• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraća se Galaxy Note 7

Autor mondo.rs

Nakon skoro mesec dana od prekida prodaje, novi Android fablet kompanije Samsung se polako vraća u prodavnice.

Samsung je potvrdio da je skoro pola miliona Galaxy Note 7uređaja zamenjeno u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da je to samo polovina posla koji treba da se obavi.

Kompanija je uvela dodatne mere porvera koje bi trebalo da povećaju sigurnost korisnika. Predstavljen je softver koji kompaniji pomaže da identifikuje felerične baterije i koji ograničava punjenje baterije na 60 posto. Međutim, to nije sve ono što Samsung radi kako bi rešio ovaj veliki problem.

Regulatorna tela su kompaniji naložila da zamenske baterije moraju da prođu i rendgensko skeniranje. Ovo bi testiranje kvaliteta trebalo da podigne na viši nivo.

Prema Rojtersu, Južna Koreja je naredila kompaniji Samsung da preduzme dodatne mere kako bi se uverila da su nove baterije bezbedne.

Agencija koja je zadužena za to Samsungu je dala instrukcije kako da skenira baterije pre nego što telefoni počnu da se isporučuju. Samsung takođe sprovodi i svoju dodatnu proveru. Kompanija je produžila i rok za zamenu uređaja koji je prvobitno bio do 19. septembra, na 30. septembar.

Samsung se trudi da što pre reši problem kako šteta ne bi bila veća. Neki analitičari prognoziraju da će kompanija izgubiti čak 5 milijardi dolara zbog prekida prodaje telefona, piše BGR.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS