovezala debaklom u susretu sa Darušafakom - 57:80 (16:24, 10:18, 13:15, 18:23)!

Podgoričani su na ovaj turnir doputovali bez trojice povređenih spoljnih igrača (Gordić, Rejnolds, Suad Šehović), što mogu donekle da iskoriste kao opravdanje.

Najbolji strelci u njihovim redovima u subotu su bile novajlije - Nemanja Vranješ (13), Petar Popović (12) i Zoran Nikolić (10), dok Markusu Vilijamsu ništa nije išlo od ruke. Renomirani plejmejker za 25 minuta je zabeležio samo dva poena (šut iz igre 1/7), uz tri asistencije i sedam izgubljenih lopti.

Vil Klajburn, pojačanje Darušafake iz izraelskog Hapoel Holona, bio je najefikasniji akter meča sa 24 poena. "Dvocifreni" su bili još Džejms Anderson (ex-Sakramento, Žalgiris) sa 11 i Birkan Batuk sa 10.

Cedevita je izgubila prvo od Lokomotive Kubanj (70:86), a onda i od Fenerbahčea, mada je na poluvreme otišla sa dva poena prednosti - 77:88 (18:25, 25:16, 10:21, 24:26).

Mirza Begić nanizao je 18 poena i šest skokova, bez promašaja, dok su se u sastavu Željka Obradovića istakli Džejms Nunali sa 18 i Ekpe Judo sa 16 poena.

Bogdan Bogdanović završio je meč sa osam poena, tri skoka i tri asistencije, dok Nikola Kalinić ne igra na ovom turniru.

Fener će trofej iz 2015. pokušati da odbrani u duelu sa Darušafakom, dok će Zadar i Lokomotiva odmeriti snage u utakmici za treće mesto.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC