• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda prva ponovo!

Autor mondo.rs

Crveno-beli odličnom igrom u drugom poluvremenu naneli Vojvodini prvi poraz ove sezone u Superligi.

 Zvezda prva ponovo! Izvor: MN PRESS

U prvenstvu Srbije više nema neporaženih ove sezone.

Posle Crvene zvezde koja je prošlog vikenda izgubila od Partizana (0:1), pognutih glava teren su prvi put napustili i fudbaleri Vojvodine. I to, upravo posle duela sa beogradskim crveno-belima.

Crvena zvezda - Vojvodina 4:1 (1:1) u derbi utakmici 10. kola Superlige.

Ovom pobedom, aktuelni šampion vratio se na vodeću poziciju sa dva boda više od Novosađana.

Do tri boda beogradski crveno-beli došli su zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu i pogocima Mičela Donalda u 56, Srđana Plavšića u 62. i Slavoljuba Srnića u 90. minutu. Prethodno je prednost domaćem timu doneo Džon Ruiz u 11. minutu, a na 1:1 izjednačio je Filip Malbašić u 43.

Pobeda Zvezde mogla je da bude i ubedljivija, ali se Ugo Vijeira sit ispromašivao u ovoj utakmici.

Uskoro opširnije...

Među 18 igrača Crvene zvezde za ovu utakmicu nije bilo dvojice letošnjih "pojačanja", Pabla Moučea i Tomasa Fibela, što je dodatno podgrejalo priče o njihovom skorom rastanku sa crveno-belima, koje već neko vreme kruže.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Ristić - Poletanović, Donald - Plavšić, Kanga (90. Orlandić), Ruiz (77. Srnić) - Vijeira (86. Sikimić).

VOJVODINA: Kordić – Lakićević, V. Kovačević, Planić, Antić – Maksimović, Jovančić (72. Zličić) - Paločević, Meleg, Malbašić – Trujić (81. Trifunović).

Utakmicu je sudio Dejan Santrač.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

- Poslednja izmena u timu Crvene zvezde. Petar Orlandić će igrati u nadoknadi umesto Gelora Kange.

- GOOOL! Zvezda stavlja tačku na utakmicu četvrtiom pogotkom. Strelac u 90. minut je Slavoljub Srnić, posle snažnog udarca iz blizine.


- Ugo Vijeira i definitivno ostaje bez pogotka u ovoj utakmici, pošto ga je u 86. minutu zamenio Predrag Sikimić. Trudio se Portugalac, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

- Od 81. minuta u napadu gostiju igraće Miloš Trifunović umesto Nikole Trujića.

- Odlična šansa za Vojvodinu u 80. minutu da pogotkom vrati neizvesnost u meč, ali je mladi Lazar Zličić bio neprecizan.

- Prva izmena i u Crvenoj zvezdi. Od 77. minuta umesto Džona Ruiza igraće Slavoljub Srnić.

- Još jedan promašaj Uga Vijeire iz dobre pozicije, posle dodavanja Ruiza u 75. minutu. Sit se ispromašivao Portugalac u ovoj utakmici...

- Prva izmena, Zličić će od 72. minuta igrati umesto Jovančića u timu Vojvodine.

- Odlična igra Crvene zvezde u drugom poluvremenu.

- Neverovatan promašaj Uga Vijeire u 66. minutu! Posle prodora Poletanovića i odbrane Kordića, Portugalac je imao nebranjen gol pred sobom, ali je bio neprecizan...

promasaj
Izvor: YouTube


- GOOOL! Zvezda vodi 3:1 pogotkom Srđana Plavšića u 62. minutu. Mladi fudbaler ubacio se iz drugog plana posle odličnog prodora Ruiza, koji ipak zaustavljen u poslednjem trenutku, zatim je Kordić odbranio pokušaj Kange, ali je Plavšić sve to odlično pratio.


gol
Izvor: YouTube


- Ne predaju se gosti. Prvo prodor Lakićevića po desnoj strani, pa pokušaj Planića glavom posle kornera. Ostaje, ipak, 2:1 za Zvezdu.

- GOOOL! Crvena zvezda ponovo vodi! Strelac je Mičel Donald u 56. minutu. Sjajno se snašao Holanđanin i iz trka, levom nogom, poslao loptu pored nemoćnog Kordića. Upravo je Donald bio taj koji je presekao napad gostiju i započeo akciju za 2:1.


gol
Izvor: YouTube


- Odlična akcija Melega i Trujića u 55. minutu, ali je mladi vezista uputio nešto jaču loptu ka napadaču, pa je golmac Crvene zvezde, Filip Manojlović, uspeo prvi da stigne do nje. Zatim je pogrešio u dodavanju, Meleg je ponovo došao do lopte i pokušao da lobuje mladog čuvara mreže, ali nije to učinio uspešno.

- Domaći igrači ušli su u dugo poluvreme ofanzivnije nego što su prvo priveli kraju. Videćemo da li će im se to isplatiti. Gosti su ponovo primorani da se brane.

- Drugo poluvreme počelo je bez izmena u sastavima.

Poluvreme. Po viđenom u prvih 45 minuta, Vojvodina je za nijansu bolja. Nadamo se uzbudljivom nastavku utakmice...

- GOOOL! Vojvodina izjednačuje na 1:1 u 43. minutu golom Filipa Malbašića. Višeminutni pritisak gostiju se isplatio. Kanga je pogrešio na centru, poklonio loptu gostima, a oni su brzom akcijom stigli do pogotka.

gol
Izvor: YouTube


- Velika šansa za Dejana Melega u 40. minutu, međutim, očajan šut veziste gostujućeg tima. Trujić je kao od šale obišao Le Taleka i poslao loptu u sredinu, ali je šut njegovog mladog saigrača bio veoma neprecizan.

- Pojačali su gosti pritisak u drugom delu prvog poluvremena, ali se crveno-beli uspešno brane.

- Sporna situacija u 36. minutu u kaznenom prostoru Zvezde. Malbašić je pao posle sjajnog dodavanja Paločevića i duela sa Petkovićem, ali se nije čula pištaljka sudije Dejana Santrača, iako su gosti tražili penal.

Procenite sami...

Vojvodina
Izvor: YouTube


- U toku je period nešto slabije igre oba tima, što više odgovara domaćinu. Nije bilo ozbiljnih šansi u poslednjih petnaestak minuta, a do kraja prvog dela ostalo je još desetak minuta.

- Odlična šansa za Crvenu zvezdu u 20. minutu, ali je Vijeira bio sebičan. Izašao je sam pred Kordića i pokušao da plasira loptu pored njega, međutim, golman Vojvodine je odlično reagovao i nogom odbranio šut. Portugalac je na levoj strani imao Kangu, ali se nije odlučio za asistenciju.

promašaj
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 11. minuta, posle ne toliko snažnog, koliko preciznog šuta Džona Ruiza sa oko 20 metara.

gol
Izvor: YouTube


- Srđan Plavšić deluje veoma raspložen za igru. Ima ga na svim delovima terena, a u 8. minutu je lepo petom ostavio loptu za Kangu, ali je reprezentativac Gabona očajno reagovao. Prvo je njegov centaršut bio blokiran, a zatim je nekontrolisano šutirao daleko od gola.

- Još jednom prete gosti. Posle dobre akcije po levoj strani u 5. minutu, Lakićević se ubacio iz drugog plana, ali je Srđan Plavšić požrtvovanim uklizavanjem blokirao njegov šut.

- Prvi su zapretili igrači Vojvodine, u 3. minutu, međutim, mladi Manojlović je pravovremeno istrčao i pokupio loptu. Uzvratio je Zvezdin kapiten Aleksandar Luković samo nekoliko trenutaka kasnije, udarcem sa distance, ali pored gola.

- Za razliku od nekoliko prethodnih utakmica, ovaj put je nešto bolja poseta na stadionu Rajko Mitić. Oko 7.000 gledalaca na početku utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC